Skip to content

Μήπως κάποια από τις παρακάτω δηλώσεις ισχύει για εσάς;

«Όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι.»

«Αν πρόκειται να γίνει, θα γίνει, έτσι; Πρέπει να σταματήσω να κοιτάζω.»

«Σίγουρα, θα δεχόμουν τον σωστό σύντροφο αν ερχόταν σε μένα. Αλλά πρέπει να με βρει αυτός. Εγώ δεν προσπαθώ άλλο.»

«Φοβάμαι ότι η αγάπη δεν θα συμβεί ό,τι κι αν κάνω».

Ως συγγραφέας συμβουλών σχέσεων, λαμβάνω πολλές επιστολές με αβάσιμη απελπισία στο κέντρο τους. Και ως άνθρωπος που αναζήτησε την αγάπη για πολλά χρόνια, προσωπικά αντιμετώπισα αυτά τα συναισθήματα. Είναι φυσικό, μετά από απογοητεύσεις και πόνο, να βρίσκουμε τρόπους αποφυγής από αυτόν.

Αλλά ως ειδικός σχέσεων, μπορώ να σας πω ότι, όσο δελεαστικές και να ακούγονται αυτές οι ιδέες, είναι λάθος. Το χειρότερο είναι πως αποτελούν σημάδι εξάντλησης, μια επικείμενη παραίτηση που μπορεί να μετατραπεί σε δεκαετίες μοναξιάς με τα γατιά σας στο μπουρνούζι σας, παίζοντας βιντεοπαιχνίδια με τα εσώρουχα σας ή και τα δύο.

Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας.

Προσέξτε τι σκέφτεστε καθώς αυτό κατευθύνει τις ενέργειές σας.
Είναι όλοι οι καλοί πιασμένοι; Η επιστήμη δείχνει ότι οι άνθρωποι που επιστρέφουν στη σκηνή του ζευγαρώματος ξανά και ξανά, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, είναι πιο πιθανό να έχουν έναν τρόπο αποφυγής συσχέτισης – κάτι που καθιστά απίθανο να είναι πλήρως εκεί για εσάς. Το να είσαι μαζί τους μοιάζει σαν να βγαίνεις στο συναισθηματικό κρύο, κοιτάζοντας προς μια όμορφη φωτιά που δεν μπορείς να φτάσεις.

Αλλά η καλοσύνη, και οι καλοί πιθανοί σύντροφοι, αφθονούν. Πολλοί ανοιχτοί, έτοιμοι για σχέση άνδρες και γυναίκες βρίσκονται στην αγορά ζευγαρώματος για διάφορους λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με την αξία τους ως συντρόφους.

Ομοίως, αξίζει τον κόπο να συνεχίσετε να σκέφτεστε ότι η αγάπη θα σας βρει χωρίς προσπάθεια ή ότι δεν υπάρχει τύπος προσπάθειας που θα σας οδηγήσει στην εύρεση του σωστού συντρόφου. Η επιστήμη μελετά τις πιθανότητες, όχι τις βεβαιότητες, και όταν τελειώσετε το σχολείο ή κάποιο άλλο περιβάλλον γεμάτο με νεαρούς single, οι πιθανότητες είναι τόσο μεγάλες που θα πρέπει να καταβάλλετε κάποια προγραμματισμένη προσπάθεια, αλλιώς προχωρήστε και υιοθετήστε δέκα γάτες.

Παρατηρήσεις και ανακατεύθυνση.

Αυτό το άρθρο ξεκίνησε με τέσσερις δημοφιλείς μύθους ζευγαρώματος και υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που η επιστήμη έχει γκρεμίσει: «Η αγάπη δεν αξίζει τον κόπο». «Ο γάμος κάνει τους ανθρώπους δυσαρεστημένους. Είναι ασφαλέστερο να μείνεις ανύπαντρος ή απλά να συζείς με κάποιον. ” “Οι σχέσεις έχουν να κάνουν με την τύχη και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να πετύχετε.” «Ο γάμος θα σκοτώσει τη σεξουαλική σας ζωή». «Πρέπει να είμαι ευτυχισμένος μόνος μου πριν μπορέσω να είμαι ευτυχισμένος με κάποιον άλλο.» «Θα σημειώσω μεγαλύτερη πρόοδο στην καριέρα μου αν παραμείνω ανύπαντρη». «Το να εξαρτάσαι από κάποιον άλλο είναι ένα σημάδι αδυναμίας και θα σε πληγώσει στο τέλος». Θα μπορούσα να συνεχίζω και να συνεχίζω.

