Skip to content

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν έναν σημαντικό άλλο για να είναι ευτυχισμένοι, αλλά αυτό δε συμβαίνει πάντα. Εάν αισθάνεστε γεμάτοι στη ζωή, ίσως από την καριέρα, τα χόμπι ή τις φιλίες σας, μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι που είστε για πάντα ελεύθεροι και δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε τον εαυτό σας σε μια σχέση. Αν από την άλλη θέλετε να βρείτε την αγάπη, μπορεί να μη συνειδητοποιείτε ότι ορισμένες από τις συμπεριφορές σας σαμποτάρουν την ερωτική σας ζωή. Το πρώτο βήμα προς τη θετική αλλαγή είναι να αναγνωρίσετε τι κάνετε λάθος και να αναλάβετε την ευθύνη για τον ρόλο που παίζετε. Εδώ είναι μια σειρά από πιθανούς λόγους για τους οποίους μπορεί να είστε ακόμα ελεύθεροι.

Βρείτε την αγάπη, μαθαίνοντας τι κάνεις λάθος!

1. Νομίζεις ότι δεν το αξίζεις

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση παίζουν ζωτικό ρόλο όταν πρόκειται για αγάπη. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν αγάπη γιατί δεν πιστεύουν ότι αξίζουν να την έχουν. Αυτοί οι τύποι πεποιθήσεων έχουν συχνά ρίζες που φτάνουν στην πρώιμη παιδική ηλικία και μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας.

Εάν είστε κάποιος που παλεύει με χαμηλή αυτοεκτίμηση και έντονα συναισθήματα αμφιβολίας για τον εαυτό σας, ήρθε η ώρα να αναγνωρίσετε ότι αυτή η έλλειψη αυτοπεποίθησης επηρεάζει τη συμπεριφορά σας και κρατά τους άλλους σε απόσταση. Η μεταφορά αυτών των πεποιθήσεων και των συναφών συναισθημάτων σε συνειδητή επίγνωση και η άσκηση επιβεβαιώσεων που εξουδετερώνουν αυτές τις πεποιθήσεις μπορεί να είναι ένα βασικό βήμα στον αποπρογραμματισμό αυτών των πεποιθήσεων. Επαναλάβετε μετά από μένα: Αξίζω. Μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμο να εξερευνήσετε αυτά τα συναισθήματα με τη βοήθεια ενός θεραπευτή ή συμβούλου.

Αν και δεν είναι εύκολο, αλλάζοντας την προοπτική σας και επιλέγοντας να εστιάσετε στα θετικά της ζωής σας παρά στα αρνητικά, θα μπορείτε να δείτε καλύτερα ότι είστε ένα ξεχωριστό και εκπληκτικό άτομο που αξίζει αληθινή ευτυχία και αγάπη. Με άλλα λόγια: «Μάθε την αξία σου!» Αν το κάνεις, τότε αυτό από μόνο του θα σε βοηθήσει να βρεις έναν υγιή σύντροφο γιατί θα μείνεις αποφασισμένος να βρεις κάποιον που να σε αποδέχεται και να σε εκτιμά για αυτό που είσαι. Όταν μπορείτε να δείτε και να πιστέψετε ότι αξίζει τον κόπο, οι άλλοι θα έλκονται από την αισιόδοξη ενέργεια και τα θετικά σας συναισθήματα, και η αγάπη είναι πιο πιθανό να έρθει στο δρόμο σας επίσης!

2. Βολεύεσαι 

Όταν πρόκειται για την εύρεση αγάπης, είναι σημαντικό να θέτετε υψηλά πρότυπα για τον εαυτό σας. Αντί να είστε με κάποιον επειδή φοβάστε να μείνετε μόνοι ή επειδή είστε μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να επιλέξετε να είστε με κάποιον επειδή σας κάνει ευτυχισμένους, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βρείτε αληθινή αγάπη. Εάν επιλέγετε να είστε με τον σύντροφό σας για λάθος λόγους, είτε βασίζονται σε χρήματα, άνεση ή έλλειψη άλλων επιλογών, η αγάπη δε θα έρθει στο δρόμο σας επειδή η σύνδεσή σας δε βασίζεται σε τίποτα ουσιαστικό. Για να εισέλθει η αληθινή αγάπη στη ζωή σας, είναι επιτακτική ανάγκη να δώσετε προτεραιότητα στο να βρείτε κάποιον που έχει τις ιδιότητες που είναι πραγματικά σημαντικές σε μια σχέση, όπως κοινά ήθη, αξίες και στόχους ζωής.

