Skip to content

Κοντεύει το πρώτο ή και το δεύτερο – ποιος ξέρει;ραντεβού σας και έχεις αρχίσει να νιώθεις άγχος για το πώς θα πάει. Τι θα συζητήσετε σκέφτεσαι, πώς θα φανείς; Δε θες να δείξεις την αγωνία σου για την εξέλιξή του. Πάντα τα πρώτα ραντεβού είναι challenging αφού η έκθεση είναι μεγάλη. 

Ο στόχος είναι: Ραντεβού χωρίς άγχος!

Παρακάτω θα βρεις 5 ιδέες για να ετοιμαστείς για αυτό το ραντεβού και να απομακρύνεις τα συναισθήματα άγχους και αγωνίας και στη θέση τους να έρθουν ενθουσιασμός και γιατί όχι χαρά!

5 βήματα για να ετοιμαστείς για το ραντεβού σου!

 

1. Προετοιμάστε μερικές ερωτήσεις εκ των προτέρων.

Ακόμα και αν έχετε προγραμματίσει ένα διασκεδαστικό ραντεβού με πολλές δραστηριότητες, αλλά και ειδικά αν δεν το κάνετε, το να έχεις μερικές ερωτήσεις για να αρχίσεις μια κουβέντα μπορεί να σε χαλαρώσει. Ετοίμασε μερικές διασκεδαστικές ερωτήσεις, όπως η πιο αστεία ιστορία σου σε διακοπές, το ταξίδι που ονειρεύεσαι να κάνεις σύντομα ή το παιχνίδι “δύο αλήθειες και ένα ψέμα”. Το να διασκεδάζεις με το άτομο που έχεις βγει και να μιλάς για πράγματα που ξέρεις και γνωρίζεις σε βοηθά να χαλαρώσεις κατά τη διάρκεια του ραντεβού, οπότε βρες τα topic που θα σε κάνουν να εκφραστείς άνετα!

2. Να είστε αυθεντικοί.

Μην αισθάνεσαι υποχρεωμένος να συμφωνείς με όλα όσα λέει το ραντεβού σου. Δε χρειάζεται να μπεις σε μια πλήρη διαμάχη εάν διαφωνείς σε κάτι, αλλά το να παραμένεις πιστός στις πραγματικές σου απόψεις και αξίες θα σας βοηθήσει να ξέρετε αν είστε ή όχι συμβατοί μεταξύ σας. 

Το καταλαβαίνουμε: θέλετε να εντυπωσιάσετε το άτομο με το οποίο βγαίνετε ραντεβού. Δίνοντας στον εαυτό σου την άδεια να είναι η πληρέστερη εκδοχή του εαυτού σου θα μειώσει τη νευρικότητα που συνοδεύει το να διατηρείς το προσωπείο. Απλά να είσαι εσύ και να  μην ανησυχείς για το τι ψάχνει ο άλλος.

3. Δοκιμάστε την αρωματοθεραπεία.

Μάλιστα, μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι η μυρωδιά της λεβάντας βοηθά στην ηρεμία του νευρικού συστήματος προάγοντας τη χαλάρωση. Τι σε νοιάζει εσένα αυτό; Ραντεβού χωρίς άγχος δε θες; Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο πριν βρεθείτε ή ακόμη καλύτερα φόρεσε το αγαπημένο σου άρωμα, και όποτε ακούς την καρδιά σου να χτυπάει πιο δυνατά, εστίασε το νου σου στο άρωμά σου. Μία άλλη ιδέα, είναι αν είστε στον χώρο σου να βάλεις αρωματικά κεράκια.

4. Μην ανησυχείτε για το τι παραγγέλνετε.

Όλοι γνωρίζουμε τους κανόνες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να τρώμε στο πρώτο ραντεβού. Τα ακατάστατα φαγητά όπως οι φτερούγες κοτόπουλου συνήθως κατατάσσονται ως το νούμερο ένα όχι, αλλά προσπάθησε να μην ανησυχείς πολύ για το ότι θα κολλήσει κάτι στα δόντια σου. Είναι ο χρόνος σου και αξίζεις να τον περάσεις απολαμβάνοντας τον!

5. Κρατήστε τις επιλογές σας ανοιχτές.

Επίσης, να θυμάσαι ότι αυτό είναι απλώς ένα ραντεβού. Είτε πρόκειται για ένα πρώτο ραντεβού, είτε για τρίτο ραντεβού, είτε για δέκατο ραντεβού, μπορεί και πάλι να είναι τρομακτικό ανάλογα με το πόση πίεση ασκείς στην κατάσταση. Ένας λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν τρέμουλο στο πρώτο ραντεβού είναι ότι αφήνουν τους εαυτούς τους να επενδύσουν συναισθηματικά πολύ γρήγορα. Αγχώνονται επειδή ολόκληρο το μέλλον τους φαίνεται να βασίζεται από αυτό το ραντεβού. 

Η συμβουλή μας: μη συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι ήδη σε αποκλειστική σχέση αν δεν υπάρχει ακόμα σχέση! Μπορεί να φαίνεται σαν μια δύσκολη νοοτροπία να υιοθετήσεις στην αρχή, αλλά το να επιτρέψεις στον εαυτό σου να απελευθερώσει λίγη από την πίεση μπορεί να βοηθήσει στο να χαλαρώσεις τα νεύρα του πρώτου ραντεβού. Θυμήσου! Το ραντεβού πρέπει να είναι διασκεδαστικό! Τα σοβαρά πράγματα μπορεί να έρθουν αργότερα. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442