Skip to content

Δεν υπάρχουν πολλές καταστάσεις στη ζωή όπου είναι αποδεκτό να μιλάτε για τον εαυτό σας σε τυχαίους ξένους χωρίς παύση ή παρεμβολή. Και είναι συνήθως ακόμη λιγότερο κοινωνικά αποδεκτό να αρχίσετε να αποκαλύπτετε την ιστορία της ζωής σας, αυτό που ψάχνετε σε έναν σύντροφο ζωής, το ιδανικό ταίρι σας, τις μουσικές σας προτιμήσεις και τις αγαπημένες σας ταινίες σε άτομα που δεν έχετε γνωρίσει ποτέ.

Αλλά υπάρχει κάπου όπου αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό, όπου το να μιλάς για τον εαυτό σου δεν είναι μόνο κατάλληλο, αλλά ενθαρρύνεται.

Το διαδικτυακό σας προφίλ γνωριμιών!

Μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτικό να μοιραστείτε τόσα πολλά για τον εαυτό σας και τα όνειρά σας αμέσως, οπότε έχουμε βάλει μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε.

Ακολουθούν μερικές σημαντικές συμβουλές για το πώς να γράψετε ένα προφίλ γνωριμιών που θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε τα σωστά άτομα και να βγείτε ραντεβού μαζί τους.

 

  • Να είστε αληθινοί και γνήσιοι

Το κλειδί για να γράψετε ένα καλό διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών είναι να είστε συγκεκριμένοι για το ποιοι είστε. Σε κανέναν δεν αρέσει ένα προφίλ που ακούγεται σαν ο συντάκτης να προσαρμόζει την προσωπικότητά του σε αυτό που θέλουν να ακούσουν οι άλλοι. Αυτά τα είδη γενικών  προφίλ, δηλαδή ουσιαστικά αυτά  χωρίς νόημα, προφίλ είναι ακριβώς αυτά που δεν προσελκύουν κάποιον στο διαδίκτυο.

Φανταστείτε ένα προφίλ που λέει:

Είμαι ένας καλός άνθρωπος με καλή καρδιά. Ψάχνω για ένα ειλικρινές άτομο που του αρέσει να διασκεδάζει.

Σοβαρά, τι σημαίνει αυτό; Όλοι πιστεύουν ότι έχουν καλή καρδιά (ακόμη και μερικοί πραγματικά φρικτοί άνθρωποι). Φυσικά αυτός ο χρήστης ψάχνει για ένα ειλικρινές άτομο. Τι άλλο θα έψαχνε, για έναν καταναγκαστικό ψεύτη; Και τι είναι ακριβώς η διασκέδαση; Δεν διαφέρει η έννοια της διασκέδασης για διαφορετικούς ανθρώπους; Στο τέλος, αυτό το προφίλ δεν λέει ουσιαστικά τίποτα. Σίγουρα, μπορεί να προσελκύσει κάποιες αρχικές απαντήσεις, αλλά αυτό δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει αυτόν τον χρήστη να βρει ένα πραγματικό ταίρι ή να δημιουργήσει μια πραγματική σύνδεση με κάποιον.

Ακολουθεί ένα καλύτερο παράδειγμα από έναν πραγματικό online dater:

Η ιστορία μου

Μου αρέσουν η λογοτεχνία, η κριτική θεωρία, η τοπική μουσική και οι εκπομπές,  το μαγείρεμα με συστατικά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ, η δημιουργική γραφή και η Virginia Woolf. Αγαπώ το συγκρότημα Journey και προσπαθώ να εντοπίσω το σημείο ζεν μου, να κοιμηθώ το μεσημέρι και μετά να βγω για έναν καφέ τη Κυριακή.

Ο τέλειος σύντροφός μου

Ένας ενδιαφέρων άντρας που ξέρει ποιος είναι ο Samuel Beckett, εγγράφεται σε παρόμοια περιοδικά όπως εγώ και είναι πολύ ντροπαλός να χορεύει δημόσια. Αν αναφέρει τυχαία τον Derrida σε κοινωνικές καταστάσεις, τότε είναι τέλειος.

