Skip to content

Τι σημαίνει να είσαι ερωτευμένος; 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε:

Η αγάπη είναι ευθύνη, όχι δικαίωμα.

Μια μακροχρόνια σχέση λειτουργεί σαν εκείνο το παιχνίδι που δύο άτομα που παίζαμε στο σχολείο. Θυμάστε αυτό το πείραμα όπου τα παιδιά μεταφέρουν ένα αυγό χωρίς να το σπάσουν για μια εβδομάδα; Το θέμα ήταν να τους κάνουμε να προσέξουν την εφηβική εγκυμοσύνη. Νομίζω ότι αυτό θα ήταν μια μεγάλη άσκηση για δύο άτομα πριν από το γάμο – ή όσο τρελό μπορεί να ακούγεται, πριν ξεκινήσει μια συντροφική σχέση. Εάν ξεχάσετε το αυγό (αυτό που πρέπει να αγαπάτε) για πολύ καιρό, θα σπάσει και θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο για να βρείτε δημιουργικούς τρόπους για να το κολλήσετε. Όσο περισσότερο το παραμελείτε, τόσο περισσότερη ενέργεια χρειάζεται για να το διατηρήσετε.

Χρειάζεται να εξετάζουμε με συνέπεια τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ενέργειές σας σε έναν άλλο άνθρωπο, πολύ περισσότερο δηλαδή από ένα αυγό. Εάν δεν είστε έτοιμοι για πραγματική προσπάθεια, δύσκολες συζητήσεις ή για να θέσετε σε κίνδυνο τις προσδοκίες σας σχετικά με το τι παίρνετε από τη σχέση, δεν είστε έτοιμοι για την ευθύνη της αγάπης κάποιου άλλου.

Μπορείς να παλέψεις για την αγάπη, αλλά δεν μπορείς να την εξαναγκάσεις. Το να θέλεις κάποιον δεν είναι το ίδιο με το να τον αγαπάς. Το να θέλεις κάποιον ακριβώς για να σε αγαπήσει πίσω είναι εγωιστικό. Το σημείο της αγάπης είναι να δώσετε τον εαυτό σας, όχι να πάρετε ό, τι μπορείτε για να ταΐσετε τις δικές σας ανάγκες Εάν εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν τη νοοτροπία, ετοιμαστείτε για μια εντυπωσιακή σύνδεση.

Η αγάπη πρέπει να αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Πιθανότατα δεν είχατε το ίδιο κούρεμα ή τσάντα για 10 χρόνια. Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε το στυλ της σχέσης σας. Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε από τους μακροχρόνιους ερωτικούς μας συντρόφους να είναι σαν έναν συμπαγή βράχο στον οποίο στηριζόμαστε ενώ βγαίνουμε στον κόσμο και βιώνουμε νέα πράγματα. Όμως, το να είσαι βράχος είναι βαρετό, όπως και το να κάνουμε παρέα με έναν.

Δώστε στη σχέση σας χώρο για να μετακινηθεί. Σε όλες τις σχέσεις σας – εραστές, φίλους ή ανθρώπους που δουλεύουν για εσάς – το ενδεχόμενο να εκπλαγείτε και οι δύο σας είναι τόσο μεγάλο όσο οι προσδοκίες και η φαντασία σας.

Προσπαθώντας να κρατήσετε τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας από το να αφήσετε τα ταλέντα τους και γενικότερα και τις υπόλοιπες πτυχές τους να αναδυθούν μόνο και μόνο επειδή αυτό δεν είχατε συμφωνήσει σε τέτοιες αλλαγές όχι μόνο τους εμποδίζει να ευδοκιμήσουν, αλλά σας εμποδίζει να εξελιχτείτε και εσείς προσωπικά.

