Skip to content

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πρώτα ραντεβού μπορεί να είναι περίεργα. Γνωρίζοντας ότι και οι δύο έρχεστε στο ραντεβού για να αξιολογήσετε το επίπεδο έλξης και το δυνητικό ενδιαφέρον μεταξύ σας, καθώς τα ραντεβού σας μπορούν να οδηγήσουν σε πίεση και άγχος, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να δημιουργήσει αμηχανία. Δυστυχώς, όσο μεγαλύτερη πίεση ασκείτε κατά το ραντεβού, τόσο πιο αδέξια και αμήχανα μπορεί να γίνει.

Η αμηχανία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην οικειότητα και τη σύνδεση. Εάν σκέφτεστε αν θα σας αρέσει ή αν φοβάστε ότι δεν θα είστε φυσικοί, θα είναι δύσκολο να χαλαρώσετε. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα νεύρα είναι ένα φυσιολογικό μέρος του ραντεβού και αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πώς τα χειρίζεστε. Μπορείτε να κάνετε ραντεβού πιο προσεκτικά αλλάζοντας την εστίασή σας στη σύνδεση αντί να αναρωτιέστε τι σκέφτεται το ραντεβού σας. Εστιάζοντας στην απόλαυση της αλληλεπίδρασης, στο άνοιγμα και στην οικοδόμηση ενός δεσμού με το ραντεβού σας, μπορείτε να κάνετε το ρόλο σας για να απαλλαγείτε από την πίεση.

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε για να κατανοήσετε καλύτερα τη βασική αιτία της αμηχανίας και οτιδήποτε στο παρελθόν σας που δεν έχει επιλυθεί και συνεπώς συμβάλλει. Συχνά η αμηχανία συνδέεται με τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, την ανασφάλεια, τη ντροπή, την έλλειψη εμπειρίας γνωριμιών ή την αίσθηση κοινωνικής πίεσης για να τους αρέσετε και να σας κατανοούν. Αυτή η πίεση μπορεί να είναι μεγεθυμένη σε ένα πρώτο ραντεβού καθώς βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω με στόχο να σας αρέσει. Η ευάλωτη φύση του ραντεβού μπορεί επίσης να κάνει την απόρριψη να αισθάνεται ακόμη πιο βάναυση.

Η αμηχανία σχετικά με τα ραντεβού θα γίνει λιγότερο θέμα εάν είστε πρόθυμοι να εργαστείτε με την εμπιστοσύνη σας, να πάρετε πρακτική στη δημιουργία γνωριμιών και να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω έξι στρατηγικές. Και πάλι, δεν θα πάνε καλά όλα τα ραντεβού (και αυτό είναι εντάξει!). Αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να χειριστείτε καλύτερα οποιαδήποτε αμηχανία που παρεμβαίνει στη ζωή των γνωριμιών σας.

Ακολουθούν έξι πρακτικές στρατηγικές για τον καλύτερο χειρισμό και την εξάλειψη της αμηχανίας στο ραντεβού:

