Skip to content

Μια νέα έρευνα παρουσίασε μερικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα αναφορικά με το τι πραγματικά θέλουν οι άνδρες και οι γυναίκες σε έναν σύντροφο. Περισσότεροι από 1.000, χωρίς δεσμό άνθρωποι, προσέφεραν πολύτιμες  πληροφορίες στις έρευνες επιστημόνων, προσεγγίζοντας τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν τι βρίσκουν ελκυστικό τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε έναν σύντροφο. Ας πάμε κατευθείαν λοιπόν στα αποτελέσματα!

Το πιο σπουδαίο εύρημα μπορεί να σας εκπλήξει, ιδιαίτερα αν σκεφτείτε ότι ζούμε σε έναν κόσμο στο οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες ξοδεύουν λεπτά ή ακόμη και ώρες κάθε εβδομάδα παρατηρώντας τους άλλους: ένα σαρωτικό ποσοστό λοιπόν του 70% των ανδρών και των  γυναικών,  βρίσκουν πιο ελκυστικούς τους υποψήφιους συντρόφους που ψάχνουν για μια σοβαρή σχέση και όχι κάτι το εφήμερο. Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν αυτό που οι ίδιοι οι θεραπευτές παρατηρούν στην δουλεία τους,  ότι αυτό που πραγματικά οι άνθρωποι λαχταρούν είναι ουσία και συναισθηματική επαφή.

Οι κορυφαίοι 5 παράγοντες που βρίσκουν ελκυστικοί οι άνδρες και οι γυναίκες είναι:

  1. Ειλικρίνεια (54%)
  2. Ευγένεια (44%)
  3. Χιούμορ (34%)
  4. Φυσική έλξη/ εξωτερική εμφάνιση (34%)
  5. Ευφυΐα (29%)

Φυσικά ξέρουμε όλοι ότι η εμφάνιση και η έλξη  παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Τα αποτελέσματα είναι αρκετά απρόσμενα, ωστόσο, σε αυτά η φυσική έλξη δεν βρέθηκε ούτε καν στους κορυφαίους 3 παράγοντες. Κατά κύριο λόγο, οι περισσότεροι από τους μισούς άνδρες και γυναίκες της έρευνας βρίσκουν ελκυστικό κάποιον που είναι ειλικρινής, και ένα παρόμοιο ποσοστό βρίσκει ελκυστικό κάποιον που είναι ευγενικός. Αυτή η έρευνα είναι πολλά υποσχόμενη για άνδρες και γυναίκες χωρίς δεσμό διότι δείχνει ότι, πολύ βαθιά, οι άνθρωποι είναι έξυπνοι και ξέρουν ποιοι παράγοντες έχουν πραγματική σημασία. Οι άνδρες και οι γυναίκες ξέρουν ότι η έλξη δεν είναι η κόλλα που κρατάει ενωμένα τα ζευγάρια μαζί για πάνω από 10 χρόνια. Στην πραγματικότητα, είναι  οι παράγοντες που αφορούν την προσωπικότητα και τη συναισθηματική επαφή που κρατούν δύο ανθρώπους ενωμένους για πολλά χρόνια. Καθώς αυτά είναι και τα στοιχεία με την μεγαλύτερη ουσία σε μια σχέση.

Το τι δουλεία κάνεις μετράει

Σχεδόν αμέσως και χωρίς πολύ σκέψη, μπορεί να σκεφτείτε ποια είναι τα επαγγέλματα που οι άνθρωποι βρίσκουν ελκυστικά σε έναν σύντροφο. Οι περισσότεροι φαντάζονται αυτά που προσφέρουν αρκετά χρήματα, με την οικονομική ευχέρεια να παίζει ουσιώδες ρόλο. Με τα αποτελέσματα της έρευνας να αποδεικνύει ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έδειξε ότι τα επαγγέλματα που αφορούν την φροντίδα, να είναι και τα πιο ελκυστικά: νοσοκόμες και γιατροί, δάσκαλοι και καθηγητές, κτηνίατροι και υπηρεσίες προστασίας, όπως πυροσβέστες. Αν εργάζεσαι σε έναν από αυτούς τους κλάδους, φρόντισε να συμπεριλάβεις το επάγγελμα σου στο επίκεντρο του προφίλ σου. Να είσαι υπερήφανος για την δουλεία σου σε κάποιο κλάδο φροντίδας και υγείας και ανέδειξε αυτό στο προφίλ σου προκειμένου να βρεις ταιριαστούς συντρόφους.

