Skip to content

Η διαδικτυακή γνωριμία – με άλλα λόγια το να γνωρίζεις ανθρώπους μέσω εφαρμογών και ιστοσελίδων γνωριμιών – μπορεί να φαίνεται συντριπτικό ή χαοτικό  όταν μπαίνετε για πρώτη φορά και μπορεί να είναι απογοητευτικό όταν δεν συνδέεστε με κανέναν αμέσως. Αλλά εμπιστευτείτε τη διαδικασία.

Εάν είστε νέοι σε εφαρμογές γνωριμιών ή απλώς αναζητάτε συμβουλές για το πώς να πλοηγηθείτε στη διαδικασία με μεγαλύτερη επιτυχία, ακολουθούν μερικοί κανόνες διαδικτυακών γνωριμιών που πρέπει να έχετε υπόψη;

1. Μάθετε τι θέλετε.

Η διαδικτυακή γνωριμία λειτουργεί καλύτερα όταν γνωρίζετε πραγματικά τι ψάχνετε. Σας ενδιαφέρει να δεσμευτείτε; Ή σας ενδιαφέρουν περισσότερο τα περιστασιακά ραντεβού και το σεξ; Ή μήπως απλά ψάχνετε να γνωρίσετε ενδιαφέροντα νέα άτομα;

Ορίστε μια σαφή πρόθεση για αυτό που ψάχνετε. Μπορεί ακόμη και να είναι χρήσιμο να καθίσετε εκ των προτέρων και να γράψετε λίγο σε ένα χαρτί για το τι είδους σχέση θέλετε και  ποιο θα ήταν το ιδανικό άτομο για να το κάνετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε προσεκτικοί καθώς αξιολογείτε τα προφίλ των ανθρώπων και αποφασίζετε αν θα κάνετε το πρώτο βήμα με κάποιον ή όχι. Επικεντρωθείτε στα άτομα που πραγματικά ακολουθούν τους στόχους σας.

2. Γράψτε ένα προφίλ που αντικατοπτρίνεται σε αυτό που θέλετε.

Βάλε λίγη σκέψη στο προφίλ σου! Αν ψάχνετε κυρίως για διασκέδαση και γέλια, ένα σύντομο και πνευματώδες προφίλ μπορεί να είναι τέλειο. Αν ψάχνετε για μια βαθύτερη σύνδεση με κάποιον, γράψτε ένα μακρύτερο και πιο στοχαστικό προφίλ που θα δείχνει ποιος είστε, τι σας αρέσει να κάνετε και για το τι είδους άτομο θέλετε να καλέσετε στη ζωή σας.

Η θεραπευτής σχέσεων Rhonda Milrad, LCSW, σημειώνει ότι είναι εντάξει εάν το προφίλ σας δεν μιλά σε όλους. “Γράψτε ένα επιλεκτικό και καλά προσαρμοσμένο προφίλ” είναι η συμβουλή της. 

3. Χρησιμοποιήστε καθαρές φωτογραφίες του προσώπου σας, ιδανικά χαμογελαστές.

Είναι καλό να έχετε μια ποικιλία φωτογραφιών σας στο προφίλ γνωριμιών σας. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπό σας είναι σαφώς ορατό και μην κάνετε φωτογραφία προφίλ μια φωτογραφία με πολλά άτομα όπου δεν είναι σαφές ποιο άτομο είστε. Οι χαμογελαστές φωτογραφίες τείνουν να προσελκύουν τους περισσότερους ανθρώπους – σας κάνει να φαίνεστε προσιτοί και διασκεδαστικοί. Αν είναι δυνατόν, επιδείξτε λίγο από την προσωπικότητά σας και στις φωτογραφίες: ένα πλάνο που γελάτε, ένα πλάνο σας σε εξωτερικούς χώρους αν αγαπάτε τη φύση, ή ένα πλάνο σας με χαλαρά ρούχα και έναν καφέ ντεκαφεϊνέ αν αυτό είναι το ιδανικό απόγευμα της Παρασκευής σας.

“Βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες σας είναι μοντέρνες και ρεαλιστικές”

4. Στείλτε μηνύματα ελεύθερα.

