Skip to content

Ξεκινάμε απλά βγάζοντας το πολύ προφανές (αλλά πολύ σημαντικό!) από τη μέση: Το να είσαι ελεύθερος την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όπως ακριβώς το να είσαι ελεύθερος κυριολεκτικά οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, δεν είναι πολύ μεγάλο θέμα. Δεν είναι επίσης αντανάκλαση της ελκυστικότητάς σας, της αξίας σας ως ανθρώπου ή οτιδήποτε άλλο. Είτε είσαι ελεύθερος/η από επιλογή (ωω ναι, αυτή είναι μια πραγματική και έγκυρη επιλογή που κάνουν οι άνθρωποι!), ξεπερνώντας έναν χωρισμό ή κολλημένοι σε μια διφορούμενη κατάσταση, δεν υπάρχει κυριολεκτικά τίποτα περίεργο στο να μην έχεις ρομαντικό σύντροφο – την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Ημέρα ή οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Τούτου λεχθέντος, είναι φυσικό να αναρωτιέστε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε με τον εαυτό σας όταν είστε ελεύθεροι σε με ημέρα που έχει να κάνει με το ζευγάρι. Όπως το βλέπω εγώ, υπάρχουν δύο επιλογές. Μπορείτε είτε να αγνοήσετε τελείως το V-Day – κάτι που είναι απολύτως έγκυρο και όχι τόσο δύσκολο, είτε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογία για να γιορτάσετε εσάς και/ή τις ουσιαστικές αν όχι απαραίτητα ρομαντικές σχέσεις που έχετε στη ζωή σας. Και επειδή είμαι ένας μεγάλος υποστηρικτής του να εκμεταλλευτώ κάθε απολύτως δικαιολογία για να περάσω καλά, θα πήγαινα με το δεύτερο.

Ελεύθεροι και με πολλές επιλογές!

Πάρτε τον εαυτό σας για δείπνο

Το να πάρετε τον εαυτό σας για δείπνο είναι σε μεγάλο βαθμό υποτιμημένο. Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ικανοποιητικό από το να κάνετε μια κράτηση στο αγαπημένο σας εστιατόριο, να ντυθείτε μόνο για εσάς και να παραγγείλετε ό,τι κάνει την κοιλιά σας χαρούμενη, μόνο και μόνο επειδή μπορείτε. Φέρτε ένα καλό βιβλίο ή το αγαπημένο σας περιοδικό και απολαύστε πόσο καλό είναι να φέρεστε στον εαυτό σας όπως θέλετε να σας φέρονται. Είσαι ο μεγαλύτερος βαλεντίνος σου!

Κάντε μια συνάντηση με έναν άλλο φίλο ή μέλος της οικογένειας

 

Αν έχετε πει ή στείλει μήνυμα με τις λέξεις “έχουμε καιρό να τα πούμε” τους τελευταίους έξι μήνες, προχωρήστε και πάρτε τηλέφωνο/videocall. Είτε πρόκειται για έναν φίλο που δεν έχετε δει εδώ και πολλά χρόνια είτε για ένα μέλος της οικογένειας, πιάσε ένα ποτήρι κρασί και πιάστε κουβέντα. 

Πηγαίνετε σε ένα πρώτο ραντεβού

 

Εντάξει, ξέρω ότι αυτή η ιστορία έχει να κάνει με το πώς να είσαι single την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά άκουσέ με: Πήγαινε σε ένα πρώτο ραντεβού. Αυτός ο άνθρωπος από το filakia.gr με τον οποίο συνομιλούσατε; Είναι επίσης single και πιθανότατα δεν έχει σχέδια. Εκμεταλλευτείτε τις υπέροχες δονήσεις που έρχονται με το V-Day και πηγαίνετε για δείπνο, πιείτε ένα ποτό, απολαύστε μια διασκεδαστική σύνδεση – ό,τι κι αν απαιτεί η ατμόσφαιρα! Γνωρίστε κάποιον νέο. Δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που θα κάνατε σε μια κανονική, μη γιορτινή βραδιά.

Να έχετε μια κανονική μέρα

 

Δεν χρειάζεται καν να κάνετε κάτι ιδιαίτερο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να το ξεπεράσετε. Ξυπνήστε όποτε το κάνετε συνήθως, βουρτσίστε τα δόντια σας, πάρτε πρωινό και περάστε τη μέρα σας όπως ήταν κάθε άλλη. Γιατί μερικές φορές το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας για να αποφύγετε τη λύπη είναι να προσποιηθείτε ότι οι διακοπές δεν υπάρχουν καν. Πάντα υπάρχει η επόμενη χρονιά!

Γράψε στον εαυτό σου ένα γράμμα αγάπης

Πραγματική συζήτηση: Η πιο σημαντική σχέση που μπορείτε να έχετε είναι με τον εαυτό σας, γι’ αυτό το να περάσετε σόλο το V-Day μπορεί να είναι μια πραγματικά εξαιρετική ευκαιρία να συνδεθείτε με το μυαλό σας. Η αδειούχος ψυχοθεραπεύτρια Markesha Miller προτείνει να γράψετε στον εαυτό σας ένα γράμμα αγάπης. «Να γιορτάσουμε εσάς και την πρόοδο που συνεχίσατε να κάνετε στη ζωή σας. Μιλήστε για το μέλλον που προσδοκάτε για τον εαυτό σας», λέει. «Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να ερωτευτείς τον εαυτό σου».

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442