Skip to content

Ενώ τα γραπτά μηνύματα θεωρούνται γενικά αρκετά μη ρομαντικά, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο γνωριμιών.
Σαν ένας αυτοπροσδιοριζόμενος εθισμένος στα γραπτά μηνύματα, πιστεύω ότι, όταν γίνει σωστά, τα γραπτά μηνύματα είναι πραγματικά χρήσιμα στα αρχικά στάδια της οικοδόμησης μιας σχέσης.

Σκεφτείτε το: η αποστολή γραπτών μηνυμάτων σας επιτρέπει να έχετε μια συνεχή ροή επικοινωνίας με ένα άτομο που βγαίνετε – όχι ως εναλλακτική λύση, αλλά μάλλον ως προσθήκη στην τηλεφωνική κλήση – μια προστιθέμενη αξία στην παραδοσιακή τηλεφωνική συνομιλία.

Συγκεκριμένα, μου αρέσει να λαμβάνω γραπτά μηνύματα από άτομα για να πούμε καλημέρα ή καληνύχτα. Ένα βασικό πώς είσαι ή πώς ήταν η μέρα σου είναι μια ωραία, ευπρόσδεκτη διακοπή στη μέση μιας ημέρας. Μερικές φορές, το απλούστερο γραπτό μήνυμα μπορεί να φαίνεται το πιο ρομαντικό. Κάτι τόσο φαινομενικά απλό όσο το γραπτό μήνυμα που λέει ότι σε σκέφτομαι μπορεί να είναι μια απίστευτα γλυκιά χειρονομία και όταν χρησιμοποιείται σωστά, ένα καλοφτιαγμένο γραπτό μήνυμα μπορεί να εντυπωσιάσει.

Ποιοι είναι λοιπόν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε, όταν ανταλλάσσετε γραπτά μηνύματα με κάποιον που συναντάτε στο διαδίκτυο; 

Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες σχετικά με τα γραπτά μηνύματα και τις διαδικτυακές γνωριμίες:

 

Σκεφτείτε να στέλνετε γραπτά μηνύματα ως δεύτερη εναλλακτική.

Μην τρέχετε στη δεύτερη εναλλακτική μέχρι να περάσετε πρώτα από την πρώτη. Ποια είναι η πρώτη; Η πρώτη είναι η πρώτη τηλεφωνική κλήση. Μην αφήσετε την πρώτη σας τηλεφωνική αλληλεπίδραση με κάποιον να βασίζεται σε μηνύματα. Αυτό είναι απλώς τεμπελιά. Τα κείμενα είναι υπέροχα εκτός από την κλήση, αλλά όχι ως αντικατάσταση της κλήσης. Δεν υπάρχει υποκατάστατο του να ακούτε τη φωνή κάποιου για πρώτη φορά ή να έχετε μια πραγματική, ουσιαστική αλληλεπίδραση μέσω τηλεφώνου.

 

Πάρτε το αργά. Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν στέλνετε μηνύματα είναι να στέλνετε μια σειρά μηνυμάτων διαδοχικά, πριν λάβετε απάντηση.

 

Γεια πώς πάει;

Χαίρετε;

Πού είσαι;

Ποια είναι τα νέα σου;

🙂

Εσύ εκεί;

 

Πηγαίνετε το αργά! Ήταν στο γυμναστήριο και επιστρέφει στο αποδυτήριο, ανοίγει το τηλέφωνό της για να ελέγξει τα μηνύματά της και βλέπει 15 μηνύματα από εσάς μέσα σε μια ώρα που ρωτάνε τι κάνει. Ναι. Αυτό δεν είναι καλό.

 

Μην είστε επιθετικοί.

Παιδιά και κορίτσια, μην είστε εξαιρετικά επιθετικοί όταν στέλνετε μηνύματα, ειδικά αν πρόκειται για σεξουαλική επιθετικότητα. Δεν είναι εντάξει να στέλνετε γραπτά κείμενα, εκτός εάν έχετε μιλήσει ξεκάθαρα για αυτό με το άλλο άτομο και έχετε καθορίσει τα όρια σας.

