Skip to content

Αφού αφιερώσατε το χρόνο σας για να φτιάξετε το προφίλ σας και να αρχίσετε ή να συνεχίσετε την επικοινωνία με ένα πιθανό ταίρι, είχατε τελικά μια έξυπνη και ουσιώδη συνομιλία με ένα πιθανό ταίρι και είστε έτοιμοι να βγείτε για πρώτο ραντεβού. Είναι αλήθεια ότι τα πρώτα ραντεβού μπορούν να είναι μια από τις πιο νευρικές καταστάσεις που προκαλούν άγχος σε κάθε άνθρωπο. Μερικές φορές δεν οδηγούν πουθενά ενώ μερικές φορές οδηγούν στις φλόγες!

Ακόμα κι έτσι, δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για την πρώτη συνάντηση και γνωριμία. Και ενώ δεν πρέπει να τρέφετε πάρα πολλές προσδοκίες πριν από εκείνη την ώρα, συνιστάται λίγη προετοιμασία. Όπως συμφωνούν οι ειδικοί γνωριμιών, το να έχετε πολλές καλές ερωτήσεις για το πρώτο ραντεβού μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε τη συνομιλία σας και να συνεχίσετε μια συζήτηση. Ενώ, σίγουρα, γνωρίζετε τα βασικά αξιόπιστα ερωτήματα, τι γίνεται με τα συναρπαστικά και ενδιαφέροντα ερωτήματα που φτάνουν πραγματικά στην καρδιά του συνοδού σας; Το κλειδί για μια θετική εμπειρία είναι η χαλαρή συνομιλία και αυτό μπορεί να βοηθηθεί μαζί με μερικές καλά επιλεγμένες πρώτες ερωτήσεις.

Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά στις καλύτερες ερωτήσεις πρώτου ραντεβού που σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα καλέσετε την αγάπη σας σε ένα ραντεβού:

 1. Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας;

Δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το ραντεβού σας απαντά σε αυτήν την πρώτη ερώτηση. Πώς κι έτσι? Κατά πάσα πιθανότητα, θα έχουν μια άμεση αντίδραση όπως, «οι γονείς μου» ή «ο συγκάτοικός μου στο κολέγιο» ή «τα παιδιά μου». Εκτός από την καλύτερη κατανόηση του άλλου ατόμου, αυτή η ερώτηση σάς επιτρέπει να αξιολογήσετε την ικανότητά του να σχηματίζει στενές σχέσεις.

 1. Τι σε κάνει να γελάς;

Σχεδόν σε κάθε μελέτη για το τι θέλουν οι singles σε έναν σύντροφο, η καλή αίσθηση του χιούμορ κατατάσσεται ψηλά. Ανεξάρτητα από την εποχή της ζωής τους, ανύπαντροι άνδρες και γυναίκες θέλουν έναν σύντροφο ο οποίος μπορεί να φέρει ωραίες στιγμές και γέλιο στη σχέση. Η ανακάλυψη των πραγμάτων που κάνουν το σύντροφό σας να γελάει θα σας πει πολλά για την προσωπικότητά του και τις προοπτικές του για τη ζωή.

 1. Πού είναι το «σπίτι»;

Ο καθένας μπορεί να απαντήσει εύκολα σχετικά με το πού ζουν σήμερα και πού έχει ταξιδέψει πριν από τώρα, αλλά ο ορισμός του «σπιτιού» μπορεί να διαφέρει πολύ από εκεί που πληρώνουν επί του παρόντος ενοίκιο. Είναι «σπίτι» εκεί όπου μεγάλωσε; Πού ζει η οικογένεια του; Πού υπήρχαν ορισμένες περιπέτειες; Αυτή η ερώτηση σάς επιτρέπει να φτάσετε εκεί όπου είναι συνδεδεμένη η καρδιά τους.

