Skip to content

Είτε είστε σε ένα πρώτο ραντεβού είτε προσπαθείτε να καταλάβετε την ατμόσφαιρα της τρέχουσας κατάστασής σας, το να γνωρίσετε πραγματικά κάποιον είναι λίγο πιο περίπλοκο από το να κάνετε απλώς κουβέντα για τον καιρό. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, αν προσπαθείτε να καταλάβετε αν αρέσετε σε έναν άντρας, το να δώσετε προσοχή στη γλώσσα του σώματός του (ή της!) είναι το κλειδί. Η επικοινωνία είναι 55 τοις εκατό μη λεκτική, 38 τοις εκατό φωνητική και μόνο 7 τοις εκατό προφορική λέξη.

Βασικά, σκεφτείτε τη γλώσσα του σώματος ως τον θυρωρό στις πιο εσωτερικές σκέψεις κάποιου. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι πολύ ανοιχτοί με τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, ειδικά αν αυτά τα συναισθήματα είναι ρομαντικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εκμάθηση φυσικών ενδείξεων μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι έχει στο μυαλό του ο άλλος άνθρωπος. Το σώμα δεν μπορεί να πει ψέματα. Οι λέξεις μπορούν. Η αλήθεια συνήθως αποκαλύπτεται επειδή μερικοί άνθρωποι είναι καλύτεροι στο να δείχνουν πώς αισθάνονται (με χειρονομίες, κλίσεις κεφαλιού κ.λπ.) αντί να το λένε ρητά. Το σώμα θα αποκαλύπτει πάντα ό,τι δε λέγεται, και αυτό ακριβώς θέλεις να ξέρεις σε κάθε σχέση.

10 ενδείξεις της γλώσσας του σώματος!

1. Σε αντιγράφουν.

Οι άνθρωποι που είναι ρομαντικά συγχρονισμένοι είναι επίσης συνήθως συγχρονισμένοι με τις χειρονομίες του άλλου. Τα καλά ζευγάρια θα ταιριάζουν με τη γλώσσα του σώματος του άλλου. Θα περπατήσουν στο ίδιο βήμα ή θα ξύνουν το κεφάλι τους ταυτόχρονα. Είναι ο τρόπος που είμαστε καλωδιωμένοι. Ωστόσο, οι αντικατοπτρισμένες κινήσεις ξεπερνούν τις απλές χειρονομίες. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, θα σας αντιγράψει σε κάποιο βαθμό, εξηγεί. Θα κάνουν ότι κάνεις. Για παράδειγμα, όταν πίνετε ένα ποτό, το κάνουν και εκείνοι. Η αντιστοίχιση της γλώσσας του σώματος σημαίνει μια βαθύτερη σύνδεση.
 

2. Συνεχίζουν να ταράζονται.

Όταν κάποιος αισθάνεται πραγματικά τα συναισθήματα μπορεί να είναι λίγο ανήσυχος. Η έλξη συχνά περιλαμβάνει ένα είδος έντασης που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «καλό άγχος». Είτε το άγχος προκαλείται από κάτι «καλό» ή «κακό», το σώμα έχει κάποιες παρόμοιες αντιδράσεις. Έτσι, αν πιάσετε το αντικείμενο της αγάπης σας να τους χαϊδεύει το λαιμό, να παίζει με τα κοσμήματά του ή να μαζεύει μια χαλαρή ραφή παρουσία σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσπαθεί να ηρεμήσει τα νεύρα του για να το παίξει ψύχραιμος.
 

3. Δεν ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους τόσο συχνά.

Θυμάστε πώς είπαμε ότι ο συγχρονισμός της κίνησης είναι καλό; Αποδεικνύεται ότι αυτή η ιδέα επεκτείνεται και στις κινήσεις των ματιών. Αν φαίνεται ότι το άτομο κοιτάζει επίμονα για αρκετή ώρα, αυτό είναι καλό σημάδι. Δεν είναι ασυνήθιστο για κάποιον που βιώνει έλξη να συγχρονίζει τα μάτια του με το άτομο στο οποίο μιλάει. 
 