 

Μεθυσμένοι + γραπτό κείμενο = ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Το γεια σου, τι κάνεις; δεν είναι κατάλληλο κείμενο για να στείλετε κάποιον στις 3:00 το πρωί μετά από πάρα πολλές βότκες. Μπορείτε να καταστρέψετε ένα καλό πράγμα με ένα γραπτό μήνυμα, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι απλά να δώσετε σε έναν αξιόπιστο φίλο το τηλέφωνό σας και να πείτε στον εν λόγω φίλο, με οποιοδήποτε κόστος, να το κρατήσει μακριά από τα χέρια σας.

 

Wot RU up 2 UR HOT!! xoxo  = ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Μπορεί να έχετε ένα προσωπικό λεξικό, μέσα στο οποίο η γλώσσα υπόκειται σε καταχρήσεις της φαντασίας σας, αλλά υπάρχει πραγματικά ένας σωστός τρόπος να γράφετε πράγματα, και τα συντομευμένα emoticon δεν είναι. Η αποστολή μηνυμάτων δεν είναι τόσο δύσκολη. Κανείς δεν σας ζητάει να συνθέσετε μια διατριβή στη μεταφυσική.

 

😉 😉: / ^ _ ^ = Χρήση με μέτρο.

Μου αρέσουν τα emoticons. Αλλά αρχίζω να αναρωτιέμαι για κάποιους ανθρώπους όταν κάθε κείμενο που μου στέλνουν καταλήγει σε ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Εντάξει. Τα emoticon είναι όλα καλά αλλά με μέτρο. Το να παρουσιάζεστε λες και είστε 12 χρονών δεν είναι μία ελκυστική ιδιότητα στους ενήλικες.

 

 Ελέγξτε την ορθογραφία σας.

 Δεν είναι τόσο δύσκολο. Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε, σε ένα γραπτό μήνυμα που πιθανότατα εκτείνεται σε τρεις προτάσεις, είναι να ελέγξετε την ορθογραφία σας. Δεν σας ζητείται να διαβάσετε το μυθιστόρημα κάποιου. Εάν χρειάζονται 20 δευτερόλεπτα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει το μήνυμά σας σωστά, νομίζουμε ότι αξίζει.

 

Περιμένετε μεταξύ μηνυμάτων.

Ξέρω ότι είναι δελεαστικό αλλά παίξτε το σκληροί, τουλάχιστον λίγο! Περιμένετε 20 ή 30 λεπτά πριν στείλετε μία γραπτή απάντηση. Θυμηθείτε, είστε απασχολημένοι και σημαντικοί.

 

Δώστε στους ανθρώπους αρκετό χρόνο για να απαντήσουν.

Δώστε στους ανθρώπους χρόνο για να απαντήσουν πριν από την αποστολή ενός δεύτερου μηνύματος. Ποιος ξέρει; Ίσως αυτό το άτομο να είναι κάπου που δεν έχει σήμα, ή βρίσκεται στο γυμναστήριο ή βρίσκεται σε ένα υποβρύχιο στο κάτω μέρος του ωκεανού για μια μέρα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε να ανταποκριθούν. Γιατί; Επειδή οι ενήλικες έχουν υπομονή. Και είσαι ενήλικας.

 

Στείλτε κείμενα για να φλερτάρετε

Το φλερτ είναι υπέροχο! Αλλά στο φλερτ, προσπαθήστε να διατηρήσετε το θέμα “καθαρό” και ευγενικό, τουλάχιστον στην αρχή. Εάν τη βρίσκετε με το “sexting” βεβαιωθείτε ότι έχετε επιβεβαιώσει με το σύντροφό σας ότι είναι εντάξει για αυτά τα μηνύματα πριν αρχίσετε να τους στέλνετε πράγματα που μπορεί να τα δουν και να τρέχουν μακριά. Διατηρήστε πρώτα το ελαφρύ, φιλικό και αυστηρά ασφαλές επίπεδο.

 

Στείλτε μηνύματα με εικόνες.

Μου αρέσει να στέλνω φωτογραφίες μέσω μηνύματος. Στέλνω συχνά στους φίλους μου τυχαίες φωτογραφίες — φαγητό που έχω παραγγείλει σε εστιατόρια, αστείες πινακίδες, χαριτωμένα ρούχα σε μια οθόνη παραθύρου ή από οτιδήποτε. Αυτές είναι υπέροχες φωτογραφίες για αποστολή μέσω μηνύματος, ειδικά σε κάποιον που βγαίνετε για να υποκινήσετε μια έντονη διάθεση φλερταρίσματος!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442