Skip to content

Μόλις ξεκινήσατε την αναζήτηση για να βρείτε το ιδανικό σας ταίρι. Όμως, η αναζήτηση αυτή σας φαίνεται σαν να διαρκεί για πάντα; Η ανυπομονησία και η απογοήτευση συμβαίνουν συχνά όταν βυθίζεστε στα ραντεβού, καθώς η εύρεση αγάπης είναι μια διαδικασία που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. 

Η αγάπη μπορεί να φαίνεται προσιτή, αλλά παράλληλα και δυσπρόσιτη. Πηγαίνοντας σε έναν τάδε αριθμό υπέροχων ραντεβού, μετά το τέλος μια σχέσης, μπορεί να σας προσφέρει ελπίδα και χαλάρωση. Αντίστοιχα, η αποστολή μηνυμάτων σε κάποιο νέο άτομο και το να κανονίζετε να συναντηθείτε μπορεί να προσφέρει έντονο ενθουσιασμό, ο οποίος όμως εξαφανίζεται αν σας στήσει. Ανεξάρτητα από το τι αντιμετωπίζετε στον κόσμο των γνωριμιών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αναζήτηση αγάπης μπορεί να είναι ένα συναισθηματικό rollercoaster.

Γενικότερα είναι καλό να πάψετε να συγκρίνετε τις εμπειρίες από τα ραντεβού σας με τις εμπειρίες των άλλων, καθώς η σύγκριση γενικά οδηγεί σε θλίψη, ζήλια, θυμό και περαιτέρω ανυπομονησία. Μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοήσετε τι χρειάζεται για να βρείτε έναν σύντροφο. Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το πότε, το πού και το πώς. Αν πιστεύετε ότι η αγάπη έρχεται εύκολα για τους άλλους μπορείτε να εστιάσετε και σιγά σιγά να αποδεχτείτε ότι η αγάπη συμβαίνει με διαφορετικούς τρόπους, με διαφορετικές ταχύτητες και σε διαφορετικούς χρόνους για τον κάθε άνθρωπο. Δεν συμβαίνει ποτέ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, διότι δεν υπάρχουν δύο άτομα που να είναι ακριβώς ίδια.

Πάρτε μία ανάσα. Εσείς έχετε την επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε να αναγνωρίσετε την απογοήτευση και την ανυπομονησία σας χωρίς να αφήσετε αυτά τα συναισθήματα να υπαγορεύσουν τη ζωή σας. Όταν η ερωτική σας ζωή δεν πηγαίνει τόσο καλά ή αντιμετωπίζετε την απόρριψη, μπορείτε να δεσμευτείτε στο να κάνετε ένα διάλειμμα αντί να απενεργοποιήσετε παρορμητικά το προφίλ σας, να στείλετε αγενή μηνύματα ή email ή να εγκαταλείψετε την αγάπη για πάντα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όταν βρίσκεστε σε μια δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση μετά από ένα κακό ραντεβού, χωρισμός κ.λπ., μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε τη μεγάλη εικόνα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από εμάς είναι τρομεροί στη λήψη αποφάσεων όταν είμαστε ανήσυχοι, απογοητευμένοι, δυσαρεστημένοι ή ανυπόμονοι, οπότε συνειδητοποιήστε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε χρόνο και χώρο για να σκεφτείτε τα πράγματα. Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός ή η θλίψη, πρέπει να αναγνωρισθούν και στη συνέχεια να τοποθετηθούν στο κάθισμα του συνοδηγού και εσείς να επιστρέψετε στο τιμόνι σας. 

Ακολουθούν πέντε δηλώσεις που πρέπει να θυμάστε πάντα και να δεσμευτείτε όταν αισθάνεστε ανυπόμονοι και απογοητευμένοι με την ερωτική σας ζωή:

  1. «Δεν θα αναγκάσω την αγάπη ούτε θα συμβιβαστώ σε μια ανθυγιεινή σχέση

Ο εξαναγκασμός της αγάπης ή η γνωριμία με κάποιον χάρη σε ένα ραντεβού μπορεί να εξαφανίσει την ανυπομονησία σας για συντροφικότητα, αλλά αυτές οι συμπεριφορές χρησιμεύουν μόνο ως γρήγορες λύσεις. Ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να μισείτε να είστε ανύπαντροι, ποτέ να μην προσπαθήσετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι το άτομο με το οποίο βγαίνετε είναι αυτό με το οποίο υποτίθεται ότι είναι γραπτό να είστε μαζί όταν η διαίσθησή σας σας λέει ότι κάτι δεν πάει καλά.

