Skip to content

Ας τα δούμε σωστά: Μετά από δύο ή τρία ραντεβού, πρέπει να γνωρίζετε ειλικρινά εάν το άτομο που έχετε γνωρίσει είναι κάποιος που πρέπει να συνεχίσετε να βγαίνετε μαζί του. Πολύ συχνά, ένα λάθος που κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες στα πρώτα ραντεβού είναι να αναλύουν υπερβολικά. Μέχρι τα δύο ή τρία πρώτα ραντεβού, δεν θα γνωρίζετε εάν αυτό το άτομο θα μπορούσε να είναι ο δια βίου σύντροφός σας. Αλλά μετά από δύο ή τρία ραντεβού, θα ξέρετε αν αυτό είναι ένα άτομο με το οποίο εγγενώς αισθάνεστε άνετα. Μετά από δύο ή τρία ραντεβού, θα ξέρετε αν αυτό το άτομο είναι κάποιος με τον οποίο έχετε οικειότητα. Η οικειότητα είναι το απαραίτητο θεμέλιο για οποιαδήποτε καλή, διαρκή σχέση.

Πολλές φορές, ένας άντρας ή μια γυναίκα πηγαίνει σε ένα ραντεβού και αισθάνεται δικαιολογημένα, νευρικά επειδή συναντά κάποιον που δεν γνωρίζει. Το μυαλό όλων είναι γεμάτο ερωτήσεις καθώς κάθονται στο δείπνο ή περπατούν μαζί στο δρόμο, αναρωτιούνται ένα εκατομμύριο πράγματα. Όπως, το άλλο άτομο φαίνεται πραγματικά να ενδιαφέρεται; Ή τι δείχνει η γλώσσα του σώματος του; Φαίνεται ότι με ελκύουν; Πόσο ελκυστικά νιώθουν για μένα; Αυτές είναι συνήθεις ερωτήσεις και σκέψεις που έχει ο καθένας κατά το ραντεβού. Αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι παραβλέπουν έναν από τους πιο βασικούς παράγοντες στο ραντεβού: Πόσο άνετα αισθάνομαι πραγματικά με αυτό το άτομο;

Γιατί δεν έχω την ίδια οικειότητα με όλους τους ανθρώπους;

Υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε άβολα με κάποιον. Ίσως η αίσθηση του χιούμορ που έχετε να μην ταιριάζει με του άλλου. Ίσως, το ραντεβού σας να μην είναι έτοιμο να συνδεθεί με ένα άτομο. Βέβαια, μπορεί το ραντεβού σας να μην ξέρει πώς να συνδεθεί εύκολα με άλλους. Είναι επιτακτική ανάγκη να σκεφτείτε αυτό το ζήτημα – το πόσο άνετα νιώθετε – από την αρχή κάθε σχέσης.

Εάν μέχρι το τρίτο ραντεβού υπάρχει ακόμα αμηχανία στην ατμόσφαιρα, ακούστε το ένστικτό σας, σαν να ήταν ένα σύστημα ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης που σας ειδοποιεί για καταστροφή. (Ακούγεται λίγο δραματικό, αλλά ξέρετε πόσες σχέσεις καταλήγουν σε καταστροφή;). Εάν, μετά από δύο ή τρία ραντεβού εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε άνετα με αυτό το άτομο, τα χρόνια εμπειρίας μου μου λένε ότι εργάζεστε πολύ σκληρά για να κάνετε κάτι “σωστό” που ίσως δεν ταιριάζει σε αυτή σας την σχέση. 

Τα περισσότερα μακροχρόνια ζευγάρια ένιωθαν άνετα όταν σκέφτηκαν το πρώτο τους ραντεβού;

Εάν κάνετε δημοσκοπήσεις σε πολλά ζευγάρια που η σχέση τους διήρκησε πολύ (ας πούμε, περισσότερα από δέκα χρόνια), τα περισσότερα από αυτά θα σας πουν ότι ένιωθαν άνετα από την αρχή. Φυσικά, όλοι έχουμε ακούσει παραδείγματα μακροχρόνιων ζευγαριών όπου ένα ή και τα δύο μέλη μοιράζονται μια ιστορία όπου λένε ότι δεν τους άρεσε αρχικά αυτό το άτομο, ή νόμιζαν ότι ήταν αγενής, αλαζονικός ή ακόμα και βαρετός.
Πιστέψτε με όταν λέω ότι αυτά τα ζευγάρια είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Διατηρήστε τις αρχές της γνωριμίας σας απλές και σαφείς, και το πιο θεμελιώδες που πρέπει να κάνετε είναι να εστιάσετε στην εύρεση κάποιου με τον οποίο αισθάνεστε οικειότητα και άνεση.

Μερικοί άνδρες και γυναίκες σε μακροχρόνιες σχέσεις λένε σε άλλους ότι ήξεραν από την αρχή ότι θα κατέληγαν να είναι μαζί για όλη την υπόλοιπη ζωή. Αυτό που πραγματικά λένε είναι – περιμένετε – ένιωθαν απόλυτα άνετα με αυτό το άτομο από την αρχή. Αυτό, όπως λένε, είναι «τα πράγματα από τα οποία ονειρεύονται». Ακούω ότι πολλοί άνθρωποι λένε ότι μισούν τα ραντεβού, μπορείτε να φανταστείτε ότι αυτός ο κυνισμός σπάζει την καρδιά μου λίγο κάθε φορά! Αλλά οι άνθρωποι που μισούν τα ραντεβού δεν βρίσκουν άτομα με τα οποία αισθάνονται οικειότητα. (Εάν ήταν, δεν θα μισούσαν τα ραντεβού).

Δεν μπορείτε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να αισθάνεται άνετα με κάποιον, ανεξάρτητα από το πόσο θέλετε να λειτουργεί.

Προχωρώντας στα ραντεβού σας, προσέξτε αυτόν τον απλό κανόνα:

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με το ραντεβού σας έως το τέλος του τρίτου ραντεβού σας, μην πιέζετε τον εαυτό σας να αισθάνεται άνετα όταν η δυναμική απλά δεν είναι εκεί. Ορισμένες φορές, οι άνθρωποι προσπαθούν πολύ καιρό για να το κάνουν να ταιριάζει επειδή το άλλο άτομο έχει κάποια χαρακτηριστικά που είναι εξαιρετικά ελκυστικά. Μπορεί να είναι ελκυστικά, πολύ επιτυχημένα στη δουλειά ή να έχουν έναν συνολικό τρόπο ζωής που φαίνεται συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Έλεγχος πραγματικότητας: Εάν δεν είναι σωστό, δεν θα είναι σωστό. Ενώ το ραντεβού είναι αναπόφευκτα απρόβλεπτο, το ραντεβού δεν πρέπει να είναι – και δεν πρέπει – να είναι δυσάρεστο. Εάν, οι εμπειρίες γνωριμιών που έχετε σας οδηγούν σε ένα μοτίβο όπου αισθάνεστε απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι, δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία για κάτι καλύτερο αντιμετωπίζοντας την κρύα, σκληρή αλήθεια. Πρέπει να δείτε ποιες αποφάσεις λαμβάνετε στη διαδικασία επιλογής κάποιου για να βγείτε ραντεβού, που σας κάνουν να αισθάνεστε χειρότερα και όχι καλύτερα. Η παρηγοριά, φυσικά, είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει από την αλλαγή!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442