Οι άνθρωποι μπορεί μερικές φορές να ντρέπονται όταν ξεκινούν για πρώτη φορά τις διαδικτυακές γνωριμίες, χωρίς να θέλουν να στείλουν μηνύματα ή να απαντήσουν σε οποιοδήποτε από τα μηνύματα που έρχονται. Αλλά δεν πρόκειται να συναντήσετε κανέναν μέχρι να δεσμευτείτε πραγματικά. Η αποστολή μηνύματος σε κάποιον δεν σημαίνει ότι θέλετε αυτόματα να βγείτε ραντεβού μαζί του. σκεφτείτε το περισσότερο σαν να ξεκινάτε μια συζήτηση με τον άγνωστο που κάθεται δίπλα σας στο καφέ.

Στείλτε λοιπόν μήνυμα σε όποιον σας φαίνεται ωραίος και απαντήστε σε όποια μηνύματα είναι ενδιαφέροντα για εσάς ή από κάποιον που σας ιντριγκάρει.

5. Γράψτε ένα ενδιαφέρον άνοιγμα.

Όταν στέλνετε μήνυμα σε κάποιον για πρώτη φορά, μην πείτε μόνο “Γεια” ή “Γεια, τι κάνεις;” Κάντε το ελκυστικό! Δείξτε ότι έχετε διαβάσει το προφίλ τους σχολιάζοντας κάτι που έχουν γράψει ή σχετικά με μια συγκεκριμένη φωτογραφία τους ή ακόμα καλύτερα, κάντε μια ερώτηση με βάση αυτό. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τις κοινές συλλογικές εμπειρίες – επερχόμενες διακοπές, το απρόβλεπτο της πανδημίας ή κάτι συγκεκριμένο για την πόλη σας.

6. Μην ασχολείστε με άτομα που δεν ενδιαφέρονται για εσάς.

Εάν κάποιος δεν απαντήσει στο πρώτο σας μήνυμα, αφήστε τον ήσυχο. Πιθανότατα δεν έχουν ελέγξει την εφαρμογή και θα δουν τα μηνύματά σας όταν μπουν ξανά, ή έχουν δει τα μηνύματά σας και απλά δεν ενδιαφέρονται. Σεβαστείτε τον χρόνο τους και αποδεχτείτε την απόρριψή τους.

“Υπάρχουν εκατομμύριο πιθανοί λόγοι για τους οποίους το άτομο δεν έγραψε πίσω, και το 99,9% των περιπτώσεων, που δεν έχει καμία σχέση με την ελκυστικότητα και την αξία σας ως άτομο”, γράφει ο προπονητής γνωριμιών Andi Forness. Υπάρχουν πολλά ψάρια σε αυτή τη διαδικτυακή θάλασσα.

7. Μην δαγκώνετε περισσότερο από ό, τι μπορείτε να μασήσετε ή αλλιώς άπλωνε τον πόδα σου μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα σου

Μερικοί άνθρωποι αγωνίζονται να απορρίψουν τους ανθρώπους και να καταλήξουν να χάνονται σε ατελείωτες συζητήσεις με ένα σωρό ανθρώπους, για τους οποίους αισθάνονται έτσι και έτσι. Αυτό δεν είναι ούτε παραγωγικό – μπορεί να οδηγήσει σε  εξουθένωση και να χάνετε πολύ χρόνο και ενέργεια στη διαδικασία. Μιλάτε με ένα εκατομμύριο ανθρώπους ταυτόχρονα και δεν συνδέεστε πραγματικά με έναν μόνο από αυτούς.

“Ορίστε ένα όριο για πόσους ανθρώπους θα συναντήσετε ταυτόχρονα. Είναι δύσκολο και χρονοβόρο να διαχειριστείτε τη διαδικασία γνωριμιών με πολλά άτομα”. “Εάν αρχίσετε να αισθάνεστε καταναλωμένοι, εξαντλημένοι ή αποθαρρυμένοι, κάντε ένα διάλειμμα. Διαγράψτε όλες τις εφαρμογές σας και καθαρίστε για τουλάχιστον 30 ημέρες. Είναι εντάξει να κάνετε ένα διάλειμμα μιά στο τόσο. Δεν σημαίνει ότι τα έχετε παρατήσει. Απλώς δίνετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να κάνετε ένα reset!

8. Να είστε ειλικρινείς

Αφήστε τους ανθρώπους να σας γνωρίσουν! Μπείτε σε πραγματικές συζητήσεις με ανθρώπους, ρωτήστε τους για τη ζωή τους και πείτε τους για τη δική σας. Η αυθεντικότητα και η ευπάθεια είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε πραγματικές σχέσεις.