  1. «Θα αφήσω τα αρνητικά μου συναισθήματα μακριά από τις αλληλεπιδράσεις μου (συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων και ραντεβού) με πιθανούς συντρόφους.»

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι κοινά, αλλά το να σε καθοδηγούν αυτά θεωρείται μη ελκυστικό, οπότε μην ξεκινάτε ένα ραντεβού με το να διαμαρτύρεστε για την ερωτική σας ζωή. Δεσμευτείτε να αντιμετωπίσετε την απογοήτευσή σας και βρείτε τρόπους για να διαχειριστείτε τα συναισθήματα και να συμμετάσχετε στην αυτο-φροντίδα ξεχωριστά από οποιαδήποτε επικοινωνία που έχετε με πιθανούς συντρόφους.

  1. “Δεν θα ντροπιάσω τον εαυτό μου αν δεν συναντήσω κάποιον μέχρι _______.” (Συμπληρώστε το κενό με εκδήλωση, διακοπές, σημαντική ημερομηνία.)

Είναι φυσικό να θέλετε να ορίσετε προθεσμίες, ειδικά αν παρατηρήσετε ότι είστε πιο μοναχικοί κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης περιόδου. Είναι υγιές να βρείτε τρόπους για να παραμείνετε κινητοποιημένοι κάθε ημέρα, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε περισσότερη απελπισία, θυμό ή ανυπομονησία εάν οι προσωπικές σας προθεσμίες περάσουν χωρίς επιτυχία. Αναπτύξτε στρατηγικές για την καταπολέμηση της μοναξιάς και χρησιμοποιήστε μια ενισχυμένη εσωτερική φωνή και όχι έναν αυτοκριτικό, αυτοαποκαλούμενο εσωτερικό διάλογο.

  1. «Είμαι υπεύθυνος για τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές μου.»

Μπορείτε να παραμείνετε αισιόδοξοι, παρακινημένοι και δεσμευμένοι στους στόχους της σχέσης σας παρά τα αναπόφευκτα σκαμπανεβάσματα ή μπορείτε να κάνετε το αντίθετο. Ο τρόπος με τον οποίο χαρακτηρίζετε την ερωτική σας ζωή προέρχεται από εσάς καθώς είστε υπεύθυνοι για την ενέργεια που βάζετε στον κόσμο και τις επιλογές που κάνετε για τον εαυτό σας. Πώς θέλετε να περιγράψετε την ερωτική σας ζωή;

  1. «Η αληθινή αγάπη αξίζει την αναμονή.»

Αν κάνετε έρευνα για ευτυχισμένα ζευγάρια, πολλοί θα πουν ότι επιθυμούν να είχαν συναντηθεί νωρίτερα και να είχαν περισσότερο χρόνο μαζί, αλλά θα έλεγαν επίσης ότι όλα τα δύσκολα πράγματα που αντιμετώπισαν πριν από τη συνάντηση αξίζαν τον κόπο να ζήσουν την αγάπη που έχουν τώρα. Έτσι, όταν το μυαλό σας προσπαθεί να σας πείσει να εγκαταλείψετε ή να εγκατασταθείτε σε κάποιον λιγότερο από ιδανικό, θυμηθείτε ότι το πραγματικό πράγμα είναι αυτό για το οποίο αξίζει να παλέψετε.

Όταν αντιμετωπίζετε δύσκολες εμπειρίες και συναισθήματα, θυμηθείτε να μείνετε παρόντες και να εστιάσετε στους στόχους σας. Επίσης, θυμηθείτε να αναγνωρίσετε συναισθήματα, όπως η απογοήτευση, η ανυπομονησία και η θλίψη χωρίς να δυσκολεύσετε τον εαυτό σας. Να είστε προσεκτικοί για την ενέργεια που μεταφέρετε στη ζωή της αγάπης σας, καθώς το συναίσθημα στο οποίο εστιάζετε μεγαλώνει.

Θα προτιμούσατε να εστιάσετε στην απογοήτευσή σας ή να εστιάσετε στη δέσμευσή σας για εύρεση αγάπης;

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442