Skip to content

Διαβάστε ανάμεσα στις αποχρώσεις!

Στη μεγάλη λίστα με τα πράγματα που υπεραναλύουμε, σήμερα ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στα διαφορετικά χρώματα του emoji της καρδιάς. Επειδή μπορεί να μην θεωρούσατε ποτέ κάτι τέτοιο σημαντικό, υπάρχουν περισσότερες από 20 διαφορετικές επιλογές emoji καρδιάς στο τυπικό πληκτρολόγιο για να επιλέξουν οι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας ακριβής λόγος που το άτομο που βλέπετε σας έστειλε ένα πορτοκαλί emoji καρδιά αντί για ένα κόκκινο.

Για να συντονιστείτε με το σκεπτηκό μας, τα emoji ερμηνεύονται πραγματικά επιστημονικά. Σύμφωνα με μια μελέτη της Adobe του 2021, το 67 τοις εκατό των χρηστών emoji σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν emoji είναι πιο φιλικοί, πιο αστείοι και πιο κουλ από εκείνους που δεν το κάνουν. Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς τους ανθρώπους νιώθουν πιο άνετα να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω emojis παρά κάνοντας παραδοσιακές συνομιλίες.

Λοιπόν, ναι, είναι δίκαιο να πούμε ότι το έγχρωμο emoji καρδιάς που στέλνετε και λαμβάνετε είναι μεγάλη υπόθεση. Και ενώ δεν υπάρχει ~επίσημη~ μετάφραση, εδώ είναι μερικές γενικές οδηγίες και συμβουλές για το τι ακριβώς σημαίνει κάθε καρδιά όταν τη στέλνετε ή τη λαμβάνετε από τον σύντροφό σας.

Γρήγορη αποποίηση ευθυνών: Αυτός ο οδηγός δεν προορίζεται να εμποδίσει τυχόν εσωτερικά αστεία ή έννοιες που μπορεί να έχετε εσείς και οι φίλοι ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή τυχόν λόγους υγείας που κρύβονται πίσω από συγκεκριμένες έγχρωμες καρδιές. Όπως όλα τα άλλα, το πλαίσιο είναι το κλειδί. Αλλά αν είστε απλώς περίεργοι, εδώ είναι η ανεπίσημα επίσημη ανάλυση.

1. 💙 Μπλε Καρδιά 💙


Οι μπλε καρδιές έχουν αδερφική ενέργεια. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι το μπλε είναι ένα έμφυλο πράγμα, αλλά περισσότερο επειδή η μπλε καρδιά υποδηλώνει ένα είδος ρηχής φιλίας. Δεν στέλνετε μπλε καρδιά σε κανέναν που εμπιστεύεστε ως πραγματικό φιλό. Το στέλνεις στους γνωστούς σου που βλέπεις μια φορά το μήνα ή σε εκείνο το κορίτσι που υπόσχεσαι ότι θα βρεθείτε για brunch «μια από αυτές τις μέρες».

2. 💛 Κίτρινη Καρδιά 💛


Αυτή εμπνέει μια πολύ απαλή ενέργεια, που πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί σε μια οικογενειακή σχέση, φιλία ή ρομαντική σχέση που μετακινείται στη περιοχή της φιλίας. Αυτό το emoji χρησιμοποιείται περισσότερο για την Ημέρα της Μητέρας, συζητήσεις με τη γιαγιά σας και άλλες φιλικές και υποστηρικτικές φιγούρες.

Καλό για: Νέες σχέσεις όπου θέλετε να δείξετε στοργή χωρίς να φοβάστε ότι θα έρθετε πολύ κοντά ή όταν το στέλνετε σε μέλη της οικογένειας.

Κακό για: Όποιον έχετε δει ποτέ γυμνό ή θα θέλατε να δείτε γυμνό.

3. 💜 Μωβ Καρδιά 💜


Για όσους γνωρίζουν, η μωβ καρδιά θεωρείται ένα horny emoji. 