Το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας γνώσης για τις σχέσεις καταναλώνεται ολόκληρο, και πολύ λίγα από αυτά είναι αλήθεια. Αλλά όταν ενεργούμε σαν να είναι αλήθεια, μπορεί να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία κάνοντας απίθανο να επενδύσουμε στην εξεύρεση της αγάπης.

Οι ψυχολόγοι έχουν συγκεντρώσει δεκαετίες δεδομένων που αποδεικνύουν ότι αυτό που κάνετε στην αναζήτηση συντρόφων έχει άμεσο αντίκτυπο τόσο στην εύρεση όσο και στη διατήρηση του σωστού συντρόφου. Ένα πρώιμο και συνεχές μέρος του σχεδίου σας πρέπει να έχει τη μορφή πρόκλησης των δικών σας σκέψεων. Ένας αποδεδειγμένος από την έρευνα τρόπος για να αλλάξετε τη σκέψη σας είναι α) να παρατηρήσετε αυτά που σκέφτεστε για τις σχέσεις και β) να τον ανακατευθύνετε για να ευθυγραμμιστείτε με την πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, εάν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται: «Η αναζήτηση της αγάπης είναι μόνο για τους απελπισμένους. Δεν χρειάζομαι κανέναν », παρατηρήστε ότι αυτό είναι στο μυαλό σας. Μην δώσετε σε αυτή τη σκέψη δύναμη αφήνοντάς την να περάσει χωρίς αμφισβήτηση. Στη συνέχεια, ανακατευθύνετέ την για να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα: «Είναι αλήθεια; Είναι όλοι που ξέρω που έχουν αγάπη ή που παραδέχονται ότι χρειάζονται τον σύντροφό τους, απελπισμένοι; Υπάρχει καθόλου αλήθεια πίσω από αυτό; “

Η λήψη τεκμηριωμένων επιστημονικών πληροφοριών σχετικά με τις σχέσεις θα σας βοηθήσει με αυτό.

Απλά κάνε το.

Παρακολουθήστε πώς ενεργείτε. κατευθύνετε αυτό που σκέφτεστε.

Αυτό ακούγεται σαν το αντίθετο από όσα είπα νωρίτερα. Αλλά όπως η επιστήμη αποδεικνύει ότι αυτό που πιστεύουμε αλλάζει αυτό που κάνουμε, αποδεικνύει επίσης το αντίστροφο: μπορούμε να ενεργήσουμε με έναν νέο τρόπο σκέψης, όπως μπορούμε να σκεφτούμε τους εαυτούς μας σε νέους τρόπους συμπεριφοράς.

Αυτά είναι υπέροχα νέα. Σημαίνει ότι ακόμα κι αν δεν μπορείτε να πιάσετε τις περισσότερες αρνητικές, μη ρεαλιστικές, αναληθείς σκέψεις για τα ραντεβού και να τις προκαλέσετε – μπορείτε ακόμα να αλλάξετε προς το καλύτερο και να προχωρήσετε σε μια υπέροχη ερωτική ζωή. Δεν χρειάζεται να ξεπεράσετε τις καμένες σκέψεις σας για να σημειώσετε πρόοδο στην αγάπη.

Μπορείτε απλά να προχωρήσετε – ανεξάρτητα από την τρέχουσα σκέψη σας – και η σκέψη σας τελικά θα καλυφθεί.

Απλώς κάντε το. Μην πάρετε τη συμβουλή των φίλων σας για «ένα διάλειμμα». Αυτό είναι τόσο χρήσιμο όσο ένα διάλειμμα από την αναζήτηση εργασίας . Δεν σας φέρνει πιο κοντά στη δουλειά, ούτε στην αγάπη.

Αντ’ αυτού, δεσμευτείτε στην επιμονή. Δεσμευτείτε να φτιάξετε ένα σχέδιο και να δουλέψετε αυτό το σχέδιο. Δεσμευτείτε για ραντεβού και για όλες τις ενέργειες που σας οδηγούν εκεί, ανεξάρτητα από το αν δεν νιώθετε σαν να βγαίνετε σε ραντεβού, ανεξάρτητα από το αν φοβάστε ότι η αγάπη δεν μπορεί να δουλέψει για εσάς, ανεξάρτητα από το αν θα προτιμούσατε να κάθεστε σπίτι σας και να τεμπελιάζατε.
Σηκωθείτε από τον καναπέ. Προχωρήστε μπροστά στη ζωή. Βγείτε στην αγάπη, μια μικρή γενναία δράση, μια αμφισβητούμενη σκέψη κάθε φορά.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442