 1. Διαβάζετε σχόλια ή απλά πηγαίνετε με τη διαίσθησή σας;

Φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε τις διαφορές και τις ομοιότητες σε ένα απλό ερώτημα. Μερικά άτομα δεν μπορούν να πάνε στις ταινίες χωρίς πρώτα να διαβάσουν πολλές κριτικές. Άλλοι μπορούν να αγοράσουν ένα ολοκαίνουργιο όχημα χωρίς να κάνουν έρευνες. Μάθετε σε ποια κατηγορία ανήκει το ραντεβού σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να μοιραστείτε εάν διαβάσετε κριτικές για εστιατόρια πριν κάνετε κράτηση ημερομηνίας για το ραντεβού σας.

 1. Έχετε ένα όνειρο που επιδιώκετε;

Σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής, τα όνειρα πρέπει να καλλιεργούνται, να επιδιώκονται και να κατακτιούνται. Ας ελπίσουμε ότι έχετε όνειρα για το μέλλον σας, είτε αυτά περιλαμβάνουν καριέρα, ταξίδια στον κόσμο, εθελοντισμό ή καλλιτεχνική έκφραση. Θέλετε να μάθετε εάν τα όνειρα του άλλου ατόμου ταιριάζουν με τα δικά σας. Ακούστε προσεκτικά για να διακρίνετε εάν τα όνειρά σας είναι συμβατά και συμπληρωματικά.

 1. Πώς μοιάζουν συνήθως τα Σάββατά σας;

Το πώς χρησιμοποιείται ο προσωπικός χρόνος λέει πολλά για ένα άτομο. Εάν εργάζεται στην άδεια της, μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσανατολισμένη στην καριέρα… ή ίσως εργασιομανής. Αν περνάει την ημέρα ως προπονητής μιας ομάδας ποδοσφαίρου για παιδιά, είναι καλό σημάδι ότι αγαπά τα σπορ, απολαμβάνει τα παιδιά και θέλει να βοηθήσει τους άλλους να υπερέχουν. Εάν παρακολουθεί τηλεόραση και παίζει βιντεοπαιχνίδια όλη την ημέρα, μπορεί να έχετε έναν καναπεδάκια απέναντί σας. Αυτή η ερώτηση είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι ο χρόνος που περνάτε μαζί σε μια μακροχρόνια σχέση δεν μπορεί να είναι συνέχεια γεμάτος με κεριά και κρασί.

 1. Πού μεγάλωσες και πώς ήταν η οικογένειά σου;

Ο επιφανής ψυχολόγος Karl Menninger είπε ότι ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες της συναισθηματικής υγείας ενός ατόμου ως ενήλικα είναι μια σταθερή και ικανοποιητική παιδική ηλικία. Αυτό δεν σημαίνει – φυσικά – ότι πρέπει να αποφεύγετε αυτόματα κάποιον που είχε μια δύσκολη ανατροφή. Αλλά θέλετε τη διαβεβαίωση ότι το άτομο έχει μια εικόνα για το οικογενειακό του υπόβαθρο και έχει προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις παρατεταμένες πληγές και τα ανθυγιεινά πρότυπα.

 1. Ποιο είναι το μεγάλο πάθος σας;

Αυτή η ερώτηση φτάνει στον πυρήνα της ύπαρξης ενός ατόμου. Εάν το άτομο ανταποκρίνεται με το “Δεν ξέρω”, αυτό μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία ότι δεν είναι παθιασμένος με τίποτα. Ωστόσο, είναι πιθανό να λάβετε πολύτιμες πληροφορίες από το άτομο που απαντά – από το ταξίδι και τα παιδιά του, στην αναρρίχηση ή στην εκκλησία του – αυτά σας δίνουν μια εικόνα για το σύστημα αξιών τους. Ακολουθήστε με ερωτήσεις σχετικά με το γιατί το άτομο γίνεται τόσο παθιασμένο με αυτήν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

 1. Ποια είναι η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά που είχατε ποτέ;

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στην καριέρα τους, οι πιθανότητες είναι ότι το ραντεβού σας θα έχει τουλάχιστον μία ασυνήθιστη ή ενδιαφέρουσα δουλειά για να σας πει. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να μοιραστείτε τη δική σας πιο συναρπαστική εργασιακή εμπειρία. Αν και κουραστική, αυτή η πρώτη ερώτηση δίνει την ευκαιρία στον παρτενέρ σας να ασκήσει τις ικανότητές του για αφήγηση.

