Skip to content

Το ραντεβού είναι δύσκολο σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά η είσοδος σε μια νέα δεκαετία εισάγει ένα εντελώς νέο σύνολο πραγμάτων. Η αλήθεια είναι ότι το ραντεβού στα 30 σας είναι πολύ διαφορετικό από το ραντεβού στα 20 σας. Όμως, ενώ μπορεί να υπάρχουν κάποια αρνητικά, υπάρχουν πάρα πολλά θετικά.

Εάν ξέρετε τι ψάχνετε, θα χάσετε λιγότερο χρόνο σε σχέσεις που δεν έχουν δυνατότητες και θα αφιερώσετε τον χρόνο σας στην αναζήτηση μίας υγιούς και ευθυγραμμισμένης σύνδεσης με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και ευκολία.

Αν έγινες πρόσφατα single ή μόλις έκλεισες τα 30 και παρατηρείς πώς έχουν αλλάξει τα ραντεβού, μην αγχώνεσαι. Έχουμε μερικές κρίσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ευδοκιμήσετε ενώ βγαίνετε ραντεβού στα 30 σας.

Ραντεβού στα 30 σας, έτοιμοι;

1. Ξέρετε τι θέλετε

Στα μέσα των 20 σας, μπορεί να θέλετε έναν σύντροφο που οδηγεί ένα ωραίο αυτοκίνητο και έχει την οικονομική δυνατότητα να σας συνοδέψει σε ένα φανταχτερό εστιατόριο. Αν και αυτά τα πράγματα είναι υπέροχα, μόλις φτάσεις τα 30 σου, πιθανότατα θα θέλεις περισσότερα από έναν σύντροφο. Στα 20 σου, μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής στο να βγαίνεις με άτομα για την εμπειρία που κανονικά θα ήταν εκτός των προεπιλεγμένων προτιμήσεών σου για ραντεβού. Αλλά στα 30 σου, όλες οι προηγούμενες εμπειρίες γνωριμιών σου αποδίδουν πραγματικά.

Εάν δεν έχετε σκεφτεί ποτέ πραγματικά τι θέλετε από έναν σύντροφο, τώρα είναι η ώρα να το καταλάβετε. Γράψτε τα ονόματα των τελευταίων ατόμων με τα οποία βγήκατε. Δίπλα σε κάθε όνομα, αναφέρετε τα πέντε κορυφαία πράγματα που σας άρεσαν σε αυτά και τα πέντε πράγματα που δεν σας άρεσαν. Σημειώστε τυχόν μοτίβα. Τα χαρακτηριστικά που σας άρεσαν περισσότερο είναι αυτά που πρέπει να αναζητήσετε στην επόμενη σχέση σας.

2. Αφήστε το παρελθόν

Πολλοί άνθρωποι που είναι ελεύθεροι στα 30 τους έχουν αντιμετωπίσει κάποια μορφή ραγίσματος – είτε πρόκειται για απάτη, έναν χωρισμό ή ακόμα και για ένα διαζύγιο. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι έχουμε σκελετούς στις ντουλάπες μας και ότι αυτές οι εμπειρίες μας έχουν οδηγήσει στους ανθρώπους που είμαστε σήμερα.

Το παρελθόν σας έχει διαμορφώσει αυτό που είστε, αλλά δεν χρειάζεται να είναι το παρόν ή το μέλλον σας. Αντίθετα, εστιάστε σε αυτό που συμβαίνει τώρα και δείτε πού θα πάτε στη συνέχεια. 

3. Να είστε ευάλωτοι

Όταν βρίσκεστε σε πολλές ανεπιτυχείς σχέσεις, ένας φυσικός αμυντικός μηχανισμός είναι να είστε επιφυλακτικοί. Αν δεν αφήσεις κανέναν να σε δει, τότε δεν θα πληγωθείς, σωστά; Όπως πιθανότατα αντιλαμβάνεστε, όμως, αν δεν αφήσετε κανέναν να σας δει, δεν θα δείτε ούτε και εσείς “αυτόν”.