  1. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι απλώς ένα πρώτο ραντεβού. Είναι απλώς μια ευκαιρία να δούμε αν έχετε αρκετά κοινά για να πάτε σε ένα δεύτερο ραντεβού και να συνεχίσετε στο δρόμο της γνωριμίας. Εάν φαντάζεστε το μέλλον ή πιέζετε τον εαυτό σας, θα προκαλέσετε μόνο περισσότερο άγχος στον εαυτό σας. Αφαιρέστε την πίεση πλησιάζοντας το ραντεβού σας με ανέμελη στάση. Όταν το μυαλό σας μεταφέρει πολύ μακριά στο μέλλον ή απασχοληθείτε με το να σας αρέσει, επιστρέψτε στη στιγμή και θυμηθείτε ότι είναι μόνο ένα πρώτο ραντεβού .
  2. Προγραμματίστε ένα ραντεβού δραστηριότητας. Τα ραντεβού δραστηριότητας σάς δίνουν κάτι εξωτερικό για να εστιάσετε και να κολλήσετε. Η συμμετοχή σε μια δραστηριότητα μαζί, όπως πεζοπορία, μπόουλινγκ, πατινάζ στον πάγο, μαγείρεμα ή περιήγηση σε μια γκαλερί τέχνης ή ένα μουσείο, παρέχει φυσικές αρχάριες συνομιλίες και θέματα για συζήτηση. Το ραντεβού είναι γενικά λιγότερο αδέξια όταν δεν εστιάζετε πλήρως στον άλλο ή έχετε την πίεση να συνεχίσετε μια συνομιλία όταν κάθεστε με κάποιον για δείπνο, ποτό ή καφέ. Επιλέξτε μια δραστηριότητα που αναδεικνύει τη μοναδική σας προσωπικότητα και σας επιτρέπει να είστε ο πιο χαλαρός, διασκεδαστικός και άνετος εαυτός σας. Μπόνους: οι κοινές εμπειρίες που μπορούν να οδηγήσουν στην αγάπη.
  3. Μιλήστε για θέματα που σας ενδιαφέρουν. Μπορεί να είναι δύσκολο να συνεχίσετε μια συνομιλία γεμάτη με επιφανειακές κουβέντες, καθώς δεν είναι καλό σημάδι αν ένα ραντεβού μοιάζει με συνέντευξη ή υποχρέωση. Η πλήξη μπορεί να συντρίψει οποιοδήποτε ενδιαφέρον και να οδηγήσει σε αδέξιες παύσεις. Προσανατολίστε τη συνομιλία σε θέματα που πραγματικά σας ενδιαφέρουν και ενδιαφέρουν να συζητήσετε. Δείξτε ποιοι είστε, μοιράζοντας τα πάθη, τις αξίες, τους στόχους και τα όνειρά σας. Μπόνους: είναι πιθανό να γίνετε πιο ελκυστικοί σε αυτούς που σας αρέσουν.
  4. Ακούστε με περιέργεια. Έχετε μια πραγματική επιθυμία να γνωρίσετε το ραντεβού σας. Προσεγγίστε κάθε ραντεβού με ανοιχτή καρδιά και μυαλό. Ορίστε μια πρόθεση να συνδεθείτε με το ραντεβού σας μέσω φιλικότητας, κατανόησης, ακρόασης και υποβολής ερωτήσεων με περιέργεια (όχι ως κριτικός ερευνητής ή ανακριτής). Αφήστε την περιέργειά σας να τροφοδοτήσει τη συνομιλία και να οδηγήσει σε επόμενες ερωτήσεις και να ξεπεράσετε τα σημεία. Εάν υπάρχουν παύσεις, ξέρετε ότι είναι φυσικές και μπορείτε να ανακάμψετε κάνοντας το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσετε τη συνομιλία, επικυρώνοντας και συνοψίζοντας τι λέει το ραντεβού σας και δείχνοντας ενδιαφέρον. Χρησιμοποιήστε άλλα στοιχεία, όπως χαμόγελο, ανοιχτή γλώσσα σώματος και κατάλληλη επαφή με τα μάτια για να συνδεθείτε.
  5. Αποφύγετε δυνητικά αδέξια θέματα και θυμηθείτε ότι το ραντεβού σας είναι ακόμα ένας άγνωστος. Εάν κάποιος από εσάς αισθάνεστε άβολα ή άβολα με τις επιλογές του θέματος, η ενέργεια ολόκληρης της αλληλεπίδρασης μπορεί να απορριφθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να αποφύγετε θέματα όπως τα οικονομικά, οι προηγούμενες σχέσεις και οι πρώην, και το σεξ στις πρώτες συζητήσεις. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι υπάρχουν στρώματα για να γνωρίσετε κάποιον και να μοιραστείτε την ιστορία της ζωής σας με κάποιον και να επιταχύνετε αυτήν τη διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε αμηχανία για όλους τους εμπλεκόμενους. Αναζητήστε κοινό έδαφος αποφεύγοντας να κάνετε ερωτήσεις που είναι πολύ προσωπικές για ένα πρώτο ραντεβού.
  6. Αντλήστε τον εαυτό σας και θυμηθείτε να χαλαρώσετε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ η κατοχή αυτών των πρώτων ραντεβού μπορεί να είναι αμήχανη (και ας το παραδεχτούμε, πολλές θα είναι), οπότε η δυσκολία στον εαυτό σας ή το να αποκαλείτε τον εαυτό σας περίεργο θα κάνει μόνο το ραντεβού να αισθάνεται πιο εκφοβιστικό. Αποδεχτείτε ότι το ραντεβού μπορεί να είναι μια δύσκολη περιοχή, αλλά μπορείτε να επιβιώσετε από τα χειρότερα σενάρια του να προτιμάτε κάποιον που δεν σας αρέσει πίσω ή να μην βλέπετε ξανά το άτομο. Στην πραγματικότητα, μπορείτε ακόμη και να ευδοκιμήσετε βλέποντας όλα τα ραντεβού, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ως ευκαιρίες μάθησης και πρακτική. Σε στιγμές αμηχανίας και άγχους, πάρτε βαθιές αναπνοές για να απελευθερώσετε την ένταση και να προωθήσετε την ηρεμία. Φροντίστε τον εαυτό σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από όλα τα ραντεβού και να είστε ευγενικοί στον εαυτό σας μέσα από τις δύσκολες στιγμές του ραντεβού.

Παρόλο που δεν μπορείτε να ελέγξετε κάθε πτυχή της αλληλεπίδρασης (και πιθανές αδέξιες σιωπές), μπορείτε να γελάσετε σε τυχόν περίεργες στιγμές και να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω δεξιότητες για να κάνετε το ραντεβού σας διασκεδαστικό και άνετο για το άλλο άτομο. Προσπαθήστε να διασκεδάσετε και να πάρετε ρίσκα στην αναζήτησή σας για αγάπη. Αφήστε τις ενοχλητικές στιγμές και συνεχίστε να προσπαθείτε. Μέσα από κάθε αμηχανία και συνεχίζοντας να βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω, θα χτίσετε εμπιστοσύνη που καθιστά κάθε πιθανή αμηχανία πιο ανεκτή και  θα καταστήσετε ευκολότερο το να χαμογελάσετε και να γελάσετε.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442