Skip to content

Για να πω την αλήθεια, τα ραντεβού στα 40 σου μπορεί να είναι υπέροχα. Είστε πιο γενναίοι, πιο έξυπνοι, πιο σοφοί και πιο απαιτητικοί από ποτέ. Η χρήση αυτών των ιδιοτήτων ως μυστικών υπερδυνάμεων μπορεί να κάνει τα ραντεβού στα 40 σας όχι μόνο διασκεδαστικά αλλά και πολύ πιο επιτυχημένα από τα ραντεβού στα 30 και τα 20 σας.

Ραντεβού στα 40, τα αγαπημένα μας tips!

1. Επιλέξτε τον σύντροφό σας με σύνεση

Όλοι έχουμε ακούσει το συγκλονιστικό ρητό: Οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο. Αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι αυτό το στατιστικό δεν ισχύει πλέον σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών (έρευνα στην Αμερική). Αυτά τα καλά νέα μπορεί να οφείλονται στο ότι περισσότεροι νεαροί ενήλικες καθυστερούν το γάμο για να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία ζωής, οικονομική σταθερότητα ή ισχυρότερη αίσθηση του εαυτού τους πριν πουν «το κάνω». 

Το να παντρευτείς στα 40 σου, ειδικά αν είναι για πρώτη φορά, σημαίνει ότι έχεις λιγότερα χρόνια μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος, οπότε θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο Ένας/Μία. Συνεπώς, να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή!

2. Βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο έτοιμοι για ραντεβού

Σε αντίθεση με τα ραντεβού στα 20 σας, πιθανότατα είχατε μια σημαντική σχέση, είτε ήταν σύζυγος είτε μακροχρόνιος σύντροφος, και το άτομο με το οποίο βγαίνετε πιθανότατα έχει επίσης. Βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και το ραντεβού σας έχετε επεξεργαστεί αυτές τις σχέσεις και είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν εσείς ή το ραντεβού σας ζείτε στο παρελθόν; Μια κόκκινη σημαία είναι όταν μιλάει για τον προηγούμενο σύντροφό τους με απαξιωτικά λόγια. Εάν δεν είναι σε θέση να το συζητήσουν με αντικειμενικούς όρους ή να δουν ξεκάθαρα τον ρόλο του καθενός σε αυτό που πήγε στραβά, μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι εξακολουθεί να κρατάει κακία ή κινδυνεύει να επαναλάβει ένα λανθασμένο μοτίβο στη νέα σχέση.

3. Περιμένετε πριν παρουσιάσετε τον σύντροφό σας στα παιδιά σας

Εάν είστε γονιός και βγαίνετε ραντεβού είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών σας έναντι της επιθυμίας σας να βρείτε ρομαντική αγάπη. Τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στον χωρισμό των γονιών τους και μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια για να ξεπεράσουν τον θυμό, τη λύπη και άλλα συναισθήματα. Η εισαγωγή ενός νέου ερωτικού ενδιαφέροντος πολύ σύντομα μπορεί να καθυστερήσει ή να βλάψει αυτή τη διαδικασία.

Εάν βγαίνετε με κάποιον για τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε μήνες και νιώθετε σίγουροι ότι οδεύετε προς μια σοβαρή δέσμευση, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσετε στα παιδιά σας. Πείτε τους τι θαυμάζετε στον νέο σας σύντροφο και ενθαρρύνετέ τους να μοιραστούν αρνητικά και θετικά συναισθήματα σχετικά με την ιδέα της ύπαρξης σας με κάποιον νέο άνθρωπο. Ακούστε ενεργά και επικυρώστε τα συναισθήματά τους πριν προγραμματίσετε μια κοινή έξοδο. 

Εάν η σχέση εξακολουθεί να είναι στην αρχή, διασκεδάστε με το ραντεβού όταν τα παιδιά σας είναι με τον άλλον γονέα ή άλλα μέλη της οικογένειάς. Αν συστήσετε στα παιδιά σας κάποιον με τον οποίο βγαίνετε χαλαρά, αυτό μπορεί να τους δημιουργήσει αβεβαιότητα και αμφιθυμία σχετικά με την οικειότητα, εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

4. Κάντε την υπομονή όταν πρόκειται για το σεξ

Στη ζέστη της στιγμής, μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί όλη σας η θέληση για να πείτε «όχι». Αλλά αξίζει τον κόπο, ειδικά για ώριμους ενήλικες. Χρειάζεται χρόνος για να γνωρίσεις κάποιον και η συζήτηση είναι η κόλλα που κρατά τους ανθρώπους ενωμένους.

Για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για το καλύτερο σεξ με έναν νέο σύντροφο, κρατήστε τα όπλα μέχρι να είστε σίγουροι για την κατεύθυνση που πηγαίνει η σχέση σας, εκτός και αν ψάχνετε απλώς για διασκέδαση. Θέστε τα όριά σας εκ των προτέρων ενημερώνοντας το ραντεβού σας ότι τα βρίσκετε ελκυστικά, αλλά απλώς δηλώνοντας: «Δεν κοιμάμαι με κάποιον μέχρι να είμαι πραγματικά έτοιμος». Η ανταμοιβή του ουσιαστικού και παθιασμένου έρωτα θα αποδώσει μακροπρόθεσμα.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442