Skip to content

Η αρχή κάθε νέας σχέσης είναι συνήθως πολύ διασκεδαστική (αν και λίγο αγχωτική). Σκεφτείτε το: Κάποιος που σας αρέσει και απολαμβάνετε νιώθει το ίδιο για εσάς. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από αυτό, σωστά; Αλλά ακόμα κι αν και τα δύο μέρη έχουν τα ίδια συναισθήματα, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ευπρέπεια γιατί, ανεξάρτητα από το πόσο αγαπητοί είστε, υπάρχουν ακόμα σωστοί και λάθος τρόποι για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε νέα σχέση που μπορεί να καταστρέψει το όλο θέμα. 

Φυσικά, είναι απολύτως φυσικό να νιώθετε έντονο πάθος και έλξη για το άτομο που βλέπετε, αλλά το να είστε τόσο ενθουσιασμένοι μπορεί να σας κάνει να αγνοήσετε πιθανές κόκκινες σημαίες, όπως η κακή ευθυγράμμιση των βασικών σας πεποιθήσεων και αξιών.

Τι να κάνεις και τι όχι στη νέα σου σχέση!

Προσθέστε ποικιλία στα ραντεβού σας

Η ανάμειξη των πραγμάτων από νωρίς είναι μια εξαιρετική ιδέα. Αντί για το συνηθισμένο σενάριο Netflix-and-chill, μπορείτε να κάνετε πρωινές βόλτες μαζί, να προγραμματίσετε ραντεβού για μεσημεριανό γεύμα και να απολαύσετε τη συντροφιά φίλων και συναδέλφων. Μπορεί να είναι διαφωτιστικό να βλέπεις τον σύντροφό σου να περιηγείται σε διαφορετικές καταστάσεις και σχέσεις. Επιπλέον, ένας πιθανός δρόμος για έναν χωρισμό είναι η μονοτονία, γι’ αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε να κολλήσετε πολύ νωρίς σε μια αποτελμάτωση, κρατώντας κάθε ραντεβού διαφορετικό από το προηγούμενο. Λάβετε υπόψη: Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να έχετε ένα υπέροχο ραντεβού με τον νέο σας σύντροφο.

Μην είστε πάντα ο πρώτος που προτείνει τα ραντεβού

Κάθε ραντεβού μπορεί να μοιάζει με ένα πρώτο ραντεβού σε μια νέα σχέση, επειδή υπάρχει τόσος χώρος να καλύψει: πού πήγατε σχολείο, πώς είναι οι πόλεις σας και πόσα κατοικίδια είχατε μεγαλώνοντας, μεταξύ περίπου ενός εκατομμυρίου άλλων θεμάτων που πρέπει να συζητήσετε. Η συμβουλή μας; Εάν κανόνισε τα πάντα την πρώτη φορά, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δεύτερη φορά και ούτω καθεξής, αλλά μην είστε πάντα το άτομο που στέλνει πρώτο μήνυμα, καλεί και ξεκινά σχέδια.

Εάν συνηθίσουν να είστε εσείς που κάνετε όλο τον προγραμματισμό και πλησιάζετε, θα σταματήσουν να κάνουν προσπάθεια γιατί ξέρουν ότι θα το κάνετε.

Διατηρήστε την Ανεξαρτησία

Το να περνάτε κάθε στιγμή με έναν νέο σύντροφο μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο να χάσετε τον εαυτό σας και τους φίλους σας. Στις πιο μακροχρόνιες σχέσεις, οι σύντροφοι διατηρούν την αίσθηση της ανεξαρτησίας τους. Δείτε την οικογένεια και τους φίλους σας, συνεχίστε να ασκείστε και να εργάζεστε σκληρά και δώστε προτεραιότητα στον χρόνο με τον εαυτό σας · η ισορροπία είναι σημαντική. Εάν κάνετε όλη σας τη ζωή για τον νέο σας σύντροφο, καταλήγετε να ασκείτε μεγάλη πίεση στη σχέση ώστε να είναι η μοναδική σας πηγή ευτυχίας και πληρότητας.

Μην παραλείπετε τη συζήτηση για τη σεξουαλική υγεία

Αν δεν αισθάνεστε άνετα να τους ρωτήσετε για ΣΜΝ ή να τους πείτε για τη σεξουαλική σας υγεία, δεν είναι ακόμα η ώρα να κάνετε σεξ. Περιμένετε μέχρι να νιώσετε και οι δύο άνετοι να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση για την υγεία προτού έρθετε κοντά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να το απολαύσετε περισσότερο και θα έχετε λίγη περισσότερη εμπιστοσύνη στη σχέση.

Επίσης, δεν πρέπει να ντρέπεστε να μιλάτε για σεξ εκτός υγείας. Πείτε στον σύντροφό σας τι σας αρέσει, τι δε σας αρέσει και τι θα θέλατε να δοκιμάσετε.

Προσοχή στις Κόκκινες Σημαίες

Η αγνόηση των κόκκινων σημαιών παρατείνει μόνο τον αναπόφευκτο χαμό της σχέσης. Αν, ας πούμε, η νέα σου αγάπη σε επικρίνει, κάνει σχέδια και ακυρώνει επανειλημμένα, τους πιάνεις στο ψέμα ή τους βλέπεις να συμπεριφέρονται άσχημα στους άλλους, μάλλον δεν αξίζει να επενδύσεις σε αυτούς μακροπρόθεσμα. Εμπιστευτείτε μας, είναι εύκολο να φορέσετε ένα ζευγάρι ροζ γυαλιά όταν σας αρέσει πολύ κάποιος επειδή θέλετε να δείτε το καλύτερο σε αυτόν, αλλά είναι σημαντικό να βλέπετε όλους κάποιον, όχι μόνο τα καλά πράγματα.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Maecenas egestas cursus ante ac finibus. In quis lorem eu odio tincidunt hendrerit. Praesent ultricies nec arcu nec euismod. Nullam auctor sed magna quis fringilla

E-mail

whopsie@email.de

Address

843 White Lane, London

Phone

478-932-5442