Ούτε να περιμένεις να αλλάξει κάποιος για σένα. Ο Bernstein λέει να θυμάστε ότι ενώ οι άνθρωποι μερικές φορές μπορούν να μας εκπλήξουν, γενικά αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε. Μην κάνεις το λάθος να περιμένεις άδικα από κάποιον που σου αρέσει να μοιάζει περισσότερο όπως θα ήθελες να είναι. Το να μένει κανείς με την ελπίδα ότι κάποιος θα αλλάξει προς το καλύτερο πιθανότατα θα οδηγήσει μόνο σε απογοήτευση.

Τίποτα από αυτά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε μια εξαντλητική λίστα με τα απαραίτητα σε έναν πιθανό σύντροφο. Στην πραγματικότητα, το να είσαι ανοιχτός σε άτομα που μπορεί να μη θεωρείς «τον τύπο σου» θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι όχι, ειδικά αν έχεις ιστορικό επιλογής λάθος συντρόφων. Μην κάνετε έκπτωση σε κάποιον εάν δεν αισθανθείτε μια άμεση σπίθα – ειδικά αν αυτή η σπίθα σας έχει οδηγήσει σε λάθος δρόμο στο παρελθόν. Προσπαθήστε να έχετε ανοιχτό μυαλό και να βγείτε με αυτό το άτομο μερικά ραντεβού για να δείτε αν υπάρχει δυνατότητα να αναπτυχθεί μια γνήσια σχέση μεταξύ σας. Μερικές φορές το καλύτερο ταίρι μπορεί να είναι αυτό που δεν περιμένεις.

3. Δε βάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω

Από μικροί, διδασκόμαστε από ταινίες, βιβλία και άλλα παρόμοια, ότι η αγάπη θα μας βρει, θα πέσει από τον ουρανό και θα ξέρουμε πότε είναι σωστό. Και όσο όμορφο και αν ακούγεται, δεν ισχύει για τους περισσότερους από εμάς. Η εύρεση της αγάπης απαιτεί πραγματική δουλειά. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είναι ένα παιχνίδι αριθμών. Όσο περισσότερο βάζετε τον εαυτό σας εκεί έξω, όσο περισσότερους ανθρώπους συναντάτε και γνωρίζετε και όσο περισσότερο πιέζετε τον εαυτό σας έξω από τη ζώνη άνεσής σας, τόσο πιο πιθανό είναι να βρείτε αγάπη. Ωστόσο, εάν πηγαίνετε στα ίδια μπαρ κάθε Σαββατοκύριακο, αντιστέκεστε στη συμμετοχή σε μια εφαρμογή γνωριμιών και δεν εκμεταλλεύεστε ενεργά περισσότερες ευκαιρίες για να προσπαθήσετε να συναντήσετε άλλους, βλάπτετε τις πιθανότητές σας να βρείτε κάποιον που σας ενδιαφέρει.

Ενισχύοντας τη ρουτίνα σας και βάζοντας τον εαυτό σας στον κόσμο των γνωριμιών με νέους τρόπους, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε τις πιθανότητες υπέρ σας και να σας επιτρέψει να βρείτε κάποιον με τον οποίο συνδέεστε πραγματικά. Όταν δίνετε προτεραιότητα στα ραντεβού και λέτε «ναι» σε νέες δραστηριότητες, χόμπι και ασχολίες, βρίσκεστε ένα βήμα πιο κοντά στο να βρείτε την αγάπη.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442