Skip to content

Το σπάσιμο του πάγου – σε κάθε περίπτωση – δεν είναι εύκολο επίτευγμα. Είτε πλησιάζετε κάποιον σε ένα μπαρ, ένα πάρτι ή σε μία διαδικτυακή εφαρμογή, το να βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω μπορεί να είναι μια δύσκολη και τρομακτική εμπειρία, ακόμη και για άτομα που είναι εξωστρεφή.

Ευτυχώς για εμάς, το σπάσιμο του πάγου στο διαδίκτυο είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ λιγότερο τρομακτικό από το να πλησιάζεις κάποιον από κοντά. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με ένα πλήθος ανθρώπων που σας παρακολουθούν, μπορείτε να πάρετε πολύ καιρό να σκεφτείτε τι να πείτε και έχετε τη διαβεβαίωση να γνωρίζετε ότι τα άτομα που πλησιάζετε είναι επίσης μόνα και ανοιχτά να συναντηθούν με κάποιον καθώς βρίσκονται σε έναν ιστότοπο γνωριμιών.

Την επόμενη φορά που θα συνδεθείτε και θα αρχίσετε να συναντάτε άτομα, λάβετε υπόψη αυτές τις πέντε συμβουλές για γνωριμίες στο διαδίκτυο για να γράψετε το τέλειο πρώτο μήνυμα:

  1. Μην είστε νευρικοί.

Ακόμα κι αν το στομάχι σας έχει γίνει ένας τεράστιος κόμπος και είστε τόσο νευρικοί που σας φαίνεται δύσκολο μέχρι και το να πληκτρολογήσετε, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι. Ρίξτε λίγο κρύο νερό στο πρόσωπό σας, κοιτάξτε στον καθρέφτη και αναρωτηθείτε, “Τι έχω να χάσω;” Πραγματικά, δεν είναι ότι το άτομο στο άλλο άκρο του μηνύματος θα σας απορρίψει δημοσίως και ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ να δείτε αυτό το άτομο από κοντά. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι ένα μήνυμα που θα λέει “Δεν με ενδιαφέρει”, το οποίο μπορείτε να διαγράψετε γρήγορα. Και, εάν δεν λάβετε καθόλου απάντηση, μπορείτε να κάνετε ό,τι κάνουμε όλοι και να προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ. Η ικανότητα διαχωρισμού είναι ένα όμορφο πράγμα.

  1. Κάνε τη μελέτη σου

Πραγματικά αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε το προφίλ κάποιου πριν στείλετε αυτό το πρώτο μήνυμα. Γνωρίζω ότι πολλοί από εμάς είναι γρήγοροι στη σύνταξη ενός μηνύματος όταν πρόκειται για ανταλλαγή μηνυμάτων προς άτομα που μας τραβούν την προσοχή, αλλά βοηθά πράγματι να γνωρίζετε κάτι για αυτό το άτομο προτού στείλετε. Και, από τα σχόλια που έχουμε λάβει από πραγματικούς ανθρώπους που ασχολούνται με το online dating, γνωρίζουμε ότι ακριβώς αυτό θέλουν οι περισσότεροι online daters. Ένας διαδικτυακός χρήστης έγραψε: “Πριν από το φλερτ ή την αποστολή, παρακαλώ, διαβάστε το προφίλ μου. Μην κοιτάς απλώς τη φωτογραφία! Σκεφτείτε: Έχουμε κάτι κοινό, γιατί θα με ενδιέφερε;” Υπάρχει ένας λόγος που τα έχει γράψει όλα αυτά. Ένας άλλος χρήστης είπε: “Το καλύτερο φλερτ που έχω λάβει ποτέ ήταν από μια κυρία που έγραψε κάτι που έδειχνε ότι τουλάχιστον διάβασε το προφίλ μου. Στην πραγματικότητα, την ευχαριστώ μέχρι σήμερα για την ειλικρίνεια και τη φιλική της απάντηση.” Τα προσαρμοσμένα μηνύματα ταιριάζουν καλύτερα. Θα δείτε.

  1. Παίξτο χαλαρά.

Το “Cool it down” δεν είναι απλώς ένα στίχος από ένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια  των Velvet Underground. Είναι επίσης βασικές συμβουλές όσον αφορά τα ραντεβού. Τα κορίτσια κουράζονται από κομπλιμέντα όπως «είσαι τόσο όμορφη, έχεις τόσο όμορφα μάτια, νομίζω ότι είμαι ερωτευμένος, πέθανα και πήγα στον ουρανό, αν ο ύπνος δεν με ξυπνάει, πρέπει να ονειρεύομαι, ας το κάνουμε, κ.λπ.» Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ατάκες. Δεν λειτουργούν. Όλοι θα σκεφτούν ότι είστε ανατριχιαστικοί αν υπερβάλλετε με τα κομπλιμέντα. Συνήθως τα μηνύματα με γενικές φιλοφρονήσεις που περιελάμβαναν λέξεις όπως σέξι, χαριτωμένες, όμορφες ή πανέμορφες δεν λαμβάνουν πολλές απαντήσεις. Επίσης, ενώ είναι ένα πράγμα να είσαι γλυκός, είναι άλλο πράγμα να είσαι χυδαίος. Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε ένα πρώτο μήνυμα είναι να το διατηρήσετε στην φιλική περιοχή. Διατηρήστε το μήνυμά σας ελαφρύ και απλό. Έχετε αρκετό χρόνο για να αναπτύξετε τα πράγματα περαιτέρω, γι’ αυτό υπομονή για τώρα.

