Skip to content

Περάσατε το πρώτο στάδιο. Είδε το προφίλ σου, είδες και εσύ το δικό του. Αμοιβαία «συμπαθήσατε» ο ένας τον άλλον και αποφασίσατε να συναντήσετε για πρώτη φορά από κοντά. Και τώρα τι?

Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι είστε έτοιμοι για ραντεβού και να διασφαλίσετε ότι ο διάλογος που έχετε στο τσατ, θα σας βοηθήσει να φτάσετε σε ένα ραντεβού;

Τα πρώτα ραντεβού μπορούν να προκαλέσουν νευρικότητα ακόμη και στους καλύτερους συνομιλητές, με πολλούς να προτιμούν μια συνάντηση τύπου συνέντευξης ή να καταλήγουν σε μακρές στιγμές σιωπής, όπου μπορείτε να ακούσετε μια καρφίτσα να πέφτει στο πάτωμα. Και τα δύο αυτά σενάρια μπορούν να αφαιρέσουν το ειδύλλιο από το ραντεβού και να κάνουν κάποιον να ρωτήσει: «Λογαρισμό, παρακαλώ».

Αν σας είχε συμβεί αυτό στο παρελθόν, πιθανότατα θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα σκονάκι ή μια μικρή προπόνηση για το πώς να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε τη συζήτηση.

Ακολουθούν συμβουλές για το πώς να σπάσετε τον πάγο, να αφαιρέσετε την πίεση και να έχετε ένα πρώτο ραντεβού που αξίζει να βάλετε ένα δεύτερο στο ημερολόγιο πριν φύγετε.

  • Βγάλτε screenshot το προφίλ του ταιριού

Η προετοιμασία για ένα πρώτο ραντεβού απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από το να βάλετε κραγιόν ή να σιδερώσετε το παντελόνι σας.

Καταλαβαίνουμε ότι οι γνωριμίες μπορεί να είναι συντριπτικές και δεν θέλετε να αποκαλείτε κάποιον «Κωστή» όταν το όνομά του είναι «Ντίνος». Αν ρίξετε μια γρήγορη ματιά στο προφίλ τους πριν ξεκινήσει το ραντεβού, μπορείτε να τους καλωσορίσετε με ένα εξατομικευμένο «γεια», για να ξεκινήσετε το ραντεβού σας.

Επιπλέον, δεν θα κάνετε ενοχλητικές ερωτήσεις όπως: “Δηλαδή έχετε παντρευτεί ποτέ πριν;” που μπορεί να αποτύχει, καθώς το ραντεβού σας μπορεί να αισθάνεται σαν να βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο.

  • Είστε σε ραντεβού, δεν κάνετε κατάθεση στην αστυνομία

Πολύ συχνά οι άνθρωποι αγχώνονται σε ένα ραντεβού και προκαθορίζουν μια λίστα ερωτήσεων τύπου συνέντευξης εργασίας και απομακρύνονται από κάθε δείγμα ρομαντισμού.

Προτείνω να κάνετε ερωτήσεις που δεν απαιτούν απάντηση “ναι” ή “όχι”, όπως “Ποια είναι η τελευταία συναυλία που πήγες και τι σου άρεσε;” ή “Ποια ταινία θα ήθελες να δεις;”

Και τα δύο θέματα μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στο να ζητήσετε ένα δεύτερο ραντεβού (!)

  • Αφήστε το δράμα πίσω

Έχω διαβάσει πάρα πολλά προφίλ γνωριμιών όπου κάποιος γράφει ότι ψάχνει κάποιον χωρίς δράματα. Εκτός από κλισέ, όλοι είχαν εμπειρίες ζωής που περιελάμβαναν δράμα, οπότε είναι ένα μη ρεαλιστικό αίτημα.

Σας συνιστώ να κρατάτε τις πρώτες σας συνομιλίες στην πιο ελαφριά πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι μην αρχίσετε να συγκρίνετε παλιότερα ραντεβού σας, μην μιλάτε για εργασιακά προβλήματα ή μην διαμαρτύρεστε για τον πρώην σας. Σας υπόσχομαι ότι με αυτό τον τρόπο το ραντεβού σας δεν θα εξελιχθεί καλά και θα πάτε σπίτι σας με τύψεις.

Εάν είχατε μια κακή μέρα στη δουλειά, μην αφήσετε αυτή τη διάθεση να μετατραπεί σε ένα δυσάρεστο ραντεβού. Τόσο εσείς όσο και ο χρόνος του ραντεβού σας είναι πολύτιμος.

Αντ ‘αυτού, πάρτε μια βαθιά ανάσα και θυμηθείτε τις αναμνήσεις που σας έκαναν να χαμογελάσετε. Μιλήστε για αυτές με το ραντεβού σας,  μιλήστε για κάτι που έχετε πετύχει και είστε υπερήφανοι.

  • Ενημερωθείτε για ό, τι αξίζει τον κόπο

Παρόλο που δεν χρειάζεται να διαβάζετε κάθε μέρε την εφημερίδα ή να είστε δημοσιογράφος, είναι καλή ιδέα να ρίξετε μια γρήγορη ματιά σε έναν διαδικτυακό ιστότοπο ειδήσεων ή ψυχαγωγίας για να μάθετε τι συμβαίνει στον κόσμο.

Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να γνωρίζεις ποιες ταινίες ήταν στην κορυφή του box office το Σαββατοκύριακο, για την κατανόηση των κλιματικών θεμάτων. Το να ασχολείσαι με τις παγκόσμιες υποθέσεις βοηθά τη συζήτηση, καθώς και το να είσαι έξυπνος είναι υπερ-σέξι.

Εάν εξακολουθείτε να έχετε κολλήσει στο τι να πείτε, προσπαθήστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο να ακούτε και να ενδιαφέρεστε, παρά να μιλάτε και να έχετε ενδιαφέρον.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442