1. Να είστε ανοιχτοί σε ένα ευρύτερο ηλικιακό εύρος
Έχει πραγματικά σημασία η ηλικία; Οχι τόσο πολύ. Όταν πρόκειται για ραντεβού στα 30 σου, υπάρχει λίγο πιο αποδεκτό εύρος ηλικίας όταν επιλέγεις τον πιθανό σύντροφό σου. Τελικά, όλα καταλήγουν στα επίπεδα ωριμότητας και στην ευθυγράμμιση των οραμάτων ζωής.
Μην βιάζεστε να ξεγράψετε τους ανθρώπους επειδή είναι πολύ μεγάλοι ή πολύ νέοι για εσάς. Οι σχέσεις λειτουργούν επειδή δύο άνθρωποι είναι ερωτευμένοι, υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, περνούν υπέροχα μαζί και, το πιο σημαντικό, θέλουν τα ίδια πράγματα από τη ζωή και τη σχέση.
2. Μην βγαίνετε ραντεβού με κάποιον που δεν σας αρέσει
Εάν δεν σας αρέσει κάποιος: Σταματήστε να του μιλάτε, σταματήστε να του στέλνετε μηνύματα και σταματήστε να κάνετε παρέα μαζί του. Η ζωή είναι πολύ σύντομη. Δε θα προτιμούσατε να κοιμάστε καλά παρά να είστε έξω με κάποιον με τον οποίο δε βλέπετε μέλλον;
Με πολλούς τρόπους, το ραντεβού γίνεται πιο αποτελεσματικό στα 30 σου, επειδή ξέρεις τι να βελτιστοποιήσεις. Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας, εξαλείφοντας τυχόν αδιέξοδες σχέσεις στην αρχή.
3. Επικοινωνήστε ανοιχτά
Η καλή επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για κάθε σχέση. Όταν βγαίνετε ραντεβού στα 30 σας, εσείς και ο αγαπημένος σας άλλος θα πρέπει να μπορείτε να μιλάτε ο ένας στον άλλο ανοιχτά και ειλικρινά. Εάν δεν επικοινωνείτε από την αρχή σε μια σχέση, αυτό πιθανότατα θα συνεχιστεί καθώς τα πράγματα προχωρούν.
4. Να είσαι εσύ
Μην εγκαταλείπετε βασικά πράγματα που σας κάνουν αυτό που είστε για να βρείτε έναν σημαντικό άλλο. Η εξισορρόπηση και η ιεράρχηση των διαφόρων αξιών μας είναι ένας ατελείωτος χορός στη ζωή.
Το να βρίσκεις χρόνο για ραντεβού μπορεί να είναι δύσκολο στα 30 σου και πιθανότατα θα πρέπει να βάλεις ορισμένα πράγματα στο πίσω μέρος για να το κάνεις προτεραιότητα. Αντίθετα, ίσως χρειαστεί να αφήσετε τα ραντεβού στην άκρη κατά καιρούς για να επιτύχετε άλλους στόχους. Το μόνο που έχει σημασία είναι να ακούει κανείς τη βαθύτερη αλήθεια της καρδιάς του και μετά να δίνει προτεραιότητα σε αυτήν την αλήθεια με συνεπή δράση.
5. Μη συμβιβάζεσαι
Κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται με έναν σύντροφο που του αρέσει. Η σχέση δε θα είναι υγιής, ούτε θα διαρκέσει. Συχνά, τα άτομα στα 30 τους, ειδικά οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά, αρχίζουν να πανικοβάλλονται στην ιδέα να μην τακτοποιηθούν αρκετά σύντομα. Αυτό κάνει κάποιους να συμβιβάζονται με έναν λιγότερο από ιδανικό σύντροφο για μια αίσθηση ασφάλειας.
Αντί να έχεις εμμονή με το ρολόι σου, μπορείς να βασιστείς στην ιδέα ότι μπορεί να είναι πιο αληθινό για σένα να περιμένεις μέχρι να βρεις το κατάλληλο άτομο και να υιοθετήσεις παιδιά μαζί του, αντί να αγωνίζεσαι για να κάνεις βιολογικά παιδιά με έναν σύντροφο που δεν αισθάνεσαι βαθιά ευθυγραμμισμένος.
6. Μην αναζητάς την τελειότητα
Με αυτά τα λόγια, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τις προσδοκίες σας και να αξιολογείτε πόσο ρεαλιστικές (ή όχι) μπορεί να είναι. Αν και δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζεστε, δεν πρέπει να περιμένετε για την τελειότητα. Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με τη συνάντηση στη μέση και πρέπει να είστε πρόθυμοι να δεχτείτε ένα άτομο για ολόκληρο τον εαυτό του, τα ελαττώματά του και τα πάντα.