  1. Αποφύγετε τις Π.Π.Π.

Οι πάρα πολλές πληροφορίες για τον εαυτό σας δεν ανήκουν στο πρώτο ραντεβού και επίσης ούτε στο πρώτο μήνυμα. Σε γενικές γραμμές, όταν οι άνθρωποι μιλούν πάρα πολύ για τον εαυτό τους, αποκαλύπτουν ένα πραγματικό πρόβλημα με την ακρόαση. Εάν τα πράγματα λειτουργούν ανάμεσα σε εσάς και τον πιθανό σύντροφό σας, θα μάθουν τα πάντα για εσάς εγκαίρως. Δεν χρειάζεται να πείτε αμέσως σε κανέναν τα πάντα για τη ζωή σας. Επίσης, προσέξτε το μέγεθος της επιστολής σας. Μην γράφετε μυθιστόρημα, αλλά μην στέλνετε ούτε χαϊκού. Παρόλο που πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει αρκετό κείμενο για να προκαλέσει το ενδιαφέρον κάποιου, μην συμπεριλάβετε τόσο πολύ ώστε να κοιμούνται ενώ το διαβάζουν. Και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τουλάχιστον μερικές από τις προτάσεις σας τελειώνουν με ένα ερωτηματικό. Η υποβολή ερωτήσεων στο μήνυμά σας, σε αντίθεση με το να μιλάτε ασταμάτητα για τον εαυτό σας, είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε απάντηση.

  1. Κάνετε ορθογραφικό έλεγχο. Παρακαλούμε.

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός τυπογραφικού λάθους. Τα τυπογραφικά λάθη και τα γραμματικά λάθη είναι άσχημα χτυπήματα που μειώνουν την ειλικρίνεια και τη γλυκύτητα αυτού που λέτε. Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν το Σονέτο 18 αν αντί για το «Θα σε συγκρίνω με μια καλοκαιρινή μέρα», έγραφε ο Σαίξπηρ, «Θα σε σηγκρίνο με μία καλοκαιρνή μέρα;» Εάν αισθάνεστε άβολα με τη γραμματική ακεραιότητα ενός μηνύματος, γιατί να μην εκτελέσετε έναν απλό γραμματικό και ορθογραφικό έλεγχο σε αυτό; Δεν είναι τόσο δύσκολο, υποσχόμαστε.

Ακριβώς για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πώς μπορεί να μοιάζει ένα καλό πρώτο μήνυμα, παρακάτω είναι ένα δείγμα πρώτου μηνύματος που χρησιμοποιείται ως παράδειγμα.

Γεια _____. Το όνομά μου είναι _____ και μου άρεσε πολύ αυτό που είπες στο προφίλ σου!

Μοιραζόμαστε πολλά ενδιαφέροντα, όπως συγχρονισμένη κολύμβηση και παιχνίδια ρόλων ζωντανής δράσης. Φαίνεται επίσης ότι έχουμε  παρόμοια γούστα στη μουσική. Το νορβηγικό death metal είναι το καλύτερο! Ποια είναι η αγαπημένη σου μπάντα; Επίσης, παρατήρησα στην εικόνα σου ότι έχεις μια χελώνα για κατοικίδιο. Έχω και εγώ μια χελώνα που ονομάζεται Rick! Είναι τριάντα πέντε χρονών. Έχεις άλλα κατοικίδια; Είμαι χορτοφάγος και λατρεύω τα ζώα και χαίρομαι που διαβάζω ότι είσαι και εσύ χορτοφάγος.

Εν πάση περιπτώσει, ελπίζω να ακούσω νέα σου, επειδή ακούγεσαι πολύ ενδιαφέρουσα. Να έχεις μια όμορφη μέρα!

Με εκτίμηση,

_____.

Είδατε πόσο εύκολο ήταν αυτό; Ακόμα κι αν δεν νομίζετε ότι θα απαντούσατε σε ένα τέτοιο μήνυμα, είμαι βέβαιος ότι η χελώνα, η Νορβηγική death metal αγάπη και η συγχρονισμένη κολύμβηση θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα μήνυμα.

Την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον, θυμηθείτε αυτές τις συμβουλές. Με την πάροδο του χρόνου, θα συνειδητοποιήσετε ότι το σπάσιμο του πάγου στο διαδίκτυο δεν είναι τελικά τόσο κακό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εκπλαγείτε ακόμη και να αρχίσετε να διασκεδάζετε.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442