Εναλλακτικά, εάν το δείτε αυτό να εμφανίζεται σε μια οικογενειακή ομαδική συνομιλία, θα μπορούσε να σχετίζεται με την αγάπη σας για τον παππού σας. Οι δύο τρελά διαφορετικές μεταφράσεις σημαίνουν ότι η μωβ καρδιά είναι χαοτική. Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη.

Καλό για: Αδιάντροπο ερωτικό κάλεσμα κάποιου.

Κακό για: Όποιον τους γονείς του έχετε γνωρίσει.

4. 🤍Λευκή Καρδιά 🤍Μια νεότερη προσθήκη καρδιάς στην παλέτα των καρδιών, η λευκή καρδιά φαίνεται καθαρή, απλή και, ναι, κάπως αποστειρωμένη. Στην καλύτερη περίπτωση, είναι μια καλή, μειλίχια καρδιά. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το νούμερο 7, το emoji με το περίγραμμα της καρδιάς, καθώς αυτή είναι μια λευκή καρδιά με γεμάτο κέντρο, που το κάνει πολύ περισσότερο,… σκόπιμα λευκό. Όπως πάντα, το πλαίσιο στο οποιο τοποθετείται είναι το παν!

Κατάλληλο για: να δείξεις υποστήριξη μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου ή γράφοντας λεζάντες aesthetic φωτογραφιών διακόσμησης μαζί με κάποια άλλη μονόχρωμη ή ασπρόμαυρη παλέτα emoji.

Κακό για: να δείξεις υποστήριξη μετά την απώλεια ενός κατοικίδιου ζώου (χωρίς να ξέρουμε γιατί, αλλά οι κόκκινες καρδιές είναι παγκοσμίως καλύτερες για να δείχνουν αγάπη που σχετίζεται με τα κατοικίδια).

5. 🤎 Καφέ Καρδιά 🤎 


Αυτό το emoji καρδιάς θα πρέπει να προορίζεται για μαύρα άτομα. Αν και κάποιος που δεν είναι μέλος της BIPOC μπορεί να πιστεύει ότι η αποστολή αυτής της καρδιάς είναι μήνυμα αλληλεγγύης, είναι παρόμοιο με τη χρήση ψηφιακών emoji με καφέ ή πιο σκούρο δέρμα, όταν στην πραγματικότητα είστε άτομο με τόνο δέρματος 1.

Κατάλληλο για: Οποιαδήποτε χρήση από μαύρα άτομα.

Κακό για: Χρήση από λευκό άτομο για να δείξει αλληλεγγύη με τους μαύρους  φίλους του. Απλώς κάντε μια κλασική κόκκινη καρδιά για να δείξετε υποστήριξη.

6. ♥️ Flat Red Heart ♥️


Αν και μπορεί να μοιάζει με την κλασική κόκκινη καρδιά, η επίπεδη κόκκινη καρδιά είναι στην πραγματικότητα μέρος της συλλογής των καρτών. Το μήνυμα είναι το ίδιο με την κλασική κόκκινη καρδιά, αλλά δείχνει λίγη βιαστική χρήση ή σπάνια χρήση emoji καρδιάς ή εξοικείωση. Κανείς δεν πρέπει να προτιμήσει την επίπεδη κόκκινη καρδιά εάν χρησιμοποιεί την άλλη χρωματιστή παλέτα emoji καρδιάς.

Ιδανικό για: Στέλνετε την αγάπη και τα καλά συναισθήματα του αυθεντικού emoji κόκκινης καρδιάς όταν δεν μπορείτε να το βρείτε.

Κακό για: Χρησιμοποιήστε το ως επαναλαμβανόμενο υποκατάστατο για το emoji της κόκκινης καρδιάς. Αυτό το emoji δεν πρέπει να έχει θέση στον “συχνά χρησιμοποιούμενο” δίσκο emoji σας.