Με προσοχή, μπορείτε να ανεβείτε ατομικά και στην συνέχεια ως σύντροφοι. Εάν πλέετε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορείτε να γιορτάσετε, να αγαπήσετε και να θαυμάσετε ο ένας τον άλλον με νέους τρόπους. Εάν φοβάστε πολύ να αφήσετε το άλλο άτομο στη σχέση σας να αναπτυχθεί και το πιέζετε, η ενέργειά του θα πέσει κατακόρυφα.

Η εμπιστοσύνη που χτίσατε με την πάροδο του χρόνου θα μετατραπεί σε δυσαρέσκεια. Περιμένετε ότι θα πρέπει να εξελιχθείτε και οι δύο με εμπειρία. Και όταν ο σύντροφός σου λέει, “Δεν είσαι το ίδιο άτομο που ήσουν”, πάρτε το ως κομπλιμέντο.

Δεν ερωτεύεστε; Μπορείτε να το επιλέξετε.

Η αγάπη μπορεί να φαίνεται σαν ένα υψηλό συναίσθημα, αλλά δεν βρίσκεστε πάνω σε ένα βράχο και πέφτετε από αυτό για να «ερωτευτείτε». Η αγάπη είναι μια σκόπιμη επιλογή να δώσετε την ενέργεια και την προσοχή σας σε ένα άλλο άτομο.

Χωρίς να θέλω να σας ρίξω από τα σύννεφα, αλλά το ονειρικό, έντονο «δεν μπορώ να τον βγάλω από το μυαλό μου» δεν θα διαρκέσει για πάντα. Αυτό είναι απλώς ένα διασκεδαστικό πείραμα χημείας που σας κάνει το σύμπαν για να σας κάνει να δώσετε προσοχή σε έναν άλλο άνθρωπο για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Το κλειδί είναι να βρούμε τον λόγο για την έλξη.

Ναι, η αγάπη μπορεί να είναι εξαιρετικά συναρπαστική, αλλά είναι επίσης μια προσεκτική απόφαση. Μερικές φορές, ολόκληρος ο λόγος για τον οποίο μπήκατε σε αυτή την τροχιά ήταν επειδή έπρεπε να μάθετε κάτι για τον εαυτό σας.

Κοιτάξτε προσεκτικά τη συμπεριφορά σας στις στιγμές μεταξύ έλξης και αφοσίωσης. Μήπως αυτή η σχέση γεμίζει ένα κενό που λείπει για εσάς – για να νιώσετε αναγκαίοι, επιθυμητοί ή ολοκληρωμένοι; Δεχτήκατε την πρόκληση επειδή “πεινούσατε”; Ή μπορείτε να δείτε πέρα από την αρχική φήμη και να παρατηρήσετε πώς κάνετε ο ένας τον άλλον καλύτερο;

Η υγιής αγάπη δεν σας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό μέρος. Σας βοηθά να δημιουργήσετε ανθεκτικότητα και χαρακτήρα. Σας φωτίζει τον δρόμο προκειμένου να γίνετε το πρόσωπο που θα έπρεπε να είστε. Το σημαντικότερο, η υγιής αγάπη είναι μια απόφαση. Δεν μπορείτε να αγαπάτε πραγματικά κάποιον ενώ δεν είστε συνδεδεμένοι με τον πραγματικό σας εαυτό – ή ενώ πέφτετε. Πρέπει να στηριχτείτε σε αυτό που πραγματικά είστε προτού να είστε σε θέση να δώσετε. Και μην κάνετε κανένα λάθος. η αγάπη είναι κυρίως το να δίνεις και όχι να παίρνεις.

Δεν αποτυγχάνετε από αγάπη. Το επιλέγετε και αυτό.