 1. Έχετε ένα ειδικό μέρος που θέλετε να επισκέπτεστε τακτικά;

Έχουμε όλοι τα σημεία μας που μας τραβούν, είτε πρόκειται για funky καφετέριες, γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας ή χαλαρωτικές τοπικές αποδράσεις το Σαββατοκύριακο. Το ραντεβού σας μπορεί να έχει ένα τοπικό πάρκο που επισκέπτεται ή μια ευρωπαϊκή πόλη που είναι τακτικός προορισμός. Μαθαίνοντας πού του αρέσει να πηγαίνει θα σας παρέχει μια εικόνα για τις προτιμήσεις και την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.

 1. Ποιο είναι το ποτό σας;

Μετά την εισαγωγή και την αμήχανη αγκαλιά, θα πρέπει να ακολουθήσει αυτή η πρώτη ερώτηση. Αν και δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια μακρά συνομιλία, σας βοηθά να κατανοήσετε την προσωπικότητά τους. Παραγγέλνει πάντα το ίδιο ποτό; Είναι εθισμένος στον καφέ; Γνωρίζει ο μπάρμαν να φέρει το τζιν και tonic στο τραπέζι πριν από την παραγγελία σας; Σπάστε τον πάγο μιλώντας για ποτά.

 1. Ποιο είναι το καλύτερο γεύμα που είχατε ποτέ;

Αντί να ρωτήσετε την προβλέψιμη ερώτηση «Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος φαγητού;», ρωτήστε κάτι πιο συγκεκριμένο που πιθανότατα θα περιέχει μια διασκεδαστική ιστορία για το φαγητό και τα ταξίδια, παρά μια απλή λέξη.

 1. Σε ποιον κόσμο τηλεοπτικής εκπομπής θα θέλατε να ζήσετε;

Η ποπ κουλτούρα μπορεί να μας συνδέσει και να μας χωρίσει. Κρατήστε το ελαφρύ και διασκεδαστικό και ρωτήστε για τον φανταστικό κόσμο που θα ήθελε να εξερευνήσει το ραντεβού σας.

 1. Τι βρίσκεται στη λίστα των πραγμάτων που θέλει να κάνει;

Αυτή η ερώτηση προσφέρει μεγάλη ελευθερία για να μοιραστεί μαζί σας τα όνειρα και τα ενδιαφέροντά του. Η λίστα του μπορεί να περιλαμβάνει ταξιδιωτικά σχέδια, στόχους καριέρας, προσωπικά ορόσημα ή περιπέτειες αδρεναλίνης. Ή ο στόχος του θα μπορούσε να είναι να δοκιμάσει επιτέλους το escargot.

 1. Τι έχει μέσα το τέλειο μπιφτέκι;

Ας υποθέσουμε ότι το ραντεβού σας δεν είναι χορτοφάγος, ξεκινήστε τη συνομιλία με μια αρκετά αθώα ερώτηση. Θα ανακαλύψετε πόσο ιδιαίτερο είναι το ραντεβού σας σχετικά με το φαγητό του, πόσο περιπετειώδης είναι ο ουρανίσκος του και αν σας αρέσουν ίδιες γεύσεις και κουζίνες. 

 1. Ποια είναι η πιο ντροπιαστική συναυλία που έχετε παρακολουθήσει ποτέ;

Είναι εύκολο να καυχηθείτε όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον νέο, που δεν σας γνωρίζει ακόμα. Επιλέξτε να μοιραστείτε ένοχες απολαύσεις. Ανοιχτείτε. Δεν χρειάζεστε να ντρέπεστε. Μερικοί πολύ αξιοσέβαστοι άνθρωποι έχουν πάει σε συναυλίες που με δυσκολία παραδέχονται. Εσείς;

 1. Ποιο είναι το πιο πολύτιμο απόκτημά σας;

Αυτό το πρώτο ραντεβού θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τις προτεραιότητες, τα πάθη και τις αναζητήσεις του ραντεβού σας. Ίσως είναι μια φωτογραφία. Ίσως είναι ένα κλασικό αυτοκίνητο. Ίσως είναι ένα μικροσκοπικό μπιχλιμπίδι που αντιπροσωπεύει ένα αγαπημένο άτομο ή μνήμη. Η τοποθέτηση του ραντεβού σας επί τόπου μπορεί να κάνει την πρώτη απάντηση περίεργη. Αφήστε τον/την να τροποποιήσει την απάντηση καθώς συνεχίζει η νύχτα.