Τα χόμπι είναι εξαιρετικά ελκυστικά στους συντρόφους

Πρότεινε ένα ραντεβού για  πρωινό ή για βραδινό και προσπέρασε το ποτό. Το 34% των ανδρών και των γυναικών βρίσκουν ελκυστικό έναν μελλοντικό σύντροφο που του αρέσει να βγαίνει έξω για φαγητό ως χόμπι. Σημείωσε ότι το να βγεις για φαγητό με έναν σύντροφο δεν αφορά το να φας για να χορτάσεις. Το να βγεις έξω για φαγητό ταιριάζει σε μια γενική φιλοσοφία: και οι δύο είστε χαλαροί, απολαμβάνετε το αγαπημένο σας φαγητό και επικοινωνείτε.

Το 29% των ανδρών και των γυναικών βρίσκουν επίσης ελκυστικό ένα πιθανό σύντροφο στον οποίο αρέσει να μαγειρεύει ή να ψήνει, και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Σκέψου αυτό: υπάρχει κάτι πιο ωραίο από κάποιον που σου λέει ότι θέλει να μαγειρέψει για σένα; Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις, τόνισε στο προφίλ σου. Αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις ίσως να ξεκινήσεις κάποια μαθήματα μαγειρικής. Επενδύοντας σε αυτό το χόμπι, θα μάθεις πώς να εξασκείς μια δεξιότητα σου και θα μπορείς να μαγειρεύεις κάποιο άλλον. Η απόκτηση περισσότερης δεξιοτεχνίας λόγω μιας νέας ικανότητας θα είναι έξτρα μπόνους για το προφίλ σου.

Άλλα χόμπι που θεωρούνται ελκυστικά είναι:

Σχεδόν το ένα τέταρτο των ελευθέρων ανδρών και γυναικών βρίσκουν ελκυστικό κάποιον που του αρέσει να βγαίνει έξω και να ακούει live μουσική. Αν αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα σου ενδιαφέροντα, σιγουρέψου ότι το συμπεριλαμβάνεις στο προφίλ σου  ώστε να προσελκύεις άτομα που τους αρέσουν πράγματα που αρέσουν και σε εσένα.

Γιατί τα κατοικίδια έχουν σημασία στα ραντεβού

Ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας επισήμανε ότι μερικοί άνδρες και γυναίκες βρίσκουν ένα πιθανό σύντροφο ελκυστικό αν έχει κατοικίδιο. Ένα υψηλό ποσοστό 35% των ατόμων χωρίς δεσμό, αναφέρει ότι βρίσκουν κάποιον ελκυστικό αν έχει σκύλο, ενώ 16% αν έχει γάτα. Αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι παράλογα από ψυχολογική άποψη. Το να έχεις κατοικίδιο λέει πολλά για ένα άνθρωπο, ο γονιός ενός κατοικίδιου είναι άνετος με την δέσμευση, γιατί καταλαβαίνει και δεν νιώθει απειλή από τον τρόπο που ένα ζώο δένεται και εξαρτάται από αυτόν. Δείχνει επίσης ότι του αρέσει να προσφέρει στις σχέσεις του και ότι εκτιμάει την στοργή. Αν έχεις κατοικίδιο, συμπεριέλαβε το οπωσδήποτε στο προφίλ σου και μοιράσου γιατί αγαπάς να έχεις ένα κατοικίδιο. Επίσης, μπορεί να θέλεις να έχεις το νου σου σε πιθανούς συντρόφους που έχουν κατοικίδια, γιατί αυτό αποτελεί δείγμα  ότι μπορούν να εκφράσουν ευαισθησία στις σχέσεις τους.

Γενικά συμπεράσματα αναφορικά με το τι βρίσκουν οι άνθρωποι χωρίς δεσμό ελκυστικό

Σε γενικές γραμμές, η μελέτη καταλήγει σε συμπεράσματα που παρηγορούν τους ελεύθερους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων χωρίς δεσμό ψάχνουν για μια σοβαρή σχέση παρά για κάτι το περιστασιακό. Επιπλέον, το να έχεις χόμπι και κατοικίδια είναι ελκυστικό για τους άνδρες και τις γυναίκες που ψάχνουν για μια σοβαρή σχέση. Καθώς βγαίνεις ραντεβού και ψάχνεις για τον σύντροφο που θα είναι ο καταλληλότερος για εσένα, μπορείς επίσης να δουλεύεις παράλληλες δραστηριότητες, όπως το να εξασκήσεις χόμπι και ενδιαφέροντα. Άλλωστε τα κοινά ενδιαφέροντα είναι η κόλλα που κρατάει δύο ανθρώπους μαζί για πολλά χρόνια.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442