Φροντίστε επίσης να μιλήσετε για το τι θέλετε από τη γνωριμία και τι είδους πιθανή σχέση θα σας ενδιέφερε να έχετε. Είναι σημαντικό να είσαι ειλικρινής: Αν κάποιος πει ότι ενδιαφέρεται να παντρευτεί τον επόμενο χρόνο, όταν αυτό δεν υπάρχει στο ραντάρ σου, πες του αυτό. Αν κάποιος λέει ότι απλά ψάχνει κάτι περιστασιακό, μην παίζετε με την ελπίδα ότι θα τον ξεγελάσετε σε μια σχέση – απλώς θα πληγωθείτε ή θα προκαλέσετε περιττό δράμα στον άλλον.

9. Συναντηθείτε μόλις νιώσετε άνετα.

Οι άνθρωποι μπορούν να παγιδευτούν σε μια ατελείωτη συνομιλία μέσω μηνυμάτων που συνεχίζεται και συνεχίζεται για εβδομάδες, χωρίς να τη μεταφέρουν ποτέ στην πραγματική ζωή ή να περιμένουν τόσο πολύ για να βγουν στο ραντεβού ώστε να δημιουργηθεί περιττό άγχος για να πάει τέλεια. Είναι επίσης εύκολο να ασχολείστε εβδομάδες στο να στέλνετε μηνύματα σε κάποιον τακτικά, μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει χημεία όταν βγείτε από κοντά ραντεβού.

“Θέλετε να είστε πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έτσι καταλαβαίνετε τη φυσική έλξη και τη γλώσσα του σώματος.”

Παρεμπιπτόντως, ένα πρώτο ραντεβού δεν πρέπει να είναι μεγάλο πράγμα – μπορεί να είναι μόνο μια σύντομη βόλτα ή ακόμα και μία βιντεοκλήση.

10. Καθορίστε τη σχέση.

Μόλις βγαίνετε ραντεβού και μιλάτε με κάποιον για λίγο, ξεκινήστε συζητήσεις για να καθορίσετε τη σχέση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μεταβείτε αμέσως σε μια αποκλειστική δέσμευση. Σημαίνει απλώς να μιλάτε ανοιχτά για το γιατί περνάτε χρόνο μαζί και πώς βλέπετε ο καθένας τη σχέση να εξελίσσεται.

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το τι να πείτε:

-Ψάχνετε για μια μακροχρόνια, αφοσιωμένη σχέση αυτή τη στιγμή;

-Πώς μας βλέπετε και τι κάνουμε αυτή τη στιγμή;

-Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω να σε γνωρίζω και μου αρέσει αυτό που κάνουμε μέχρι τώρα. Δεν είμαι ακόμα έτοιμος να το χαρακτηρίσω, αλλά θα μπορούσα να δω ότι αυτό μετατρέπεται σε σχέση αν τα πράγματα πάνε καλά. Τι νομίζετε;

-Βλέπετε άλλους ανθρώπους αυτή τη στιγμή;

Αυτό σίγουρα μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά θα σας γλιτώσει από το να χάνετε χρόνο σε κάτι που βλέπετε ως πιθανή σχέση όταν το άλλο άτομο δεν είναι στην ίδια σελίδα. Σε γενικές γραμμές, το ραντεβού τείνει να είναι πιο επιτυχημένο όταν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να είναι ευάλωτοι, λέει η σεξολόγος και προπονήτρια σεξ Gigi Engle.

11. Κάντε υπομονή.

Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Ενδέχεται να μην συναντήσετε κάποιον για τους πρώτους δύο μήνες διαδικτυακής σας γνωριμίας και αυτό είναι εντάξει. Υπάρχει μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από τις εφαρμογές γνωριμιών που μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστείτε και αν δεν έχετε βγει ραντεβού εδώ και λίγο καιρό, η γνωριμία από μόνη της είναι μια διαδικασία που χρειάζεται λίγο χρόνο για να ζεσταθεί και να χαλαρώσει. Κάνε υπομονή, συνέχισε να ασχολείσαι και μείνε θετικός. Εάν πρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για κάποιο χρονικό διάστημα, κάντε το και επιστρέψτε όταν είστε έτοιμοι να βουτήξετε ξανά.

Και μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε! Αυτό είναι το ραντεβού.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442