Skip to content
  • Μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε πότε είστε έτοιμοι να βγείτε ξανά ραντεβού, ειδικά μετά από έναν χωρισμό ή πολύ χρόνο μόνοι.
  • Ο προβληματισμός σχετικά με τις προηγούμενες σχέσεις, ο προσδιορισμός των στόχων και των αξιών σας και το να έχετε δικά σας χόμπι είναι σημάδια ότι είστε έτοιμοι.
  • Εάν μιλάτε ή σκέφτεστε πολύ για τον πρώην σας ή χρησιμοποιείτε ραντεβού για να ξεφύγετε από τη μοναξιά, ίσως έχετε περισσότερη δουλειά να κάνετε.
Για να βεβαιωθείτε ότι είστε διανοητικά και συναισθηματικά προετοιμασμένοι για να επιστρέψετε στη σκηνή των γνωριμιών, προσέξτε αυτά τα σημάδια.
 

Έχετε τα δικά σας χόμπι, φίλους και στόχους ζωής

Είτε έχετε αποχωρήσει πρόσφατα από μια σχέση είτε είστε ελεύθεροι για λίγο, φροντίζοντας να έχετε ξεκάθαρη αίσθηση του εαυτού σας θα σας προετοιμάσει για μια θετική εμπειρία ραντεβού. 
Εάν μπορείτε να υποδείξετε μερικά από τα χόμπι που κάνετε για τη δική σας ευχαρίστηση και ικανοποίηση, είναι ένα σημάδι ότι είστε έτοιμοι να γνωρίσετε κάποιον νέο.
 
“Ένας άνθρωπος δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια σχέση αναζητώντας την ευτυχία. Είστε ο δημιουργός της δικής σας ευτυχίας στη ζωή και μια σχέση θα πρέπει να τη συμπληρώνει.”
 

Δε συγκρίνετε τα νέα ραντεβού με το πρώην σύντροφό σας

 
Η σύγκριση ενός νέου ερωτικού ενδιαφέροντος με έναν πρώην είναι ένα άλλο σημάδι ότι δεν είστε έτοιμοι να βγείτε ακόμα. Αν και, δεν χρειάζεται να νιώθετε εντελώς αποκομμένοι από την τελευταία σας σχέση μέχρι σήμερα. 
 

Μπορείτε να αναγνωρίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των προηγούμενων σχέσεων

Το να μπορείτε να αναλογιστείτε εσωτερικά τις προηγούμενες σχέσεις σας είναι ένα σημάδι ότι είστε έτοιμοι να βγείτε ραντεβού.
Εάν μπορείτε να εντοπίσετε τα θετικά και τα αρνητικά αυτών των προηγούμενων συνδέσεων, μπορείτε να αποφύγετε να πέσετε σε ανθυγιεινά πρότυπα καθώς συναντάτε νέους ανθρώπους.
 
Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, να κάνετε μια λίστα με τα τελευταία άτομα με τα οποία βγήκατε σοβαρά ή είχατε σχέσεις. Στη συνέχεια, γράψτε τα πέντε κορυφαία συναισθήματα που νιώσατε σε καθεμία από αυτές τις δυναμικές, όπως άγχος, αγανάκτηση, υποστήριξη, ασφάλεια ή θλίψη.
 
“Ό,τι και να προκύψει, μην τους κρίνετε. Αυτή είναι η συλλογή πληροφοριών και αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή του μοτίβου”
 
Στη συνέχεια, σκεφτείτε τους τρόπους με τους οποίους εσείς προσωπικά επιτρέψατε να φουσκώσουν τα αρνητικά συναισθήματα. Ίσως δεν κοινοποιήσατε ένα όριο και αυτό οδήγησε σε δυσαρέσκεια ή ξέρατε ότι ένας σύντροφος δεν ήταν συναισθηματικά διαθέσιμος, αλλά συνέχισε να βγαίνετε ραντεβού μαζί του.
 
“Αυτό σας επιτρέπει να δείτε τις επιλογές που έχετε κάνει, ώστε να μπορείτε να ενδυναμώνετε τον εαυτό σας να κάνει καλύτερες επιλογές στο μέλλον. Γράψτε μια λίστα με στοιχεία ενεργειών που μπορείτε να κάνετε για να αρχίσετε να αλλάζετε το μοτίβο”
 

Έχετε ξεκάθαρους στόχους για το ραντεβού σας

 
Δεν υπάρχει «σωστός» στόχος όταν πρόκειται για ραντεβού, αλλά το να ξέρεις αν θέλεις να το διατηρήσεις χαλαρό και να γνωρίσεις πολλά νέα άτομα ή αν ψάχνεις για κάτι πιο αφοσιωμένο, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ακεραιότητα με τον εαυτό σου και με το τυχόν ραντεβού.
 
Ο στόχος είναι να μπορείτε να αισθάνεστε καλά για τα ραντεβού και κυρίως να ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας, ενώ ταυτόχρονα έχετε την αυτοπεποίθηση να απορρίψετε κάποιον που μαθαίνετε ότι δεν ταιριάζει με τις αξίες σας.
 
“Το ραντεβού είναι μια διαδικασία και σας διδάσκει για τον εαυτό σας, τι θέλετε και το πιο σημαντικό, τι δε θέλετε. Χρησιμοποιήστε την ιστορία σας για να γίνετε καλύτερος αρχιτέκτονας του μέλλοντός σας.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442