7. ♡ Ariana Copy Paste Heart ♡

Το περιγραφόμενο emoji καρδιάς είναι λίγο πιο δύσκολο να το βρείτε. Το περίγραμμα καρδάς παίζει συνήθως πολύ ως καρδιά αντιγραφής-επικόλλησης, που σημαίνει ότι είναι σκόπιμη…και ως εκ τούτου, πολύ σκόπιμη για να χρησιμοποιηθεί ηθελημένα.

Καλό για: Το να είσαι φαν της Ariana Grande, να είσαι 21 ετών και κάτω και να δείχνεις στους φίλους σου πόσο τους αγαπάς.

Κακό για: Περιστασιακές σχέσεις ή σχέσεις για τις οποίες προσπαθείτε να φαίνονται περιστασιακές.

8. Ανατομική Καρδιά


Μια νεότερη προσθήκη καρδιάς στην οικογένεια emoji ως μέρος της ενημέρωσης του 2020, η ανατομική καρδιά είναι ο τέλειος συνδυασμός χαριτωμένου και ανατριχιαστικού, για όσους αγαπούν κάτι τέτοιο.

Καλό για: φοιτητές ιατρικής ή φίλους και εραστές με αίσθηση του χιούμορ.

Κακό για: Μια νέα σχέση, επαναλαμβανόμενη χρήση ως υποκατάστατο της κόκκινης καρδιάς και για γονείς ή παππούδες (αφού δεν θα το καταλάβουν).

9. ❤️ Red Heart ❤️


Ενώ κλασικά θεωρείται η πιο ρομαντική καρδιά, είναι και η πιο βασική. Είναι εντυπωσιακό μόνο την πρώτη φορά που το στέλνετε ή το λαμβάνετε. Εάν ένας νέος σύντροφος σας το στέλνει αυτό, ναι, είναι μια δήλωση, αλλά εάν βγαίνετε ραντεβού για μερικά χρόνια και αυτό είναι το μόνο που λαμβάνετε—πρέπει να το ενισχύσουν.

Αυτό μπορεί επίσης να θεωρηθεί ένα διαχρονικό σημάδι πλατωνικής αγάπης, emoji υποστήριξης, αποδεκτό για αποστολή και λήψη από οποιονδήποτε σε περιόδους θλίψης ή απώλειας για να δείξει υποστήριξη.

Καλό για: Τη φάση του μήνα του μέλιτος μιας νέας σχέσης ή για να δείξετε υποστήριξη σε έναν πλατωνικό φίλο.

Κακό για: Πρώτο μήνυμα μετά από ένα πρώτο ραντεβού.

10. 🧡 Πορτοκαλί Καρδιά 🧡


Αυτή είναι η κόκκινη καρδιά του δειλού. Συνήθως χρησιμοποιείται από συντρόφους των οποίων τα δάχτυλα αιωρούνται πάνω από την κόκκινη καρδιά, αλλά τελικά αποφασίζουν να στείλουν μια μη δεσμευτική έκδοση. Είναι πολύ κοντά στην κόκκινη καρδιά για να είναι ατύχημα και πολύ τυχαίο χρώμα για να σημαίνει οτιδήποτε άλλο.

11. 💚 Πράσινη Καρδιά 💚


Η καρδιά ενός καυχησιάρη. Ο φίλος σας που είναι εθελοντής το χρησιμοποιεί πολύ. Παρά το γεγονός ότι είναι κυριολεκτικά πράσινο, δεν έχει να κάνει με κανένα περιβαλλοντικόπεριεχόμενο, αν και η χρήση της από ανθρώπους που κάνουν καλό και αγαπούν το περιβάλλον είναι μεγάλη.

Καλό για: Γνωριμίες, άτομα που γνωρίζετε μέσω κοινών φίλων και νεαρούς φίλους στο πανεπιστήμιο.

