Skip to content

Συναισθηματική έλξη είναι όταν έλκεστε από το μυαλό και την ψυχή κάποιου – περνάτε χρόνο μαζί, κάνετε μεγάλες συζητήσεις, έχετε μοιραστεί αξίες και πεποιθήσεις και αισθάνεστε ότι «σε καταλαβαίνουν».

Δένεστε συναισθηματικά όταν βρίσκετε κάποιον που ικανοποιεί τις ανάγκες σας για οικειότητα, συντροφικότητα και είναι επίσης αξιόπιστος και υποστηρικτικός. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αναπτύξετε υγιή και ασφαλή σύνδεση με την σχέση σας.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΞΗ: ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΥΧΗ ΜΙΑΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΣΧΕΣΗΣ
Η αγάπη χρειάζεται τόσο συναισθηματική όσο και σωματική έλξη. Όλοι μας θέλουμε να μοιραστούμε την ευτυχία, τη λύπη και τις εμπειρίες ζωής με κάποιον άλλο. Αν η αγάπη βασίζεται μόνο στη φυσική έλξη, κάποια στιγμή θα αρχίσετε να αναρωτιέστε αν η σχέση σας έχει μέλλον. Μια βαθιά φιλία είναι επίσης απαραίτητη.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΞΗ;
Η συναισθηματική έλξη έχει σημασία καθώς βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση με τον σύντροφό σας και την ενίσχυση του δεσμού. Όταν μπορείς να επικοινωνήσεις εύκολα με τον σύντροφό σου, τα πράγματα κυλούν αβίαστα. Οδηγεί σε ουσιαστικές σχέσεις.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΞΗ – ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Όταν κάποιος που σας ελκύει σωματικά είναι επίσης ευγενικός μαζί σας, όταν κάνει μικρά πράγματα για να σας κάνει ευτυχισμένους, όταν μπορείτε να τον εμπιστευτείτε, είναι πραγματική έλξη. Βασίζονται σε εσάς, ζητούν τη γνώμη σας για πράγματα που είναι σημαντικά για αυτούς και εσείς με τη σειρά σας νιώθετε άξιοι και σεβαστοί. Συνδέεστε σε ένα βαθύτερο επίπεδο και σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια.

Μια συναισθηματική σύνδεση μπορεί επίσης να αναπτυχθεί από κάτι καθαρά σωματικό και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε ένα λιγότερο επιφανειακό επίπεδο, όπου επιτυγχάνετε τόσο σωματική όσο και συναισθηματική ολοκλήρωση.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΞΗ VS. ΦΥΣΙΚΗ ΕΛΞΗ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ;
Η φυσική έλξη συμβαίνει αμέσως. Είναι παρορμητικό και βασίζεται κυρίως στην εμφάνιση. Η φυσική χημεία είναι γενικά η στιγμιαία σπίθα που νιώθεις με κάποιον. Γνωρίζετε κάποιον, σας ελκύει η εμφάνιση, ο ιπποτισμός, η αυτοπεποίθηση ή η αίσθηση του χιούμορ του. Είναι παρορμητικό και ανυπομονείς να έρθεις πιο κοντά σε αυτό το άτομο. Δεν οδηγεί απαραίτητα σε μια μόνιμη σχέση.

Η συναισθηματική έλξη απαιτεί προσπάθεια και χρόνο όπως όλα τα καλά πράγματα στη ζωή. Κοιτάτε πέρα ​​από τα φυσικά χαρακτηριστικά και εκτιμάτε τις άλλες πτυχές τους. Αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον με σεβασμό, είστε ειλικρινείς μεταξύ σας, δημιουργείτε ευχάριστες συναναστροφές, τους εμπιστεύεστε και αναπτύσσετε βαθιά οικειότητα. Αναζητάτε μια ουσιαστική, ασφαλή και μακροχρόνια σύνδεση.

Ενώ η φυσική έλξη μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, ο συναισθηματικός δεσμός απλώς δυναμώνει. Οι σύντροφοι που συνδέονται συναισθηματικά με υγιή τρόπο, νιώθουν ασφαλείς, άνετοι, χαρούμενοι και έχουν ακόμη και το πλεονέκτημα ότι είναι ευάλωτοι μεταξύ τους.

5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΘΥΝΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ

  1. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί. Συνδεθείτε με τον σύντροφό σας χωρίς να στέκεστε μόνο στη σωματική έλξη. Ενημερώστε τον σύντροφό σας τι εκτιμάτε γι’ αυτόν. Αφιερώστε χρόνο για να αναγνωρίσετε το καλό σε αυτούς.
  2. Κάνετε κάτι που κάνει τον σύντροφό σας χαρούμενο – Οι σχέσεις απαιτούν συνεχή δουλειά και προσπάθεια για να είναι ανταποδοτικές και ικανοποιητικές. Βρείτε χρόνο για να κάνετε κάτι που έχει νόημα και για τους δύο σας.
  3. Παρέχετε υποστήριξη – Ακούστε ενεργά όταν ο σύντροφός σας μοιράζεται τα προβλήματά του. Να είστε συμπονετικοί, να είστε εκεί μαζί τους στις καλές στιγμές, στις δύσκολες στιγμές, στην ευτυχία και στη λύπη.
  4. Μην προσπαθήσετε να αλλάξετε τον σύντροφό σας. Οι διαφορές στις προοπτικές είναι λογικές. Αλλά μην προσπαθήσετε να επιβάλλετε τις ιδέες ή τις πεποιθήσεις σας. Μην είστε χειριστικοί για να κάνετε τα πράγματα όπως θέλετε. Το να τα βοηθήσετε να σταματήσουν τις ανθυγιεινές συνήθειές τους είναι καλό, αλλά μην προσπαθήσετε ποτέ να αλλάξετε την προσωπικότητά τους.
  5. Πολεμήστε δίκαια. Όταν η αγάπη είναι αληθινή, το ίδιο ισχύει και για τους καβγάδες. Επομένως, μην φοβάστε τη σύγκρουση. Απαντήστε, αλλά μην αντιδράτε. Εάν υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί, πείτε τους χωρίς να παίξετε το παιχνίδι ευθυνών. Ο αγώνας και η εύρεση λύσης θα σταθεροποιήσουν τη σχέση σας. Εάν κάνετε λάθος, ζητήστε συγγνώμη. Αυτοί που αγωνίζονται δίκαια είναι αυτοί που τείνουν να μένουν μαζί.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442