Το να μην αγαπάς κάποιον άλλο δεν είναι κάτι που συμβαίνει χωρίς τον έλεγχο σου. Είναι μια απόφαση που παίρνει ένας ή και οι δύο από εσάς για να απομακρυνθείτε από έναν δεσμό που είτε αισθάνεστε πολύ περιοριστικά είτε έχει ξεφύγει η σχέση σας από υπερβολική φθορά. Μην πείσετε τον εαυτό σας ότι “μόλις” χωρίσατε. Και οι δύο σταματήσατε να προσπαθείτε. Ή, δεν ήταν μια υγιής σχέση για να ξεκινήσετε και τουλάχιστον ένας από εσάς βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει.

Ακόμη περισσότερο, μην πείσετε τον εαυτό σας ότι η απιστία «συνέβη». Δεν ερωτευτήκατε μόνο ένα νέο άτομο. Γυρίσατε πίσω στο άτομο που αγαπήσατε πρώτα. Και κάπου στο δρόμο, πήρατε την απόφαση να ανοίξετε τον εαυτό σας σε κάποιον νέο. Να είστε συνειδητοποιημένοι με αυτό.

Η χαμένη εμπιστοσύνη ή η παραμέληση σε μια σχέση είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκατασταθούν όπως τισ ρωγμές σε ένα αυγό. Υπάρχει πάντα χώρος – μια παύση μεταξύ εισπνοής και εκπνοής – όταν μπορείτε να σταματήσετε τον εαυτό σας από την προδοσία κάποιου με τον οποίο κάποτε «ερωτευτήκατε» και να εξετάσετε το κίνητρό σας.

Οι σχέσεις πρέπει να τελειώνουν, μερικές φορές. Αλλά ακόμη και αυτό μπορεί να γίνει με χάρη και με πρόθεση προς ανάπτυξη για όλους τους εμπλεκόμενους.

Είτε έγινε σε περίοδο έντασης είτε εν βρασμώ ψυχής, θα επαναλάβετε τον ίδιο κύκλο σχέσεων ξανά και ξανά έως ότου έχετε φθαρεί όλοι – και θα εξαντλήσετε τις δυνατότητές σας για την ολόψυχη σύνδεση που πιθανότατα λαχταρούσατε όλον αυτό τον καιρό.

Εσείς ελέγχετε την αγάπη σας. Η αγάπη δεν σας ελέγχει.

Οι άνθρωποι λένε, “Δεν μπορείτε να βοηθάτε αυτούς που αγαπάτε” όλη την ώρα. Δεν είναι αλήθεια. Η αγάπη είναι δική σας ευθύνη. Η υγεία της σχέσης σας εξαρτάται από την ευημερία του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας. Φροντίστε τον εαυτό σας διότι είστε πολύτιμοι. Ενεργήστε ευγενικά όσο μπορείτε και γίνετε το άτομο που θέλετε να αγαπηθεί ως – ο υψηλότερος εαυτός σας.

Μετακινήστε τη σχέση σας σαν να είναι εύθραυστη και τρυφερή… γιατί είναι. Θα βαρεθείτε μερικές ημέρες. Θα υπάρξουν αποτυχίες.

Η χάρη και η αποδοχή είναι μύες που ο καθένας μπορεί είτε να επιλέξει να τους χτίσει είτε μπορεί ο καθένας να επιλέξει να τους αφήσει τόσο αδύναμους που δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψετε. Εάν δεν είστε ακόμα, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε να αλλάξετε τις συνήθειες σας εάν εκτιμάτε το αποτέλεσμα.

Εδώ είναι το πρόβλημα: δεν θα γνωρίζετε το αποτέλεσμα. Δεν μπορείτε να ελέγξετε κανένα άλλο άτομο ή να το κάνετε να σας αγαπήσει. Μπορείτε μόνο να επιλέξετε να είστε ευάλωτοι και να προσφέρετε τον καλύτερο, πιο γειωμένο εαυτό σας σε έναν άλλον με την ελπίδα ότι, μαζί, υπάρχει μια καλύτερη εκδοχή και των δύο για να γίνετε. Κατά τη διαδικασία, δώστε προσοχή στο “αυγό” σας.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442