Κακό για: Όποιον δεν θα δεχόσαστε στο LinkedIn.

12. 🖤 Μαύρη Καρδιά 🖤


Πιο συχνά χρησιμοποιείται ειρωνικά, η μαύρη καρδιά είναι σύμβολο βαθιάς, ενοχλητικής, ρομαντικής αγάπης. Όπως, Ουάου, θα μπορούσατε να συντρίψετε εντελώς τις ελπίδες και τα όνειρά μου σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, επειδή η καρδιά μου είναι στα χέρια σας και αυτό με κάνει να μην αισθάνομαι καθόλου άνετα! Αλλά είναι συναρπαστικό!

Καλό για: την αδελφή ψυχή σας ή τη δίδυμη φλόγα σας.

Κακό για: Κάποιον με τον οποίο βγαίνετε πολύ χαλαρά.

13. 💔 Ραγισμένη Καρδιά 💔


Και πάλι, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ειρωνικά με έναν τρόπο «απλώς σου δίνω σκατά». Η ανάπτυξη ενός emoji με ραγισμένη καρδιά σε ένα σοβαρό πλαίσιο είναι λίγο ανατριχιαστικό, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προσπάθεια να αρμέξεις την ενοχή από κάποιον.

Καλό για: Δυσκολέψετε τον σύντροφό σας αν σας απογοητεύσει.

Κακό για: Εκφράζει πραγματικά μια ραγισμένη καρδιά ή γκρεμισμένες προσδοκίες.

14. ❣️ Θαυμαστικό καρδιάς ❣️


Μια διασκεδαστική, γεμάτη ενέργεια καρδιά με πολυχρηστική εφαρμογή. Πασπαλίστε την συνομιλία σας με αυτήν την καρδιά με έναν περιστασιακό ή καινούργιο σύντροφο που αγαπάτε (αλλά δεν είστε πολύ ερωτευμένοι ακόμα), φίλους, οικογένεια – όλα είναι καλά!

Ο ενθουσιασμός και η ζάλη της καρδιάς με το θαυμαστικό υπονοεί ότι σας αρέσει πραγματικά η παρέα του άλλου ατόμου και είστε πολύ ενθουσιασμένοι που το βλέπετε. Υπάρχει μια αμεσότητα σε αυτό το emoji που το κάνει τέλειο για να το πετάξεις όταν επιβεβαιώνεις σχέδια.

Κακό για: Σοβαρές συζητήσεις.

15. 💕 Δύο στατικές ροζ καρδιές 💕


Δύο στατικές ροζ καρδιές είναι κατάλληλες για σούπερ φλερτ. Αυτό είναι ένα καλό emoji αρχικού επιπέδου για να το βάλετε στη κουβέντα όταν αρχίζετε να βγαίνετε με κάποιον. Έχουν επίσης εξαιρετική ενέργεια BFF. Πολύ «εσύ κι εγώ μέχρι το τέλος του κόσμου».

Ιδανικό για: Ραντεβού με κάποιον νέο που σας αρέσει, ερωτικές μηνυύμαρα και το συνεχές τσακωμό ανάμεσα σε εσάς και το BFF σας.

Κακό για: Κάποιον με τον οποίο πρόκειται να χωρίσεις ή οποιονδήποτε μπορεί να αισθανθείς ότι σε αγαπάει περισσότερο από ό,τι εσύ.

16. 💞 Ροζ καρδιές σε τροχιά 💞


Αυτή είναι για όταν εσείς και κάποιος άλλος είστε στο ίδιο επίπεδο για κάτι και τσακώνεστε ο ένας για τον άλλον.

Ιδανικό για: Να έχετε μια βαριά-σοβαρή συζήτηση μέσω μηνυμάτων, να αποδεχτείτε μια συγγνώμη, να συγχωρήσετε κάποιον και να ζητήσετε συγγνώμη από κάποιον ο ίδιος.

