Skip to content

Βρήκες επιτέλους έναν υπέροχο άντρα. Αλλά τώρα υπάρχει μια νέα πρόκληση… πώς να τον κάνεις να ανοιχτεί και να μιλήσει για τα συναισθήματά του.

Το να γνωρίζεις πώς νιώθει ο άντρας που έχεις απέναντί σου είναι σημαντικό μέρος μιας υγιούς σχέσης. Αλλά το να τον κάνεις να ανοιχτεί και να μιλήσει για τα συναισθήματά του μπορεί συχνά να είναι δύσκολο! Ξέρω ότι μερικές φορές μπορεί να φαίνεται σαν να έχεις δοκιμάσει τα πάντα. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην ανοίγειται και να επικοινωνεί με τον τρόπο που ήλπιζες ότι θα έκανε.

Πώς να τον κάνεις να ανοιχτεί και να σου μιλήσει;

Συνήθως ξεκινάς τις συζητήσεις μαζί του με τον καλύτερο τρόπο που γνωρίζεις. Στη συνέχεια, όταν δεν έχεις την αντίδραση που θέλεις ή περιμένεις, τον χαρακτηρίζεις ως απόμακρο ή και συναισθηματικά κλειστό.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι άντρες δεν είναι σαν τις γυναίκες. Δεν προσεγγίζουν την επικοινωνία όπως μια γυναίκα.

Οι άνδρες συνδέονται και κοινωνικοποιούνται εντελώς διαφορετικά από τις γυναίκες. Έτσι, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείς να τον κάνεις να μιλήσει “με τον τρόπο σου”, ποτέ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση για να μοιραστεί τα συναισθήματά του όπως εσύ.

1. Μην υποθέτεις ότι ξέρεις τι σκέφτεται

Ένα πράγμα που πολλές γυναίκες κάνουν είναι να υποθέτουν ότι ξέρουν τι σκέφτεται και τι αισθάνεται ένας άντρας. Υποθέσεις που συχνά έχουν καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να οδηγήσουν σε δυσαρέσκεια, ένταση και σύγκρουση.

Οι υποθέσεις αφήνουν τον σύντροφό σου να αισθάνεται ότι δεν ακούγεται. Αντί λοιπόν να ανοιχθεί, συμβαίνει το αντίθετο. Αντιδρά κλείνοντας εντελώς τις διόδους επικοινωνίας μαζί σου.

Αν θέλεις να ανοιχτεί, πρέπει να σταματήσεις να βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα για το πώς πιστεύεις ότι αισθάνεται. Και αντ’αυτού προσέγγισε τη συνομιλία σου μαζί του, με ανοιχτό μυαλό από την αρχή.

2. Περίμενε μέχρι να είναι μια καλή στιγμή για να ρωτήσεις

Αν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου ασχολείται με κάτι άλλο, δεν μπορείς να πας και να του ζητήσεις να αλλάξει ταχύτητα ώστε να ξεκινήσει μια συζήτηση μαζί σου επειδή τώρα το αποφάσισες! Μπορεί να μην είναι δυνατό για αυτόν να εστιάσει στα συναισθήματά του εκείνη την στιγμή. Εάν δεν είσαι σίγουρη αν είναι καλή στιγμή ή όχι μπορείς απλώς να ρωτήσεις, “είναι καλή στιγμή να μιλήσουμε”. Αν όχι, μην ανησυχήσεις και προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Απλώς ρώτησε τον «Πότε θα ήταν καλή στιγμή;».

Παρατήρησε πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή με βάση τα δικά του κριτήρια και προσπάθησε να τον προσεγγίζεις τέτοιες στιγμές.

3. Δώσε του χώρο να απαντήσει

Μερικές φορές οι άντρες δεν ανοίγονται και δεν μιλούν για ένα συγκεκριμένο θέμα, επειδή δεν έχουν μια απάντηση να σου δώσουν. Και αυτό που χρειάζεται είναι λίγο χώρο για να σκεφτεί πώς νιώθει. Αν συμβαίνει αυτό, και σου λέει, ότι πρέπει να το σκεφτεί και μετά να το επικοινωνήσει μαζί σου, τότε το εννοεί πραγματικά. Θα το σκεφτεί πραγματικά.

Μπορεί να χρειάζεται χρόνο να το σκεφτεί. Έτσι, ανάλογα με την ερώτηση, μπορεί να χρειαστούν από μερικές ώρες έως μερικές εβδομάδες για να σου απαντήσει.

epikoinonia zevgariou synaisthimata

Οι άντρες λατρεύουν να κάνουν μια γυναίκα ευτυχισμένη. Και το να δείξεις την εκτίμησή σου είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσεις μαζί του και να συνδεθείτε ακόμη περισσότερο.

Ο καθένας εκφράζει το πώς αγαπάει διαφορετικά. Επομένως, είναι σημαντικό να μάθετε ποιες είναι η γλώσσα της αγάπης του. Μόλις καταλάβεις ποια είναι η γλώσσα αγάπης του άντρα σου θα μπορείς να διακρίνεις τις προσπάθειές του.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442