Skip to content

Α! Ο κόσμος του διαδικτυακού dating. Ας κάνουμε όλοι ένα διάλειμμα και ας πάρουμε μία βαθιά ανάσα.

Filakia, Tinder, Badoo, και η λίστα με τις επιλογές από εφαρμογές και σελίδες δεν τελειώνει ποτέ. Αν ρωτήσετε τους γονείς ή τους παππούδες σας αν ξέρουν τι είναι το διαδικτυακό dating, οι πιθανότητες είναι να γελάσουν και να σας κοιτάξουν σαν εξωγήινους.

Οι δικές τους ιστορίες θα μοιάζουν κάπως με «Είδα τον μπαμπά σου ή τον παππού σου έξω και ήξερα πως θα παντρευόμασταν». Αν ρωτήσετε, όμως, οποιονδήποτε νέο σήμερα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα έχει κάποια εμπειρία με το διαδικτυακό φλερτ.

Το να βρει κάποιος έναν σύντροφο στο διαδίκτυο φαίνεται να είναι τόσο κοινό όσο το να βρει κάποιος εργασία στο διαδίκτυο. Βέβαια, όμως, είναι λιγάκι πιο περίπλοκο από το να βρίσκει κανείς έναν νέο εργαζόμενο. Αλλά όπως με την εύρεση νέας εργασίας, έτσι και στον κόσμο του online dating, οι χρήστες ψάχνουν από μία τεράστια βάση δεδομένων πιθανών υποψηφίων και καταλήγουν σε 2-3. Αλλά, όπως με όλα θα πρέπει να επιβεβαιώσετε πως το άλλο άτομο είναι πραγματικό και όχι σπαμ.

Και κάπως έτσι ξεκινάει η περίοδος των ασταμάτητων μηνυμάτων. Ζητάς στον άλλο αποδείξεις αν ο άλλος είναι πραγματικός. Ζητάς ερωτήσεις όπως «Πως είσαι στο Instagram;», «Μπορούμε να μιλήσουμε στην κάμερα;» και πολλές άλλες προσπαθώντας να καταλάβετε αν μοιάζουν όπως με τη φωτογραφία τους.

Και μετά, αφού έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι και είναι όλα εντάξει έρχεται η ώρα της κορύφωσης. Ένα πραγματικό, πρώτο ραντεβού από κοντά. Αυτό, βέβαια, την περίοδο που διανύουμε δεν είναι εφικτό και όσοι αναζητάτε ταίρι στο Ίντερνετ θα πρέπει να περιοριστείτε στο να γνωριστείτε εξ αποστάσεως.

Πολλοί έχουν άπειρες απορίες σχετικά με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το dating τον καιρό της πανδημίας. Μερικές από αυτές είναι οι εξής:

«Θα μπορέσω ξανά να εντυπωσιάσω τις γυναίκες με τις δεξιότητές μου στην μαγειρική ή όλα μας τα ραντεβού θα πρέπει να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους;»

«Θα πρέπει να κάνουμε τεστ πριν να βγάλουμε τις μάσκες;»

«Οι μάσκες κατά το σεξ είναι όντως κάτι που ισχύει;»

Θα ήταν βέβαια ευκολότερο αν υπήρχε μία εφαρμογή για dating η οποία θα αξιολογεί τους πιθανούς συντρόφους από τις προσπάθειές τους να μένουν ασφαλείς κατά την πανδημία. Μέχρι να συμβεί αυτό, έχουμε έρθει σε επικοινωνία με αρκετούς ειδικούς υγείας και ψυχολογίας για να βρούμε πως μπορεί κάποιος να έρθει κοντά με κάποιον όσο ο COVID-19 είναι κοντά μας. Το κύριο συμπέρασμα από τις συζητήσεις μας είναι ότι, όπως πριν από την πανδημία, η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία είναι κλειδιί.

Το βασικό είναι, μαζί με όλες τις άλλες συζητήσεις, να γίνει και μία συζήτηση για τον COVID και για το πως ο σύντροφός σας προσεγγίζει την ασφάλεια για την υγεία του.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ερωτήσεις όπως τι προφυλάξεις λαμβάνει ο άλλος αν έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και αλληλεπιδρά. Αν δεν μένει μόνος και έρχεται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, τι κάνει για να προστατευτεί; Αν πηγαίνει σε δημόσιους χώρους, πως προστατεύεται ώστε να μην κολλήσει εσάς και άλλους.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442