Skip to content

Μια ρομαντική και ποιοτική συζήτηση μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς. Μια σύντομη συζήτηση είναι καλή ως ένα σημείο, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που πυροδοτεί μια σύνδεση περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο – η αμοιβαία ευπάθεια, που τροφοδοτείται από την αυτο-αποκάλυψη. Εδώ συμβαίνει η πραγματική μαγεία.

Μια σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι για να μετακινήσετε μια συνομιλία από την επιφάνεια σε μεγαλύτερο βάθος, η αμοιβαία ευπάθεια είναι το κλειδί. Αυτό απαιτεί συζήτηση που είναι λίγο πιο τολμηρή και λίγο πιο γενναία, αλλά αυτές είναι πάντα οι συζητήσεις στις οποίες είναι εξαιρετικό να συμμετέχεις.

Μια έξυπνη, ενδιαφέρουσα αλλά κυρίως ποιοτική συζήτηση με κάποιος δημιουργεί μια συνθήκη στην οποία είναι αδύνατο να απομακρυνθείς. Είναι γοητευτικό, συναρπαστικό, ενεργητικό και το ίδιο και οι άνθρωποι που συμμετέχουν. Τουλάχιστον έτσι θα φανούν και θα το θυμούνται.

Υπάρχει μια πληθώρα ερευνών που εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αναπτύσσουν οικειότητα.

Ο καθηγητής Ψυχολογίας Arthur Aron, έχει κάνει εκτεταμένη έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνά του, η οικειότητα είναι κρίσιμη για μια σχέση γιατί όχι μόνο μεγαλώνει τη σχέση, αλλά και τους ανθρώπους σε αυτήν.

Όταν δύο άνθρωποι ξεκινούν μια σχέση, ο καθένας αρχίζει να «περιλαμβάνει τον άλλον στον εαυτό του». Ανοίγοντας τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα, την ιδεολογία, τους πόρους και την προσωπικότητα ενός άλλου ατόμου, τα μοναδικά μέρη του άλλου προστίθενται στα ήδη καθορισμένα μέρη του εαυτού και ο εαυτός διευρύνεται.

Η διαδικασία της αυτο-επέκτασης συνήθως συμβαίνει μέσω του χρόνου που αφιερώνουμε μαζί, μοιράζονται δραστηριότητες, ιδέες και ενδιαφέροντα.

Όσο περισσότερο δύο άτομα μοιράζονται μια νέα και προκλητική δραστηριότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αίσθηση της εγγύτητας. Η συζήτηση (η σωστή/ ποιοτική συζήτηση) μπορεί να είναι τόσο πρωτότυπη και προκλητική όσο τίποτα.

Τα κλειδιά για τη δημιουργία μιας πραγματικής σύνδεσης.

Βασικό χαρακτηριστικό στην ανάπτυξη στενών σχέσεων είναι η πτώση της αμυντικής στάσης. Όπως εξήγησε ο καθηγητής Aron και οι συνεργάτες του,

«Ένα βασικό μοτίβο που σχετίζεται με την ανάπτυξη μιας στενής σχέσης μεταξύ των συνομηλίκων είναι η διαρκής, κλιμακούμενη, αμοιβαία, προσωπική αυτοαποκάλυψη».

 

Η αυτο-αποκάλυψη διευκολύνει μια σειρά από σημαντικές πτυχές που έχουν καθιερωθεί ως σημαντικές για την οικοδόμηση οικειότητας:

1. Επικοινωνεί την ευπάθεια. Όταν πέσει το αμυντικό κέλυφος, συμβαίνει το εξαιρετικό. Είναι ακριβώς όπως είναι.

2. Επεκτείνει την καλοσύνη και τη ζεστασιά – δύο ιδιότητες που έχουν αναφερθεί με συνέπεια από τους ανθρώπους ως ιδιότητες που τους προσέλκυσαν σε κάποιον.

3. Έχει στον πυρήνα του μια υπόθεση ότι το άλλο άτομο θα σε αποδεχτεί. Αυτό είναι σημαντικό. Το να περιμένεις ότι οι άνθρωποι θα σε συμπαθούν (με ταπεινότητα, όχι με έπαρση) θα δημιουργήσει από μόνο του ζεστασιά και ανοιχτότητα. Εάν δεν το νιώθετε πραγματικά, προσποιηθείτε το. Το να συμπεριφέρεστε σαν να υποθέτετε ότι θα γίνεστε αποδεκτοί εξασφαλίσει ότι θα φανείτε ζεστοί, ανοιχτοί και ενδιαφέροντες. Ωστόσο, μην πάτε πολύ μακριά – σε κανέναν δεν αρέσει η αλαζονεία – αλλά αν το προσποιείστε, δεν υπάρχει περίπτωση.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442