Το ιδανικό μου ραντεβού

Αλκοόλ και υποτιθέμενη αδιαφορία. Πηγαίνουμε για ποτά και εναλλάξ δείχνουμε αδιαφορία και ενδιαφέρον. Συνορεύει με την αγένεια. Ό, τι μου αρέσει.

Στο παραπάνω προφίλ, ο dater χρειάζεται χρόνο για να αναδείξει την προσωπικότητά του. Μπορείτε να δείτε ότι έχει φανταχτερό γούστο σε ταινίες, του αρέσει να πηγαίνει σε παραστάσεις και παραδέχεται ανοιχτά ότι του αρέσει η κριτική θεωρία. Μερικοί άνθρωποι δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτόν, αλλά μας αρέσει αυτό το είδος τιμιότητας, γιατί προφανώς δεν προσπαθεί να ευχαριστήσει όλους. Προσπαθεί να βρει άτομα που θα της αρέσουν για αυτό που είναι.

  • Δεν είναι ντροπή να φιλτράρετε και να απορρίπτετε!

Πιστεύω ότι ένα διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών θα πρέπει να είναι μια έντιμη απεικόνιση της προσωπικότητάς σας και να ενεργεί ως φίλτρο, που θα διώχνει όλους τους ανεπιθύμητους από νωρίς. Αν κοιτάξετε το παραπάνω προφίλ, ο συντάκτης δεν έχει καμία ντροπή να πει ακριβώς τι ψάχνει. αν ο άντρας δεν διαβάζει την ίδια λογοτεχνία με αυτόν, τότε δεν ενδιαφέρεται. Είναι μάλλον λίγο περίεργο για μερικούς ανθρώπους, αλλά τουλάχιστον δείχνει τι θέλει.

Είναι πάντα μια έξυπνη ιδέα να πείτε ακριβώς τι δεν θέλετε αμέσως στο διαδικτυακό σας προφίλ γνωριμιών. Το να είσαι ειλικρινής εκ των προτέρων σχετικά με τις επιθυμίες σου δεν είναι μόνο μια καλή βασική πρακτική, αλλά επίσης εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο και ενέργεια για εσάς και για τους άλλους. Εάν έχετε πράγματα που σας ενοχλούν – όπως το κάπνισμα, τα παιδιά ή γάτες – θα πρέπει να τα γράψετε αμέσως στο προφίλ σας. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε μία δυσάρεστη έκπληξη αργότερα. Όσο πιο συγκεκριμένα τόσο το καλύτερο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα από άλλο πραγματικό διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών:

Ο τέλειος σύντροφός μου είναι μια ελκυστική γυναίκα που μπορεί να συμβαδίσει μαζί μου διανοητικά και σε μία συζήτηση αλλά που δεν το κάνει με πιεστικό ύφος ή με νταηλίκι. Δεν μου αρέσουν οι κακοί ή οι μισαλλόδοξοι άνθρωποι. Το ταίριασμα των πολιτικών/θρησκευτικών απόψεων είναι ένα πλεονέκτημα, αλλά σχεδόν καθόλου απαραίτητο. Υποθέτω ότι το τέλειο κορίτσι μου είναι μεταξύ 25 και 30 ετών και όταν βρίσκομαι κοντά της θα περνάω καλά. Αυτές είναι απλώς οδηγίες, οπότε μην φοβάστε να μου γράψετε.

Νομίζω ότι αυτά τα είδη των χαρακτηριστικών είναι πραγματικά έξυπνα. Σημειώστε ότι έγραψε ότι θέλει ένα κορίτσι «μεταξύ 25 και 30.» Σε λίγα σύντομα βήματα, δημιούργησε ένα φίλτρο ηλικίας και ανέφερε επίσης ότι προτιμά άτομα που έχουν αντίστοιχες πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις (άλλο φίλτρο).