Όταν συναντάτε κάποιον και υπάρχει μια αμοιβαία σχέση, αφήστε την επιφυλακή σας κάτω. Να είστε ευάλωτοι. Μπορεί να σας κάνει να αγχώνεστε, αλλά τα καλά νέα είναι ότι είστε στα 30 σας και έχετε πιο παχύ δέρμα τώρα. Αν δεν πετύχει, δεν ήταν γραφτό να γίνει. Το σημαντικό είναι να βάλεις τον εαυτό σου εκεί έξω.

 

Το να είστε ευάλωτοι μπορεί να βελτιώσει τη σχέση σας με τον σύντροφό σας, να αυξήσει την αυτοεκτίμησή σας, να σας διδάξει να εξαρτάστε λιγότερο από τις απόψεις των άλλων και να αυξήσει την εσωτερική σας αίσθηση ασφάλειας.

4. Προσοχή στα μοτίβα αρνητικής σκέψης

Εάν είχατε μερικές αποτυχημένες σχέσεις ή γάμο μπορεί να σας φαίνεται σαν ένα όνειρο. Αλλά είναι σημαντικό να μην αφήσετε αυτή την αρνητική σκέψη να σας κυριεύσει. Αν παρατηρήσετε το μυαλό σας να εστιάζει στους φόβους σας, τότε μπορείτε απλά να το παρατηρήσετε με συμπόνια και να επιλέξετε μια νέα σκέψη. Όταν συναντάτε κάποιον καινούργιο, δώστε του μια δίκαιη ευκαιρία και μην προορίζετε τον εαυτό σας να ζήσετε μόνοι σας, αν δε σας βγει.

5. Μην βιάζεστε τα πράγματα

Είναι εύκολο να παρασυρθείς στη σκέψη των πραγμάτων που δεν έχεις ακόμα. Δεν έχεις γνωρίσει τον “ένα” ή τη “μία”, δεν είσαι παντρεμένος και δεν έχεις παιδιά. Το να θέλεις όλα αυτά τα πράγματα είναι εντάξει, αλλά δεν είναι καλό να πιέζεις κάθε άτομο που βγαίνεις για να δεις αν έχει αυτό που χρειάζεται για να εκπληρώσει τις προσδοκίες σου.

Ο φόβος και η έλλειψη τείνουν να είναι υγιείς εσωτερικοί οδηγοί όταν πρόκειται για την επιλογή συντρόφου. Επικεντρωθείτε στο να διασκεδάσετε και να γνωρίσετε το άτομο. Δεν πρέπει να νιώθεις ότι τρέχεις μέχρι τη γραμμή του τερματισμού. Μερικοί άνθρωποι παντρεύονται και κάνουν παιδιά στα 20, κάποιοι παντρεύονται και κάνουν παιδιά στα 40 ή στα 50 τους. Άρα, ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει η ζωή;

 6. Απορρίψτε την προκατάληψη του διαζυγίου σας

Μπορείτε να βγείτε με άτομα που έχουν χωρίσει όταν είστε στα 30 σας. Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε ζήλια ή να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τον πρώην σύζυγο του νέου σας συντρόφου. Ένας τρόπος για να ξεπεράσετε τη ζήλια του πρώην συζύγου ενός συντρόφου είναι να θυμάστε ότι εκείνο το άτομο βοήθησε τον σύντροφό σας να γίνει αυτό που είναι.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να βγαίνεις με έναν χωρισμένο είναι ότι πιθανότατα έχουν μάθει πολλά από τον πρώην γάμο τους και μπορούν να τα εφαρμόσουν σε μια νέα σχέση. Όλοι είμαστε αιώνια έργα σε εξέλιξη και η πρώην σύζυγος του συντρόφου σας (και όλοι οι προηγούμενοι σύντροφοί τους) τους οδήγησαν στην τρέχουσα φάση τους, την οποία τώρα επωφελείστε εσείς.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442