Skip to content

Ας το παραδεχτούμε: Τα ραντεβού μπορεί να είναι λίγο τρομακτικά και δεν έχει καμία σχέση με την αυτοπεποίθησή σας. Ακόμα και αν αισθάνεστε εντελώς άνετα με τον εαυτό σας και είστε καλός συνομιλητής, η ιδέα του να δείξετε τον καλύτερο εαυτό σας στον άλλον και να είστε ευάλωτοι με έναν ξένο που μπορεί να γίνει ο έρωτας της ζωής σας είναι σίγουρα..πολύ! Αν ψάχνετε για μια σχέση – είτε πρόκειται για περιστασιακή σχέση είτε για κάτι μακροχρόνιο – θεωρήστε αυτόν τον οδηγό σας για σύγχρονα ραντεβού.

Συγκεντρώσαμε τους έξι βασικούς κανόνες, γι’ αυτό αφήστε το άγχος σας στο ράφι και απολαύστε την εμπειρία.

Οδηγός για τα σύγχρονα ραντεβού!

Θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό, όχι αγχωτικό. 

1. Βάλτε τον εαυτό σας εκεί έξω

Γνωρίζουμε ότι η συνάντηση με ανθρώπους μπορεί να είναι αγχωτική, αλλά προσπαθήστε να ξεπεράσετε τυχόν αρνητικά συναισθήματα γύρω από το ραντεβού, γιατί όσο περισσότερο βάζετε τον εαυτό σας έξω, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να γνωρίσετε κάποιον που σας αρέσει πολύ. Εάν δεν ασχολείστε με τις εφαρμογές γνωριμιών, δοκιμάστε μια διαφορετική οδό, όπως να ζητήσετε από τους φίλους σας να σας τα φτιάξουν. 

2. Κράτα ανοιχτό μυαλό

Το να είσαι ανοιχτόμυαλος είναι ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας σε αυτήν τη λίστα. Μπορεί να νομίζετε ότι έχετε έναν συγκεκριμένο “τύπο”. Ακριβώς επειδή κάποιος έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα από εσάς ή δεν είναι ο τυπικός σας “go-to” δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τον διαγράψετε αυτόματα ως κάποιον που δε θα σας ενδιέφερε. Τελικά, τι έχετε να χάσετε με δίνοντας μια ευκαιρία σε κάποιον;

3. Μείνε ασφαλής

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε: η ασφάλειά σας είναι το πιο σημαντικό όταν βγαίνετε ραντεβού. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα ή ασφαλείς, μην ανησυχείτε να παραμείνετε ευγενικοί. Βγείτε οπωσδήποτε από εκεί. Εάν συναντάτε κάποιον από μια εφαρμογή γνωριμιών (άγνωστο), συνιστούμε να ενημερώσετε έναν φίλο που βρίσκεστε, να συναντήσετε το ραντεβού σας σε δημόσιο χώρο και να είστε ξεκάθαροι.
Tip!
Για λιγότερο άγχος στο πρώτο ραντεβού, προτείνετε ένα μέρος που έχετε πάει στο παρελθόν, ώστε να αισθάνεστε τουλάχιστον άνετα στον χώρο!

4. Ορίστε τον δικό σας ρυθμό

Όταν βγαίνετε με κάποιον νέο, είναι σημαντικό να προχωρήσετε τη σχέση με τον δικό σας ρυθμό. Δε συμφωνούμε απαραιτήτως στον μακροχρόνιο και άρρητο κανόνα της κοινωνίας να περιμένεις ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν έρθεις σε επαφή με τον νέο σου σύντροφο, αλλά πιστεύουμε ότι η αναμονή είναι εντάξει αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η οικειότητα είναι κάτι που νιώθεις.
 

5. Θυμηθείτε: Η δημιουργία συνδέσεων απαιτεί χρόνο

Αφαιρέστε λίγο άγχος από τον εαυτό σας και θυμηθείτε ότι η εύρεση του τέλειου ατόμου δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Επομένως, αντί να βιάζεστε και να συμβιβάζεστε με έναν σύντροφο που δεν ικανοποιεί όλες τις ανάγκες σας, είναι προς το συμφέρον σας να αφιερώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για να βγείτε ραντεβού με περισσότερα άτομα και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να βρείτε αυτόν που σας κάνει πιο ευτυχισμένους.
 

6. Διατηρήστε μια θετική στάση

Το καταλαβαίνουμε, δεν μπορείς να είσαι θετικός όλη την ώρα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ραντεβού, προσπαθήστε να κρατήσετε κάθε αρνητικότητα γιατί αν πάτε σε ένα πρώτο ραντεβού νομίζοντας ότι θα είναι καταστροφή, πιθανότατα θα είναι. Σκεφτείτε το ως εξής: Αν βγαίνετε για ποτά με κάποιον που δε σας αρέσει, θα ήταν μόλις δύο ώρες από τη ζωή σας, σωστά; Ωστόσο, αν είστε καθ’ οδόν για ένα πρώτο ραντεβού και σκέφτεστε: “Θα γελάσω πολύ, θα παραγγείλω το αγαπημένο μου κοκτέιλ και θα περάσω υπέροχα ακόμα κι αν δεν υπάρχει δεύτερο ραντεβού”, θα διασκεδάσετε πολύ. Η δύναμη της θετικής σκέψης είναι σίγουρα πραγματική.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442