  • Διοχετεύστε τον εσωτερικό σας λόγιο

Δεν χρειάζεται να αναφέρετε όλο τον Σαίξπηρ, αλλά μια μικρή ρητορική αίσθηση δεν βλάπτει ποτέ όταν προσελκύετε άτομα στο διαδικτυακό σας προφίλ γνωριμιών.

Μου αρέσει αυτό το απόσπασμα από άλλο προφίλ:

Λατρεύω τις καταιγίδες αλλά δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ηλιοφάνεια. Βρίσκω ομορφιά σε σχεδόν όλα σχετικά με αυτόν τον απίστευτο κόσμο στον οποίο ζούμε… Μου αρέσει να κάνω κούνια στο πάρκο, να παίζω στο χιόνι και να περπατώ σε λακκούβες. Μου αρέσει το κάμπινγκ, αλλά μισώ το κρύο τη νύχτα.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να γράψετε περιγραφικά. Δεν έχετε ιδέα πόσο μακριά μπορεί να σας οδηγήσει ένα μικρό κομμάτι ευγλωττίας στον κόσμο του online dating. Σας αρέσει η πεζοπορία; Μην πείτε απλώς “Μου αρέσει να πεζοπορώ”. Στοχεύστε λίγο ψηλότερα και πείτε κάτι σαν, “Λατρεύω την ηρεμία του να στέκομαι πάνω σε ένα τεράστιο βουνό, βλέποντας τον ορίζοντα να εκτείνεται μπροστά μου.” Σας αρέσουν οι περίπατοι στην παραλία; Πείτε “Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο για μένα από μια παραλία στο ηλιοβασίλεμα, όπου τα αστέρια φαίνονται μεγαλύτερα και φωτεινότερα από οπουδήποτε αλλού στη γη.” Ό, τι κι αν έχετε να πείτε, χρησιμοποιήστε περιγραφική γλώσσα για να το γεμίσετε.

  • Λίγη γοητεία θα σας πάει μακριά

Αν έπρεπε να γράψω μια λίστα με πράγματα που, ιδιαίτερα, θεωρώ μη γοητευτικά, θα έβαζα επιθετική γλώσσα, χυδαιότητα, κακή ορθογραφία και κακή γραμματική στην κορυφή της λίστας. Και κατά κάποιον τρόπο, αυτά τα πράγματα βρίσκουν περιστασιακά το δρόμο τους στα διαδικτυακά προφίλ γνωριμιών των χρηστών – κάτι που με κάνει να ξύνω το κεφάλι μου και να αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί να θέλει κανείς να γνωρίσει ένα επιθετικό, χυδαίο άτομο που έχει προβλήματα επικοινωνίας; Γιατί να θέλει κανείς να παρουσιαστεί με αυτόν τον τρόπο;

Ρωτήστε τον εαυτό σας, όταν επεξεργάζεστε το διαδικτυακό προφίλ γνωριμιών σας, “Θα έβγαινα ραντεβού με αυτό το άτομο;”

Υπάρχουν μερικές σημαντικές κόκκινες σημαίες που πρέπει να αποφύγετε – θυμός για προηγούμενες σχέσεις, υπερβολική αρνητικότητα για τη δική σας ζωή, πολλές πληροφορίες για χρήματα ή προσωπικά οικονομικά – κατά τη σύνταξη του διαδικτυακού σας προφίλ γνωριμιών. Ένας καλός κανόνας για τον προσδιορισμό του είδους του περιεχομένου που πρέπει να αποφύγετε είναι ένας απλός προβληματισμός σχετικά με τη δύναμη της γοητείας.

Τι είδους άνθρωποι είναι γοητευτικοί; Γενικά, είναιοι  θετικοί, φιλικοί και ταπεινοί. Οι γοητευτικοί άνθρωποι έχουν την αναμφισβήτητη ικανότητα να προσελκύουν άλλους σε αυτούς. Είναι απλά διασκεδαστικό να βρίσκεστε κοντά. Γνωρίζουμε ότι κάθε άτομο έχει τη δυνατότητα να είναι γοητευτικό. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα συγκεκριμένο επίπεδο προσοχής και λίγη προσπάθεια.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442