4. Μοιάζουν σαν να λάμπουν.

Όταν μας αρέσει κάποιος, οι πόροι μας ανοίγουν, κάτι που επιτρέπει περισσότερη έκκριση ελαίου και κάνει το δέρμα μας πιο λαμπερό. Αν και είναι σίγουρο, αυτό μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν έπλυναν το πρόσωπό τους πριν από το ραντεβού , αν ξεκινήσουν χωρίς λάδια, αλλά παρατηρείτε μια γυαλάδα καθώς προχωρά το ραντεβού, θα μπορούσε να είναι *πολύ* ενδεικτικό. Αν κάποιος σας αρέσει, μπορεί κυριολεκτικά να λάμπει λόγω της έλξης του (καθώς και της φρέσκιας κηλίδας λαδιού στο δέρμα του).
 

5. Περπατούν δίπλα σου.

Εάν το άτομο που σας αρέσει είναι συνεχώς δύο βήματα μπροστά σας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τον εαυτό του παρά για εσάς. Εκτός και αν σας οδηγούν σε έναν πολυσύχναστο χώρο, θα πρέπει να προσαρμόζουν τον ρυθμό τους ώστε να ταιριάζει με τον δικό σας. Και πάλι, αν το ραντεβού σας ακολουθεί το βήμα μαζί σας, είναι μια καλή ένδειξη ότι σας νιώθει ως μονάδα.
 

6. Περπατούν μαζί σου στο εσωτερικό.

Επίσης, μην ξεχνάτε την κλασική κίνηση “περπάτημα στο εξωτερικό του πεζοδρομίου που είναι πιο κοντά στο δρόμο”. Είναι ένα μήνυμα ότι θέλουν να σας προστατέψουν.
 

7. Θυμούνται τις προτιμήσεις αφής σας.

Εάν ο πιθανός σύντροφός σας θυμάται όχι μόνο τα όριά σας, αλλά και τις προτιμήσεις σας στο άγγιγμα, είναι σημάδι ότι ανταποκρίνεται και έχει επίγνωση των αναγκών σας, κάτι που είναι κάπως σημαντικό. Για παράδειγμα, αν κάποτε μοιραστήκατε ότι σας αρέσει να αγκαλιάζετε το κατοικίδιό σας μετά από μια κακή μέρα, αυτό μπορεί να τους δείξει ότι εκτιμάτε τον ποιοτικό χρόνο ή τη σωματική επαφή. Αν αργότερα ρωτήσουν αν η αγκαλιά θα σας έκανε να νιώσετε καλύτερα μετά από μια δύσκολη μέρα, αυτό θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά ενδεικτικό της έλξης τους.
 

8. Δεν είναι κολλημένοι στο τηλέφωνό τους.

Ναι, το να μην κοιτάνε το τηλέφωνό τους είναι το ελάχιστο, αλλά είναι μια καλή ένδειξη ότι τους αρέσεις. Αν αφήσουν ενεργά το τηλέφωνό τους μακριά και προσέχουν πολύ αυτά που λέτε (κάνουν επακόλουθες ερωτήσεις, αντιδρούν κατάλληλα κ.λπ.), θεωρήστε ότι είναι καλό σημάδι.
 

9. Παραμένουν στην αγκαλιά.

Οι αγκαλιές μπορεί να προκαλούν σύγχυση, εάν δίνουν «σταθερές αγκαλιές» που διαρκούν περισσότερο από το συνηθισμένο σφίξιμο των δύο δευτερολέπτων, πιθανότατα προορίζεται να είναι πιο ουσιαστικό και οικείο.
 

10. Είναι σκόπιμα στο *πώς* αγκαλιάζονται.

Εάν το ραντεβού σας πιάνει το χέρι σας για να τα τοποθετήσει στους ώμους του όταν αγκαλιάζεστε (άρα τα χέρια τους είναι, ουσιαστικά, κάτω από τα δικά σας), αυτό είναι ένα σημάδι ότι σας αγαπούν, καθώς είναι μια εύκολη στάση να παρασυρθείτε σε ένα φιλί, αν αυτό νιώθετε.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442