Κακό για: Πλατωνικές φιλίες—απλώς στείλτε μια κόκκινη καρδιά.

17. 💓 Δονούμενη ροζ καρδιά 💓


Δονείτε, εκτιμάτε το άλλο άτομο και πιθανότατα ο ένας από εσάς μόλις πήγε σε συναισθηματικό επίπεδο την σχέση! Αυτή είναι μια πραγματικά καλή καρδιά συγγνώμης, ανεξάρτητα από το τέλος της συγγνώμης στην οποία βρίσκεστε. Βασικά λέει «όλα συγχωρούνται» ή «Σε καταλαβαίνω και εξακολουθώ να σε δέχομαι όπως είσαι».

Καλό για: Συγγνώμη, εξομολογήσεις αγάπης και συντριβές.

Κακό για: Πλατωνικές φιλίες—είναι σαν ένα παράξενο ημίμετρο όταν μια αληθινή κόκκινη καρδιά θα τα πάει εξίσου καλά.

18. 💗 Ροζ καρδιά που μεγαλώνει σε μέγεθος 💗


Ορισμένοι μελετητές emoji το ερμηνεύουν ως μια καρδιά που χτυπά και επομένως ως ένα δωρεάν emoji για αποστολή και λήψη. Αλλά δυστυχώς, κάνουν λάθος.

Καλό για: Μια κατάσταση συγγνώμης μετά την τρομοκρατία του Whoville.

Κακό για: ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

19. 💖 Sparkle Heart 💖


Αυτό είναι σαν το emoji του ουδέτερου Καλού της καρδιάς. Είναι παιχνιδιάρικο, χαριτωμένο και αρκετά twee που δεν έχει απαραίτητα βαριές ρομαντικές επιπτώσεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σχεδόν οποιαδήποτε συνομιλία για να καλλιεργήσετε την αίσθηση του «Σε εκτιμώ» χωρίς να βρίσκεσαι συναισθηματικά εκτεθιμένος.

Καλό για: Οτιδήποτε, ειλικρινά.

Κακό για: Και πάλι, είναι δύσκολο να πάει στραβά εδώ.

20. 💘 Καρδιά με βέλος μέσα από αυτή 💘


Ως ένα από τα λιγότερο χρησιμοποιούμενα σύμβολα στην ταξινόμηση των emoji της καρδιάς, βλέποντας ένα από αυτά σημαίνει ότι πρέπει να κατανοήσετε τη σημασία του. Επομένως, στείλτε με προσοχή, καθώς πιθανότατα θα ελεγχθεί από τον παραλήπτη.

Ενώ οι παραδοσιακοί πιστεύουν ότι είναι απλώς ένα σύμβολο νέας αγάπης, η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν τόσα άλλα emoji καρδιάς που συμβολίζουν τη νέα αγάπη που αυτό ξεχνιέται.

Καλό για: Η μακροπρόθεσμη πολλών ετών σχέση όπου πραγματικά τίποτα δεν είναι καινούργιο πια.

Κακό για: Αυτόν τον πλατωνικό φίλο που πάντα νόμιζες ότι ήταν κάπως χαριτωμένος.

21. 💝 Ροζ Καρδιά Τυλιγμένη με Κορδέλα 💝


Μαστιγώθηκες και το ξέρεις! Είναι το μη ειρωνικό emoji «η καρδιά μου είναι δική σου». Πραγματικά δύσκολο να δικαιολογηθεί αυτό σε οποιαδήποτε μη ρομαντική σχέση.

Ιδανικό για: Αν σε έχει χτυπήσει ο έρωτας τελείως και αυτός είναι επίσης ερωτευμένος

Κακό για: Εάν δεν είστε ισότιμοι σε αυτήν την κατάσταση.

22. 💟 Purple Text Box Heart 💟


Απαράδεκτο, τελεία. Υπάρχουν τόσα άλλα για να διαλέξετε.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442