 1. Ποιο είναι το πιο συναρπαστικό άτομο που γνωρίζετε;

Γνωρίστε τους ανθρώπους στη ζωή του ραντεβού σας ρωτώντας ποιο είναι το πιο συναρπαστικό. Ποιες ιδιότητες κάνουν ένα άτομο τόσο ενδιαφέρον; Πώς αλληλεπιδρά το ραντεβού σας με αυτό το άτομο; Τα αισθήματα του ραντεβού σας για κάποιον άλλον μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για αυτόν από μια σειρά άμεσων προσωπικών ερωτήσεων.

 1. Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχετε κάνει ποτέ; Το πιο τρομακτικό;

Αντί να ρωτάτε για παρελθόντες πόνους και αποτυχίες, δώστε του την ευκαιρία να μοιραστεί αυτά που θέλει με οποιονδήποτε τρόπο επιλέγει. Ποια εμπόδια ορίζει ως τα «πιο δύσκολα»; Πώς ξεπέρασαν ή επέζησαν το εμπόδια; Ακόμα κι αν η απάντηση είναι διασκεδαστική, προσπαθήστε να εκτιμήσετε πώς η δύναμη δείχτηκε σε αδυναμία.

Τώρα που είστε εξοπλισμένοι με μερικές υπέροχες ερωτήσεις πρώτου ραντεβού, ας δούμε μερικές γενικές οδηγίες για το ραντεβού:

Ακούστε τόσο ή περισσότερο από ό,τι μιλάτε

Μερικοί άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους ειδικευμένους στην επικοινωνία, επειδή μπορούν να μιλούν ατελείωτα. Αλλά η ικανότητα ομιλίας είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης – και όχι το πιο σημαντικό μέρος. Η καλύτερη επικοινωνία γίνεται με μια ομοιόμορφη και ισότιμη ανταλλαγή μεταξύ δύο ατόμων. Σκεφτείτε τη συνομιλία ως έναν αγώνα τένις στον οποίο οι παίκτες ρίχνουν την μπάλα μπρος-πίσω. Κάθε άτομο παίρνει μια σειρά – και κανείς δεν μονοπωλεί την μπάλα.

Πηγαίνετε αργά

Το να γνωρίσεις κάποιον νέο είναι σαν να ξεφλουδίζεις ένα κρεμμύδι. Είναι μια αργή και ασφαλής διαδικασία. Αλλά μερικοί άνθρωποι, υπερβολικά πρόθυμοι να μπουν σε μια βαθιά και ουσιαστική συνομιλία, πηγαίνουν πάρα πολύ γρήγορα. Κάνουν προσωπικές ή ευαίσθητες ερωτήσεις που θέτουν το άλλο άτομο στην άμυνα. Εάν η σχέση εξελιχθεί, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να μπείτε σε βαριά θέματα. Προς το παρόν, πηγαίνετε αργά.

Μην μοιράζεστε πάρα πολλά

Εάν η ντροπή είναι πρόβλημα για μερικούς ανθρώπους, κάποιοι άλλοι πηγαίνουν στο αντίθετο άκρο: χρησιμοποιούν ένα ραντεβού ως ευκαιρία να ξεσπαθώσουν. Όταν ένα άτομο αποκαλύπτει πάρα πολύ σύντομα, μπορεί να δώσει μια ψευδή αίσθηση οικειότητας. Στην πραγματικότητα, οι πρόωρες ή υπερβολικές αποκαλύψεις οφείλονται περισσότερο σε οριακά ζητήματα, άλυτο πόνο ή εγωκεντρισμό παρά στην πραγματική οικειότητα.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442