Skip to content

Στον σύγχρονο κόσμο των γνωριμιών, τα ζευγάρια συνδέονται ψηφιακά – ακόμη περισσότερο υπό το πρίσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Αν και η δημοτικότητά του online dating αυξάνεται, μπορεί να αναρωτιέστε αν οι διαδικτυακές γνωριμίες είναι ασφαλείς. Η σύνδεση ουσιαστικά ενέχει κινδύνους, αλλά μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και χαμηλής πίεσης τρόπος για να συναντήσετε πιθανούς συντρόφους, εάν είστε προσεκτικοί. Ακολουθούν πέντε συμβουλές για το πώς μπορείτε να έχετε μια ασφαλή εμπειρία διαδικτυακών γνωριμιών.

 

1. Χρησιμοποιήστε έναν αξιόπιστο ιστότοπο

Είναι σημαντικό πίσω από κάθε site γνωριμιών να υπάρχει μια καταρτισμένη ομάδα για να ελέγχει κάθε νέο μέλος που εισέρχεται στην κοινότητα. Το Filakia.gr ελέγχει κάθε νέο μέλος χειροκίνητα για να προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια στην κοινότητα.

 

2. Κρατήστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας απόρρητα

 

Μην δημοσιεύετε ποτέ στοιχεία αναγνώρισης στο προφίλ σας — συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης, του αριθμού τηλεφώνου ή του προσωπικού σας email. Φροντίστε επίσης να περιορίσετε τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στις άλλες εικονικές πλατφόρμες σας. Ορίστε τις ρυθμίσεις ασφαλείας σας ως ιδιωτικές σε όλους τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μην εξουσιοδοτείτε ποτέ μια εφαρμογή να δημοσιεύει την τοποθεσία σας.

3. Να είστε έξυπνοι στις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο

Εάν έχετε κάνει κλικ με κάποιον και θέλετε να συναντηθείτε προσωπικά, επιλέξτε την τοποθεσία σας με σύνεση. Μην συναντηθείτε ποτέ στο σπίτι ή στο γραφείο σας όπου θα μπορούσαν να σας ξαναβρούν εύκολα και ποτέ μην επιλέγετε μια απομονωμένη τοποθεσία — Το Filakia.gr σας συνιστά να τερματίσετε αμέσως το ραντεβού σας εάν το άτομο που μιλάτε σας σας πιέζει να κάνετε διαφορετικά.

Λάβετε δράση: Πριν φύγετε για να συναντήσετε ένα άτομο, πείτε σε έναν συγκάτοικο ή φίλο ποιον συναντάτε, πού πηγαίνετε και τι ώρα σκοπεύετε να είστε σπίτι. Σκεφτείτε να σχεδιάσετε μια «ασφαλή κλήση»: κανονίστε να σας καλέσει ένας φίλος κατά τη διάρκεια του ραντεβού για να βεβαιωθεί ότι αισθάνεστε άνετα. Πάντα να πηγαίνετε μόνοι σας στο χώρο συνάντησης με το ραντεβού σας και αντίστοιχα να επιστρέφετε μόνοι σας και όχι να  βασίζεστε σε κάποιον που γνωρίσατε στο διαδίκτυο για να σας γυρίσει σπίτι.

4. Προσοχή στο τι μοιράζεστε

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας σχετικά με το εάν αισθάνεστε ότι κάποιος είναι ειλικρινής ή όχι.

Η παρακάτω λίστα προσφέρει μερικά παραδείγματα κοινών ιστοριών ή ύποπτων συμπεριφορών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι απατεώνες για να χτίσουν εμπιστοσύνη και συμπάθεια, ώστε να μπορούν να χειραγωγήσουν έναν άλλο χρήστη.

1. Ζητά οικονομική βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο, συχνά λόγω μιας ξαφνικής προσωπικής κρίσης

2. Ισχυρίζεται ότι είναι από την Ελλάδα, αλλά επί του παρόντος ζει, εργάζεται ή ταξιδεύει στο εξωτερικό

3. Ισχυρίζεται ότι είναι πρόσφατα χήρος/α με παιδιά

4. Εξαφανίζεται ξαφνικά από τον ιστότοπο και στη συνέχεια εμφανίζεται ξανά με διαφορετικό όνομα

5. Δίνει ασαφείς απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις

6. Παρουσιάζει τον εαυτό του υπερβολικά φιλανθρωπικό

7. Σας πιέζει να δώσετε τον αριθμό τηλεφώνου σας ή να μιλήσετε έξω από την εφαρμογή ή τον ιστότοπο γνωριμιών

8. Ζητάει τη διεύθυνση του σπιτιού ή της εργασίας σας με το πρόσχημα της αποστολής λουλουδιών ή δώρων

9. Λέει ασυνεπείς ή μεγαλειώδεις ιστορίες

10. Χρησιμοποιεί ασύνδετη γλώσσα και γραμματική, αλλά έχει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης

Ποτέ μην δίνετε σε κάποιον που δεν έχετε συναντήσει προσωπικά τα προσωπικά σας στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των: αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, στοιχεία πιστωτικής κάρτας, τραπεζικά στοιχεία ή διεύθυνση εργασίας ή κατοικίας. Οι εφαρμογές και οι ιστότοποι γνωριμιών δεν θα σας στείλουν ποτέ ένα email ζητώντας πληροφορίες για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, επομένως εάν λάβετε ένα αίτημα για τα στοιχεία σύνδεσής σας, διαγράψτε τα και σκεφτείτε να υποβάλετε αναφορά.

5. Μη φοβάστε να αναφέρετε κάποιον- Είναι ανώνυμο!

Σας ενθαρρύνουμε να αναφέρετε τους χρήστουν που έχουν περίεργη (επιθετική ή παράνομη) δραστηριότητα. Το Filakia.gr παρέχει την επιλογή αποκλεισμού ενός μεμονωμένου χρήστη εάν οι αλληλεπιδράσεις σας σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα. Ο άλλος χρήστης δεν θα το μάθει ποτέ.

Λάβετε δράση: Εάν κάποιος σας παρενοχλεί ή σας εκβιάζει, επικοινωνήστε αμέσως με την εξυπηρέτηση πελατών του ιστότοπου γνωριμιών!

Πώς θα το κάνετε; Κάτω από την εικόνα προφίλ ενός χρήστη επιλέγεται το σήμα με τις τρεις τελείες και στην συνέχεια την επιλογή “Αποκλεισμός χρήστη” ή “Αναφορά”.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442